12 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Παρίσι : Συνάντηση Μακρόν με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Παρίσι : Συνάντηση Μακρόν με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 8 / 2022 , 21:43 από news_room

Παρίσι : Συνάντηση Μακρόν με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η ενέργεια ήταν το κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη μεταξύ του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Σαουδάραβα διαδόχου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο Παρίσι που θεωρήθηκαν ως διπλωματική αποκατάσταση του de facto ηγέτη του σαουδαραβικού βασιλείου.

Οι βοηθοί του Γάλλου προέδρου είχαν δηλώσει πριν από τις συνομιλίες την Πέμπτη ότι ο Μακρόν θα προέτρεπε τη Σαουδική Αραβία να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της για να βοηθήσει στη μείωση των τιμών του αργού, επαναλαμβάνοντας αίτημα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ριάντ νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Σε δήλωση του προεδρικού γραφείου την Παρασκευή δεν έγινε ρητή αναφορά στο πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, αλλά ανέφερε ότι ο Μακρόν «υπογράμμισε τη σημασία της συνέχισης του συνεχιζόμενου συντονισμού με τη Σαουδική Αραβία όσον αφορά τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού για τις ευρωπαϊκές χώρες».

Με τις ρωσικές προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου είτε να μην είναι διαθέσιμες στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω κυρώσεων είτε να παρακρατούνται από τη Μόσχα, οι ευρωπαϊκές χώρες αναζητούν απεγνωσμένα εναλλακτικές πηγές ορυκτών καυσίμων .

Η Σαουδική Αραβία είναι μία από τις λίγες χώρες παγκοσμίως με την ικανότητα να αυξήσει την παραγωγή της.

«Ο Πρόεδρος και ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας υπογράμμισαν την ανάγκη να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση και να ενταθεί η συνεργασία τους για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τον ευρύτερο κόσμο», ανέφερε το γραφείο του Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τον πόλεμο στην Υεμένη. Ο Γάλλος πρόεδρος επαίνεσε, όπως είπε, προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας για «εξεύρεση μιας πολιτικής, παγκόσμιας και χωρίς αποκλεισμούς λύσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και εξέφρασε την ελπίδα του να συνεχιστεί η εκεχειρία », αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρίγκηπας διάδοχος ευχαρίστησε την Παρασκευή τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τη «θερμή υποδοχή» που του επεφύλαξε.

«Καθώς φεύγω από τη φίλη σας χώρα, χαίρομαι που εκφράζω στην Εξοχότητά σας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μου για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία που επιφυλάχθηκε σε εμένα και στη συνοδό αντιπροσωπεία», έγραψε ο Μπιν Σαλμάν σε μήνυμα που αναρτήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: Al Jazeera & Πρακτορεία Ειδήσεων

Σχετικά Άρθρα

Εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής στη Ζάκυνθο με έξι αρχικές συνεργασίες

Εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής στη Ζάκυνθο με έξι αρχικές συνεργασίες

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 10 / 2023 , 23:27 από news_room Κέρκυρα | Με την παρουσία σημαντικών προσκεκλημένων, συμπεριλαμβανομένων αντιπροσώπων της δημοτικής και περιφερειακής αρχής, του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθ. Ανδρέα Φλώρου, και του Προέδρου του Πανεπιστημιακού Κέντρου ´Ερευνας και Καινοτομίας (ΠΑΚΕΚ), Καθ. Παναγιώτη Βλάμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής στη Ζάκυνθο, […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην παρουσίαση ενός μεγάλου έργου για την ένταξη των ενοριών στην ψηφιακή εποχή

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην παρουσίαση ενός μεγάλου έργου για την ένταξη των ενοριών στην ψηφιακή εποχή

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 10 / 2023 , 16:18 από news_room Ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2023, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου Β’, ως Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη […]