13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο - Συνελήφθη ύποπτος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 23:37 από news_room

Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενός ενόπλου, ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα σε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, χθες, Κυριακή.

Δύο 17χρονοι Δανοί–ένας άνδρας και μια γυναίκα–και ένας 47χρονος Ρώσος κάτοικος Δανίας είναι οι νεκροί, ενώ 4 άνθρωποι, δύο Δανοί (19 και 40 ετών) και δύο σουηδοί πολίτες (50 και 16 ετών) νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κοπεγχάγης Ζόρεν Τόμασεν δήλωσε ότι ο 22χρονος Δανός, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση λίγο μετά την επίθεση, επέλεξε τα θύματά του “στην τύχη” και πρόσθεσε ότι σε αυτό το στάδιο της έρευνας δεν φαίνεται να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή ο ύποπτος να είχε συνεργούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στην κατοχή του ένα τουφέκι και πυρομαχικά, είπε ο Τόμασεν και πρόσθεσε ότι του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από πρόθεση κατά συρροή και θα οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστή.

Η αστυνομία θεωρεί αυθεντικά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν τον δράστη να ποζάρει με όπλα και να μιμείται χειρονομίες αυτοκτονίας ή να μιλάει για μια θεραπεία με ένα ισχυρό φάρμακο το οποίο συνταγογραφείται στην ψυχιατρική και “δεν λειτουργεί”.

Οι λογαριασμοί του στο Youtube και στο Instagram έκλεισαν στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το AFP.

Πολλά μέσα ενημέρωσης της Δανίας επιβεβαίωσαν την ταυτότητα του υπόπτου που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αλλά το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η επίθεση σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Fields, που βρίσκεται στη συνοικία Άμαγκερ περίπου στα μισά της διαδρομής από το κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας προς το αεροδρόμιό της.

ΦΩΤΟ EPA/Mads Claus Rasmussen, Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Νησιά του Αιγαίου – Ποιούς θα συναντήσει

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 8:18 από news_room Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί σήμερα Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 στα νησιά Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα. Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί εμβολιαστικά κέντρα και θα συναντηθεί με τις δημοτικές αρχές.

Ιερά Πανήγυρις Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, Πολιούχου και Προστάτου του Ηρακλείου Κρήτης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 11 / 2020 , 15:08 από Κεκλεισμένων των θυρών, λόγῳ των εκτάκτων μέτρων της Πολιτείας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, τελέσθηκε η Πανήγυρη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, Πολιούχου και Προστάτου του Ηρακλείου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως. Ο Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 10ης Νοεμβρίου 2020, χοροστατούντος […]