23 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Παρασκευής στη Νέα Ιωνία – Adologala.gr

agia_paraskevi_esperinos_nea_ionia_adologala_eidiseis_nea_enimerosi (2)

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 25 / 7 / 2022 , 23:30 από news_room

Με λαμπρότητα τελέσθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στον υπαίθριο χώρο του ομώνυμου Ιερού Παρεκκλησίου που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή πολλών κληρικών.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Παρεκκλησίου ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Το παρών στην ακολουθία έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη των Δ.Σ. της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου Αττικής, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στα θεία χαρίσματα και στις αρετές της Αγίας Παρασκευής, η οποία με την θερμή πίστη της προς τον Κύριο αφιέρωσε ολοκληρωτικά τον εαυτό της στην προσευχή, την ελεημοσύνη και στο ύψιστο έργο της διάδοσης του Λόγου του Θεού.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος.

Ανήμερα της εορτής το πρωί και ώρες 07:00-10:00 θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.

agia_paraskevi_esperinos_nea_ionia_adologala_eidiseis_nea_enimerosi (2) agia_paraskevi_esperinos_nea_ionia_adologala_eidiseis_nea_enimerosi (2) agia_paraskevi_esperinos_nea_ionia_adologala_eidiseis_nea_enimerosi (2) agia_paraskevi_esperinos_nea_ionia_adologala_eidiseis_nea_enimerosi (2) agia_paraskevi_esperinos_nea_ionia_adologala_eidiseis_nea_enimerosi (2) agia_paraskevi_esperinos_nea_ionia_adologala_eidiseis_nea_enimerosi (2) agia_paraskevi_esperinos_nea_ionia_adologala_eidiseis_nea_enimerosi (2) agia_paraskevi_esperinos_nea_ionia_adologala_eidiseis_nea_enimerosi (2) agia_paraskevi_esperinos_nea_ionia_adologala_eidiseis_nea_enimerosi (2) agia_paraskevi_esperinos_nea_ionia_adologala_eidiseis_nea_enimerosi (2) agia_paraskevi_esperinos_nea_ionia_adologala_eidiseis_nea_enimerosi (2) agia_paraskevi_esperinos_nea_ionia_adologala_eidiseis_nea_enimerosi (2)

Σχετικά Άρθρα

Χριστούγεννα τῆς πανδημίας – Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 12 / 2020 , 20:56 από news_room Ἡ  Ἐγκύκλιος τοῦ Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών Ἔφθασε καί πάλι, ἀγαπητοί ἀδελφοί, ἡ μεγάλη ἑορτή τῆς πίστεώς μας, ἡ κατά σάρκα γέννηση τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Θεοῦ κλίνει οὐρανούς καί ἔρχεται στή γῆ. Γίνεται ἄνθρωπος. Προσλαμβάνει […]

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες σήμερα σε αρκετές περιοχές

Σήμερα Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, στις Σποράδες, σε νησιωτικά τμήματα του βόρειου Αιγαίου και στην Κρήτη. Στη Μαγνησία, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι ενδεχομένως κατά περιόδους τοπικά έντονα, σύμφωνα με το meteo του […]