30 °C Athens, GR
02/10/2022

Το Εκατονταετές Κληρικολαϊκό Συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ολοκληρώθηκε αλλά η “Προσπάθεια μόλις άρχισε”

Το Εκατονταετές Κληρικολαϊκό Συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ολοκληρώθηκε αλλά η Προσπάθεια μόλις άρχισε

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 7 / 2022 , 0:29 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Το 46ο Διετές Κληρικολαϊκό Συνέδριο της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής ολοκληρώθηκε χθες, 7 Ιουλίου 2022, μετά από μια κατάμεστη τελική Ολομέλεια, κατά την οποία διάφοροι θεσμικοί οργανισμοί μοιράστηκαν την πρόοδό τους και το όραμά τους για τα επόμενα 100 χρόνια. Μεταξύ των παρουσιαστών ήταν ο Πρόεδρος του Τιμίου Σταυρού του Ελληνικού Κολλεγίου Γεώργιος Καντώνης, η Εθνική Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ελλήνων Ορθοδόξων Κυριών Arlene Siavelis Kehl, ο Εθνικός Διοικητής Archon Anthony J. Liberakis, εκ μέρους του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα και του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, ο Πρόεδρος Ιδρύματος Δημήτριος Γ. Λογοθέτης , όπως αυτά των Διορθοδόξων, των Διαθρησκειακών και των Οικουμενικών Σχέσεων.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είπε: “Μερικοί θα μπορούσαν να πουν ότι οι εργασίες αυτού του Εκατονταετούς Κληρικολαϊκού Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν. Αλλά σας λέω ότι η προσπάθεια μόλις ξεκίνησε. Συγκεντρωθήκαμε σε αυτό το Συνέδριο σε μια εργασία εξερεύνησης: στοχασμός στην κληρονομιά του παρελθόντος μας, ανανέωση στην τρέχουσα στιγμή και σφυρηλάτηση ακόμη ισχυρότερων δεσμών ενότητας για το μέλλον μας. Ως κοινότητα, είμαστε τόσο διαφορετικοί όσο οποιαδήποτε άλλη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρέπει να έχουμε αυτό και να μην του επιτρέψουμε να μας κατέχει». (Πλήρης παρατήρηση έναρξης και λήξης).

Η Οικονομική Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι η Αρχιεπισκοπή πέτυχε οικονομική σταθερότητα, με τα έσοδα να ξεπερνούν τις δαπάνες από το 2018 έως το 2021 και να υπάρχουν και να λειτουργούν δημοσιονομικοί έλεγχοι. Οι έλεγχοι δαπανών και η χρηματοδότηση του νόμου CARES – αναμενόμενα 6 εκατομμύρια δολάρια από τα οποία θα μοιραστούν με Μητροπόλεις και ενορίες – επέτρεψαν στην Αρχιεπισκοπή να διαχειριστεί την πανδημία, τηρώντας παράλληλα τις προτεραιότητές της. Επιπλέον, ως απάντηση στην πανδημία, 2,4 εκατομμύρια δολάρια σε κονδύλια μοιράστηκαν με ενορίες το 2020, ενώ 2 εκατομμύρια δολάρια μοιράστηκαν με Μητροπόλεις το 2021. Το Ταμείο Αρωγής της Αρχιεπισκοπής Covid-19 παρείχε πάνω από 600.000 δολάρια σε οικονομική βοήθεια σε 350 άτομα και οικογένειες και Δόθηκαν 450.000 $ σε ενοριακή βοήθεια με βάση την εκτίμηση της ανάγκης της κάθε Μητρόπολης.

Η Επιτροπή ανέφερε επίσης ένα σύνολο 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκεντρώθηκαν από την Αρχιεπισκοπή ως μέρος της Ελληνικής Αντιπυρικής Αντιμετώπισης της το 2021, η οποία, σε συνεργασία με την IOCC, υποστηρίζει τις άμεσες και μακροπρόθεσμες ανάγκες των πληγέντων. Το Ταμείο Αρωγής GOARCH Ukraine, το οποίο επίσης ξεκίνησε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τον Μάρτιο του 2022 στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει συγκεντρώσει 925.000 δολάρια μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε ένα Μεγάλο Δείπνο το βράδυ, με πάνω από 1200 αντιπροσώπους και προσκεκλημένους που παρευρέθηκαν για να γιορτάσουν ένα γόνιμο Εκατονταετή Συνέδριο, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Ναού, ταυτόχρονες και ιστορικές εθνικές συνελεύσεις για τις Κυρίες Φιλόπτωχος Εταιρεία και ΥΑΛ, και Ειδική Ολομέλεια για το Καταστατικό της Αρχιεπισκοπής.

Πατριαρχικοί Αντιπρόσωποι, ο Σεβασμιώτατος Γέροντας Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος. η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Εξοχότατη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Ιωάννης Κατσιματίδης. η Πρόεδρος του Εθνικού Φιλοπτώχου, Arlene Siavelis Kehl. και οι Συμπρόεδροι, Χρυσάνθη Δέμος και Νικόλαος Καρακώστας, έκαναν παρατηρήσεις. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο πρώην Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Γιώργος Πατάκης, ο οποίος τιμήθηκε από τον σεβασμιώτατο κ. Ελπιδοφόρο για την υποστήριξή του στην ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν.

Στην Κεντρική Ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος αναγνώρισε επίσης ως Τιμητές Εκατονταετηρίδας τους Αντιπροέδρους του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Ιωάννη Κατσιματίδη, Γεώργιο Τσανδίκο, Δημήτριο Μόσχο και τον αείμνηστο Μιχαήλ Τζάχαρη, τον επί μακρόν Γενικό Σύμβουλο της Αρχιεπισκοπής, αείμνηστο Εμμανουήλ Δημό, Οι Συμπρόεδροι του Centennial Congress και οι σύζυγοί τους, Χρυσάνθη και Γιώργος Δήμος και Νικόλαος και Άννα Καρακώστα, και τέσσερις «ατρόμητοι εργάτες» της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Μαρίσα Κωστίδη, Μαρία Ανδριώτη, Τζαμίλ Σαμαρά και Θεός Νικολάκης.

Δείτε επίσης: 

Ένας τιμώμενος εκατονταετίας είναι ένα άτομο που έχει συμβάλει σημαντικά στη ζωή της Αρχιεπισκοπής. που έχει υπηρετήσει με διάκριση και στην πρώτη γραμμή. που έχει δώσει αληθινή διαχείριση χρόνου, ταλέντου και θησαυρού στην Αρχιεπισκοπή. και ποιος είναι η αληθινή Εικόνα ενός πιστού μέλους της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Το Εκατονταετές Κληρικολαϊκό Συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ολοκληρώθηκε αλλά η Προσπάθεια μόλις άρχισε Το Εκατονταετές Κληρικολαϊκό Συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ολοκληρώθηκε αλλά η Προσπάθεια μόλις άρχισε Το Εκατονταετές Κληρικολαϊκό Συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ολοκληρώθηκε αλλά η Προσπάθεια μόλις άρχισε

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Αθηναίων: Κάρτα στάθμευσης μονίμων κατοίκων «ηλεκτρονικά» με λίγα κλικ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 1 / 2021 , 13:36 από Δήμος Αθηναίων: Κάρτα στάθμευσης μονίμων κατοίκων «ηλεκτρονικά» με λίγα κλικ Με στόχο να εξαλειφθούν οι “ουρές” στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και οι πολίτες να εξυπηρετούνται με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία απ΄ όπου βρίσκονται, η Δημοτική Αρχή προχωρά με γοργούς […]

Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς: Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τη Εορτή των Χριστουγέννων 2020

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 12 / 2020 , 19:50 από news_room Πειραιάς 23/12/2020 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν   Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ ἀπέστειλε τήν ἀκόλουθη Ποιμαντορικήν Ἐγκύκλιον πρός τόν εὐσεβῆ Κλῆρον καί τόν φιλόχριστον λαόν τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς, διά τά […]

Pin It on Pinterest