30 °C Athens, GR
15/08/2022

Τελευταια Νέα
Βέρμιο-Καστανιά : Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Κυρά του Πόντου, Παναγία Σουμελά – Adologala.gr Tα Προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ναύπακτο – Adologala.gr Τα προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ηράκλειο Αττικής – Adologala.gr Μήνυμα για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο – Adologala.gr Αίγυπτος: 40 νεκροί και 45 τραυματίες από φωτιά σε εκκλησία στην Γκίζα Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η εορτή της Παναγίας αφορμή να θυμηθούμε τις μητέρες μας και να τους πούμε «ευχαριστώ» – Adologala.gr Τι αλλάζει από τις 20 Αυγούστου για την ελληνική οικονομία Μήνυμα του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερωνύμου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr Ιερές Παρακλήσεις του Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου πρίν την εορτή της Παναγίας 2022 – Adologala.gr Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς – Adologala.gr

Ο Υπουργός Εξωτερικών & Εμπορίου της Ουγγαρίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο – Adologala.gr

Ο Υπουργός Εξωτερικών & Εμπορίου της Ουγγαρίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 7 / 2022 , 2:57 από news_room

Ο Υπουργός Εξωτερικών & Εμπορίου της Ουγγαρίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο – Adologala.gr

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022, ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας Εξοχ. κ. Péter Szijjártó, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς για τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου, για τη διακονία της Εξαρχίας του στην Ουγγαρία, καθώς και για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως είναι οι δραματικές συνέπειες του υπό εξέλιξη πολέμου στην Ουκρανία.

Τον Εξοχ. κ. Szijjártó συνόδευαν ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Άγκυρα Εξοχ. κ. Viktor Mátis, και το υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών  Εξοχ. κ. Péter Sztáray.

Από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη συνάντηση παρέστησαν οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την τελευταία επίσημη επίσκεψή του στην Ουγγαρία, τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Παναγιώτατος τέλεσε την Ιερά Ακολουθία της καταθέσεως του θεμελίου λίθου του υπό ανέγερση Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών, στο ανακαινιζόμενο ιστορικό συγκρότημα της οικογένειας Karolyi, συνολικής επιφανείας 9000τμ, στο κέντρο της Βουδαπέστης, το οποίο η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας δώρισε, το 2017, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να στεγαστεί σε αυτό η Εξαρχία Ουγγαρίας.

Νωρίτερα, το 2014, υπεγράφη μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ουγγρικής Κυβερνήσεως, Σύμφωνο Συνεργασίας, με το οποίο ρυθμίζονται οι σχέσεις της Εξαρχίας Ουγγαρίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Κράτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Σύμφωνο Συνεργασίας επισημαίνεται ο σημαντικός ρόλος, τον οποίο η Ορθόδοξη Εκκλησία διαδραμάτισε στην ιστορία της Ουγγαρίας. «Ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος έφεραν εδώ την Ανατολική Χριστιανοσύνη, η οποία εξακολουθεί να είναι παρούσα ως ζωντανή εκκλησιαστική κοινότητα. Ήδη πριν από την ίδρυση του κράτους το αρχαίο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως καλλιεργούσε σχέσεις με τον Ουγγρικό λαό και έστειλε τον επίσκοπο Ιερόθεο για να διαδώσει τον Χριστιανισμό», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο προοίμιο της Συμφωνίας που υπέγραψαν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Εξοχ. κ.Viktor Orban.  

Ο Υπουργός Εξωτερικών & Εμπορίου της Ουγγαρίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο - Adologala.gr Ο Υπουργός Εξωτερικών & Εμπορίου της Ουγγαρίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο - Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Βρετανία: Οι ελλείψεις στα πρατήρια καυσίμων μετριάζονται, λένε πετρελαϊκές εταιρείες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 9 / 2021 , 23:59 από news_room Οι προμηθευτές καυσίμων είπαν σήμερα πως βλέπουν ενδείξεις ότι η έλλειψη καυσίμων στα πρατήρια αμβλύνεται και αναμένουν τις επόμενες ημέρες η ζήτηση να επιστρέψει στα κανονικά της επίπεδα. «Ενώ υπήρχε πάντα αφθονία καυσίμων στα διυλιστήριά μας και τους τερματικούς […]

Αλ. Τσίπρας σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 11 / 2021 , 21:49 από news_room Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Όπως σημειώνεται, κατά τη συνομιλία τους ο κ. Τσίπρας του εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία […]

Pin It on Pinterest