17 °C Athens, GR
22/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής O Μπάιντεν αφήνει ξανά να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιος το 2024 Στις ράγες ξανά τρένα και προαστιακός Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λιθουανία Να κτυπήσουν πάλι ελεύθερα οι καμπάνες των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα Σεισμός 4,6 βαθμών βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στη Μητρόπολη Πειραιώς Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαρίσης Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Παρακολούθηση της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών από μαθητές της Νέας Αλικαρνασσού Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, εν μέσω επιχείρησης κατά της διαφθοράς

Οικουμενικός στον Άρχοντα Ιερομνήμονα Ιωάννη Θεόφιλο: «Στο πρόσωπο σας τιμούμε όλη την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι αφοσιωμένη στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο»

Οικουμενικός: «Τιμούμε όλη την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι αφοσιωμένη εις το Οικουμενικό μας Πατριαρχείον»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 23:24 από news_room

Οικουμενικός στον Άρχοντα Ιερομνήμονα Ιωάννη Θεόφιλο: «Στο πρόσωπο σας τιμούμε όλη την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι αφοσιωμένη στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο»

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022, το Οφφίκο του Άρχοντος Ιερομνήμονος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Εντιμολ. κ. Ιωάννη Σ. Θεόφιλο, από το Tarpon Springs των ΗΠΑ.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος συνεχάρη το νέο Άρχοντα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Πόλη, και επεσήμανε ότι του απένειμε το Οφφίκιο του Ιερομνήμονος σε ένδειξη αναγνωρίσεως της αφοσιώσεώς του προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και της πολυδιάστατης προσφοράς του προς την Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Με συγκίνηση ανέφερε ότι ο άμεσος προκάτοχός του, αοίδιμος Πατριάρχης Δημήτριος έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση προς τον πατέρα του κ. Θεοφίλου, Σπυρίδωνα, με τον οποίο διατηρούσε ειλικρινή φιλία και τον είχε τιμήσει με το ίδιο οφφίκιο. “Δεν είστε ένας επισκέπτης, αλλά ανήκετε σε αυτή την γη, δεν πραγματοποιείτε επίσκεψη εδώ, αλλά επιστρέφετε στο σπίτι σας”, τόνισε ο Παναγιώτατος, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι στο πρόσωπο του νέου Άρχοντος “τιμούμε όλη την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι αφοσιωμένη εις το Οικουμενικό μας Πατριαρχείον και η οποία αυτές τις ημέρες οργανώνει την Κληρικολαϊκή Συνέλευση, και εισέρχεται με αυτήν στη δεύτερη εκατονταετία της ζωής, της δράσεως και της προσφοράς της. Είναι μία ιστορική στιγμή για την Εκκλησία μας και για την Ομογένεια της Αμερικής”. Αναφέρθηκε δε και στο σημαντικό γεγονός των εγκαινίων του Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο “Σημείο Μηδέν”, που αποτελεί σημείο αναφοράς “γιατί θυμίζει μία τραγική στιγμή της ιστορίας της Αμερικής, όταν τρεις χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους,  αλλά και την αποφασιστικότητα των Αμερικανών να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους με σθένος, με δύναμη και με αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον”.

Στην αντιφώνησή του ο νέος Άρχων Ιερομνήμων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο για την μεγάλη τιμή που επεφύλαξε προς το πρόσωπό του, ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση στην καταγωγή του από την Πόλη και στους άρρηκτους δεσμούς που διατήρησε διαχρονικά η οικογένειά του με την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος δέχθηκε στο Πατριαρχικό Γραφείο τον νέο Άρχοντα και την οικογένειά του.

Οικουμενικός: «Τιμούμε όλη την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι αφοσιωμένη εις το Οικουμενικό μας Πατριαρχείον»

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πατριαρχείο Σερβίας Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Σικάγο των ΗΠΑ προεξάρχοντος του Πατριάρχη Πορφύριου

Θεία Λειτουργία στο Σικάγο των ΗΠΑ προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 5 / 2 / 2023 , 12:19 από news_room Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος , στις 4 Φεβρουαρίου 2023,  τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι Nova Gračanica κοντά στο Σικάγο των ΗΠΑ, συμμετεχόντων Επισκόπων και κληρικών. Το μοναστήρι Nova Gračanica βρίσκεται στο Treće Jezero, όχι μακριά από […]

Ιράν: Η Τεχεράνη ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου

Ιράν: Η Τεχεράνη ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 25 / 1 / 2023 , 16:05 από news_room Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος 25 προσώπων και οντοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εννέα του Ηνωμένου Βασιλείου ως αντίδραση στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ και τη Βρετανία τη Δευτέρα. Η Τεχεράνη προσάπτει σ’ αυτά […]

Pin It on Pinterest