30 °C Athens, GR
15/08/2022

Τελευταια Νέα
Βέρμιο-Καστανιά : Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Κυρά του Πόντου, Παναγία Σουμελά – Adologala.gr Tα Προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ναύπακτο – Adologala.gr Τα προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ηράκλειο Αττικής – Adologala.gr Μήνυμα για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο – Adologala.gr Αίγυπτος: 40 νεκροί και 45 τραυματίες από φωτιά σε εκκλησία στην Γκίζα Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η εορτή της Παναγίας αφορμή να θυμηθούμε τις μητέρες μας και να τους πούμε «ευχαριστώ» – Adologala.gr Τι αλλάζει από τις 20 Αυγούστου για την ελληνική οικονομία Μήνυμα του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερωνύμου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr Ιερές Παρακλήσεις του Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου πρίν την εορτή της Παναγίας 2022 – Adologala.gr Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς – Adologala.gr

Οικουμενικός στον Άρχοντα Ιερομνήμονα Ιωάννη Θεόφιλο: «Στο πρόσωπο σας τιμούμε όλη την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι αφοσιωμένη στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο»

Οικουμενικός: «Τιμούμε όλη την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι αφοσιωμένη εις το Οικουμενικό μας Πατριαρχείον»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 23:24 από news_room

Οικουμενικός στον Άρχοντα Ιερομνήμονα Ιωάννη Θεόφιλο: «Στο πρόσωπο σας τιμούμε όλη την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι αφοσιωμένη στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο»

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022, το Οφφίκο του Άρχοντος Ιερομνήμονος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Εντιμολ. κ. Ιωάννη Σ. Θεόφιλο, από το Tarpon Springs των ΗΠΑ.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος συνεχάρη το νέο Άρχοντα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Πόλη, και επεσήμανε ότι του απένειμε το Οφφίκιο του Ιερομνήμονος σε ένδειξη αναγνωρίσεως της αφοσιώσεώς του προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και της πολυδιάστατης προσφοράς του προς την Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Με συγκίνηση ανέφερε ότι ο άμεσος προκάτοχός του, αοίδιμος Πατριάρχης Δημήτριος έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση προς τον πατέρα του κ. Θεοφίλου, Σπυρίδωνα, με τον οποίο διατηρούσε ειλικρινή φιλία και τον είχε τιμήσει με το ίδιο οφφίκιο. “Δεν είστε ένας επισκέπτης, αλλά ανήκετε σε αυτή την γη, δεν πραγματοποιείτε επίσκεψη εδώ, αλλά επιστρέφετε στο σπίτι σας”, τόνισε ο Παναγιώτατος, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι στο πρόσωπο του νέου Άρχοντος “τιμούμε όλη την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι αφοσιωμένη εις το Οικουμενικό μας Πατριαρχείον και η οποία αυτές τις ημέρες οργανώνει την Κληρικολαϊκή Συνέλευση, και εισέρχεται με αυτήν στη δεύτερη εκατονταετία της ζωής, της δράσεως και της προσφοράς της. Είναι μία ιστορική στιγμή για την Εκκλησία μας και για την Ομογένεια της Αμερικής”. Αναφέρθηκε δε και στο σημαντικό γεγονός των εγκαινίων του Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο “Σημείο Μηδέν”, που αποτελεί σημείο αναφοράς “γιατί θυμίζει μία τραγική στιγμή της ιστορίας της Αμερικής, όταν τρεις χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους,  αλλά και την αποφασιστικότητα των Αμερικανών να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους με σθένος, με δύναμη και με αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον”.

Στην αντιφώνησή του ο νέος Άρχων Ιερομνήμων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο για την μεγάλη τιμή που επεφύλαξε προς το πρόσωπό του, ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση στην καταγωγή του από την Πόλη και στους άρρηκτους δεσμούς που διατήρησε διαχρονικά η οικογένειά του με την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος δέχθηκε στο Πατριαρχικό Γραφείο τον νέο Άρχοντα και την οικογένειά του.

Οικουμενικός: «Τιμούμε όλη την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι αφοσιωμένη εις το Οικουμενικό μας Πατριαρχείον»

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

μακης βοριδης υπουργος

Ιθαγένεια : Συνάντηση του ΥΠΕΣ Μάκη Βορίδη με το Προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 2 / 2021 , 21:27 από news_room Σύγκλιση θέσεων για την Ιθαγένεια στη συνάντηση του ΥΠΕΣ Μάκη Βορίδη με το Προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος  Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου συνάντηση με το Προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος. Κατά […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην παρουσίαση του τόμου Αγία Σοφία Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην παρουσίαση του τόμου «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 2 / 2022 , 6:33 από news_room «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε μουσουλμανικό τέμενος το 2020 συγκλόνισε τις ορθόδοξες ψυχές σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την παρουσίαση του τόμου «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της […]

Pin It on Pinterest