24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Την Ουγγαρία επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας

Митрополит Волоколамский Иларион посетил Венгрию

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 5 / 6 / 2022 , 21:32 από news_room

Την Ουγγαρία επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας

Από  1–3 Ιουνίου 2022, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας επισκέφθηκε την Ουγγαρία με ευλογία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Στις 2 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Εστεργκόμης και Βουδαπέστης καρδινάλιο Péter Erdő. Στη συζήτηση εθίγη ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, που αφορούν στην αλληλεπίδραση μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη σύγχρονη εποχή. Μετά το πέρας της συνομιλίας ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας προσέφερε στον καρδινάλιο το πόνημά του «Κατήχησις» στην ουγγρική γλώσσα. Με τη σειρά του ο επικεφαλής της εκκλησιαστικής επαρχίας Εστεργκόμης και Βουδαπέστης χάρισε στον φιλοξενούμενο από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τα Πρακτικά του 52ου Ευχαριστιακού Συνεδρίου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που διεξήχθη το 2021, όπου ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ είχε παρουσιάσει εισήγηση σχετικά με την ορθόδοξη χριστιανική προσέγγιση της Ευχαριστίας.

Την ίδια ημέρα ο ιεράρχης είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως της Ουγγαρίας Ζ. Σεμιέν. Ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ εκ μέρους της Ρωσικής Εκκλησίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ουγγαρία για τη σταθερή θέση σχετικά με το απαράδεκτο της ένταξης του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου στον κατάλογο των κυρώσεων της ΕΕ. Όπως τόνισε ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας, την εποχή των πολιτικών κρίσεων η φωνή της Εκκλησίας δεν πρέπει να αποσιωπάται τεχνητώς. Συζητήθηκε και σειρά άλλων ζητημάτων διμερούς ενδιαφέροντος.

Ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουγγαρία Ε. Στανισλάβοφ παρέθεσε εν συνεχεία γεύμα προς τιμήν του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Παρακάθησαν στο γεύμα ο πρωτοσύγκελος της εκκλησιαστικής επαρχίας Ουγγαρίας του Πατριαρχείου Μόσχας ιερέας Σβιατοσλάφ Μπουλάχ και ο γραμματέας του προέδρου του ΤΕΕΣ Β. Λι.

Συνοδεία του ιερέως Σβιατοσλάφ Μπουλάχ ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας μετέβη στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουδαπέστης, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων επισκευής και αποκατάστασης, που υλοποιούνται με τη συνδρομή του ουγγρικού κράτους.

Σχετικά Άρθρα

Ευλογία Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης»

Ευλογία Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 1 / 2024 , 17:02 από news_room Την Βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Τοπικής μας Εκκλησίας «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής ευλόγησε την Πέμπτη 18/1/24 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πν. Κέντρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, παρουσία του Προέδρου […]

Η εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 7 / 2021 , 7:38 από news_room Κατά την φετινή ιερά πανήγυρη (30.06.2021-1.7.2021) του ιερού ναού των αγίων Αναργύρων που πραγματοποιήθηκε στον περικαλλή ιερό ναό που τυγχάνει πολιούχος του Δήμου Αγίων Αναργύρων παρέστησαν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά τον μέγα εσπερινό της πανηγύρεως την παραμονή της εορτής των αγίων […]