18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Συνάντηση Αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων με ηγέτες των Ποντίων των ΗΠΑ

Συνάντηση Αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων με ηγέτες των Ποντίων των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 5 / 6 / 2022 , 21:24 από news_room

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων με τους ηγέτες των Ποντίων της Αμερικής, η οποία έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου, 4 Ιουνίου 2022 στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια.

Πρόκειται για τα μέλη της Ειδικής Μόνιµης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισµό της Διασποράς και συγκεκριμένα τον πρόεδρο, κ. Σάββα Αναστασιάδη (βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, ΝΔ), την αντιπρόεδρο, κ. Θεοδώρα Τζάκρη (βουλευτή Πέλλας, ΖΥΡΙΖΑ) και το µέλος της, κ. Ευαγγελία Λιακούλη (βουλευτή Λάρισας, ΠΑΣΟΚ), που εκπροσωπούν την Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις της ομογένειας για την 201η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης που θα κορυφωθούν αύριο, Κυριακή με την Δοξολογία και την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο.

Στην συνάντηση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και συνάμα πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Πόντος» του Κονέκτικατ, Κώστας Τσιλφίδης, ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης, Γιώργος Ανδρονικίδης,  ο πρώην πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Δημήτριος Μολοχίδης, ο πρώην πρόεδρος των Κομνηνών, Στέφανος Αμανατίδης.

Οι ηγέτες των Ποντίων ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Βουλής για τον αγώνα για την αναγνώριση και διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, για τα επιτεύγματα και για τις όποιες αστοχίες, καθώς επίσης και για την διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων, των ηθών, των εθίμων και της ίδιας της ποντιακής διαλέκτου.

Ο κ. Σάββας Αναστασιάδης και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας αφουγκράστηκαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των ηγετών των Ποντίων για την εκμετάλλευση της ευκαιρίας και του μομέντουμ που δημιουργήθηκε μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο Μπάιντεν, τον Απρίλιο του 2021.

Εκτενής ήταν και η αναφορά στα ζητήματα που αφορούν τον συντονισμό των προσπαθειών και την ευθυγράμμιση των δυνάμεων στο μείζον – εθνικό – ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας.

Οι ηγέτες των Ποντίων ενημέρωσαν τους συνομιλητές τους για την επιστολή που έστειλαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εν όψει της πρόσφατης επίσκεψης στην Ουάσινγκτον και η οποία περιλαμβάνει τις προτάσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά για τον συντονισμό των προσπάθειών και του αγώνα.

Ο κ. Αναστασιάδης αφουγκράστηκε τις προτάσεις και τα αιτήματα των ομογενών και δεσμεύτηκε να τους καλέσει στις ανοικτές ακροάσεις που θα διοργανώσει η Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Η εν λόγω συνάντηση, όπως επεσήμαναν οι ομογενείς που παρέστησαν στην συνάντηση αποτελεί την απαρχή του διαλόγου με την εν λόγω Επιτροπή και κατ’ επέκταση με την Βουλή των Ελλήνων.

 

Σχετικά Άρθρα

Οι αποφάσεις της τρίτης τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου

Οι αποφάσεις της τρίτης τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 9 / 2023 , 5:27 από news_room Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε σήμερα, Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023, στὴν τρίτη τοῦ ἔτους τακτικὴ συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρίαν τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου καὶ ἐργάσθηκε ὡς ἑξῆς: Ἀσχολήθηκε λεπτομερῶς μὲ τὸ θέμα τοῦ μαθήματος τῆς σεξουαλικῆς ἀγωγῆς στὰ […]

Κυβερνοασφάλεια και περιβαλλοντική διαχείριση στο επίκεντρο της ετήσιας συνάντησης Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

Η κυβερνοασφάλεια στο επίκεντρο της ετήσιας συνάντησης των Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 3 / 2021 , 3:40 από news_room Κυβερνοασφάλεια και περιβαλλοντική διαχείριση στο επίκεντρο της ετήσιας συνάντησης Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε Στην άμεση ανταπόκριση της Βουλής των Ελλήνων στις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία στην απρόσκοπτη λειτουργία της, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της  Βουλής κ. Γιώργος Μυλωνάκης, κατά τη  συζήτηση […]