14 °C Athens, GR
20/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean” Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ

Πώς βλέπουν οι Έλληνες την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα

Πώς βλέπουν οι Έλληνες την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 6 / 2022 , 15:30 από news_room

Η πλειονότητα των Ελλήνων αντιλαμβάνεται ότι το κλίμα του πλανήτη αλλάζει δραστικά (το 52% λένε “πολύ” και το 33% “αρκετά”, ενώ μόνο ένα 5% είναι “αρνητές” της ύπαρξης κλιματικής αλλαγής), αποτελώντας ένα μεγάλο κίνδυνο για την ανθρωπότητα, του οποίου οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές και θα είναι ακόμα μεγαλύτερες στο άμεσο μέλλον.

Όμως, ενώ οι Έλληνες αντιλαμβάνονται τον μεγάλο κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής για τον πλανήτη (58% το θεωρούν πολύ σοβαρό πρόβλημα και το 29% αρκετά σοβαρό για τη Γη), θεωρούν μικρότερο τον κίνδυνο για τη χώρα μας (38% και 40% απαντούν πολύ και αρκετά σοβαρό αντίστοιχα) και ακόμα μικρότερο για την περιοχή που κατοικούν (27% και 39% αντίστοιχα), πράγμα που ίσως δεν κινητοποιεί άμεσα αρκετά μεγάλες ομάδες του πληθυσμού.

Αυτό προκύπτει από μεγάλη πανελλαδική έρευνα, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Focus Bari / YouGov ως μέλος της σύμπραξης “Green Wellbeing”, που υποστηρίζεται από την ΜΚΟ Iasis, την Ομοσπονδία Αργώ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 6-15 Μαΐου 2022, σε δύο μεγάλα «κύματα» σε συνολικό δείγμα 2.000 Ελλήνων 18-64 ετών.

Ως υπαίτιοι της κλιματικής αλλαγής από τους Έλληνες θεωρούνται κατά κύριο λόγο η ιδιωτική βιομηχανία και οι αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ εκείνοι που θεωρούνται ως υπεύθυνοι για την αντιμετώπισή της, είναι πρωτίστως η Κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ακόμη, ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων πιστεύει πως η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν την ψυχική υγεία και την σωματική ευεξία των ανθρώπων. Συγκριτικά με τους άντρες, οι Ελληνίδες δείχνουν πιο ευαισθητοποιημένες ως προς τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ανθρώπινη ολιστική υγεία και ευεξία.

Όσον αφορά την υιοθέτηση συμπεριφορών φιλικών προς το περιβάλλον, το 78% δηλώνουν ότι κάνουν ανακύκλωση χαρτιού, το 77% αγοράζουν νέες συσκευές που είναι ενεργειακά αποδοτικές, σχεδόν οι μισοί (48%) λένε ότι δεν κάνουν ντους για πάνω από πέντε λεπτά, ενώ ένα άλλο 21% σκοπεύουν να το κάνουν. Το 44% λένε ότι προτιμούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το ποδήλατο τους αντί για το αυτοκίνητο τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, όσον αφορά την ετοιμότητα για μια μελλοντική έκτακτη κρίση, πάνω από ένας στους πέντε (22%) διατηρεί κιτ έκτακτης ανάγκης με φακό, ραδιόφωνο, κουβέρτες και κιτ πρώτων βοηθειών, ενώ ένα ακόμη 46% να κάνει το ίδιο. Ένα ανάλογο ποσοστό (21%) λέει ότι έχει ήδη κάνει προετοιμασία σχεδίου εκκένωσης σε περίπτωση φυσικού κινδύνου, ενώ ένα ακόμη 42% σκοπεύει να το κάνει.

Σχετικά Άρθρα

Με επιτυχία η εκδήλωση «Αλεξανδρινά αποτυπώματα στον Άθωνα» στη Νάουσα

Με επιτυχία η εκδήλωση «Αλεξανδρινά αποτυπώματα στον Άθωνα» στη Νάουσα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 19 / 6 / 2023 , 9:46 από news_room Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 το πρωί στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Αλεξανδρινά αποτυπώματα στον Άθωνα», την οποία συνδιοργάνωσε η Ιερά μας Μητρόπολη με την Ενωμένη Ρωμηοσύνη στο πλαίσιο των «ΚΘ’ Παυλείων». Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε […]

Απεβίωσε ο πρώην ΠτΔ Κάρολος Παπούλιας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 26 / 12 / 2021 , 13:53 από news_room Απεβίωσε σήμερα το πρωί, 26 Δεκεμβρίου 2021, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε ηλικία 92 ετών. Είχε γεννηθεί στο χωριό Μολυβδοσκέπαστος Ιωαννίνων και ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου […]