25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Προς πρόωρες εκλογές το Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 23:35 από news_room

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ και ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Γιαΐρ Λαπίντ, οι δύο ηγέτες του κυβερνητικού συνασπισμού, θα υποβάλουν ένα νομοσχέδιο για τη διάλυση της βουλής (Κνεσέτ), ώστε να προκαλέσουν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Αφού εξάντλησαν όλες τις προσπάθειες σταθεροποίησης του συνασπισμού, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ και (…) ο Γιαΐρ Λαπίντ αποφάσισαν να θέσουν σε ψηφοφορία τον νόμο (διάλυσης του κοινοβουλίου) στην Κνεσέτ την επόμενη εβδομάδα» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Ένας αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο Λαπίντ θα αναλάβει την πρωθυπουργία μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Τον Ιούνιο του 2021 οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού, έπειτα από δύο χρόνια πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα, τερματίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πολυετή διακυβέρνηση του Ισραήλ από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η οκτακομματική κυβέρνηση, στην οποία μετείχαν δεξιά, φιλελεύθερα και, για πρώτη φορά, ένα αραβικό κόμμα, βασιζόταν σε μια οριακή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Λόγω των πολλών διαφωνιών για πολιτικά, θρησκευτικά και άλλα κορυφαία ζητήματα, όπως το παλαιστινιακό, άρχισε να διαλύεται όταν ορισμένοι βουλευτές την εγκατέλειψαν. Σύντομα, έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η συμφωνία του Μπένετ με τον Λαπίντ προέβλεπε ότι οι δυο τους θα εναλλάσσονταν κάθε δύο χρόνια στην πρωθυπουργία και ότι ο Λαπίντ θα αναλάμβανε πρωθυπουργός στην περίπτωση που διαλυόταν νωρίτερα η Κνεσέτ.

Εφόσον εγκριθεί από το κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για τη διάλυσή του, ο Λαπίντ θα αναλάβει την πρωθυπουργία μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Λάρνακα της Κύπρου

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Λάρνακα της Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 1 / 2024 , 18:25 από news_room Με κάθε λαμπρότητα, και επισημότητα και με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου κ.κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκαν φέτος οι εορτασμοί των Θεοφανειών στη Λάρνακα. Εκατοντάδες κόσμου έσπευσαν με σύμμαχο τον καλό καιρό στην αποβάθρα της Μαρίνας Λάρνακας, ενώ […]

Αναβάθμιση της συνεργασίας με ΗΠΑ και στον τομέα της ασφάλειας - Συμφωνία Θεοδωρικάκου - Mayorkas

Ουάσιγκτον DC : Αναβάθμιση της συνεργασίας με ΗΠΑ και στον τομέα της ασφάλειας – Συμφωνία Θεοδωρικάκου – Mayorkas

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 11 / 2021 , 22:06 από news_room Ουάσιγκτον DC : Αναβάθμιση της συνεργασίας με ΗΠΑ και στον τομέα της ασφάλειας – Συμφωνία Θεοδωρικάκου – Mayorkas Η ενίσχυση της συνεργασίας Ηνωμένων Πολιτειών Ελλάδος για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου και τα Βαλκάνια βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών […]