24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Πατριαρχείο Ρουμανίας : Τον Σέρβο ΥΠΕΞ Νικόλα Σελάκοβιτς δέχθηκε ο Πατριάρχης Δανιήλ – Adologala.gr

Τον Σέρβο ΥΠΕΞ δέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 6 / 2022 , 2:00 από news_room

Πατριαρχείο Ρουμανίας : Τον Σέρβο ΥΠΕΞ Νικόλα Σελάκοβιτς δέχθηκε ο Πατριάρχης Δανιήλ – Adologala.gr

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Δανιήλ υποδέχθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο τον αξιότιμο κ. Νικόλα Σελάκοβιτς, Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία, στις 27 Ιουνίου 2022.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ εξέφρασε τη χαρά του που έχει ως προσκεκλημένο του τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας και υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι δύο αδελφές Ορθόδοξες Εκκλησίες – η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία – είχαν στην ιστορία και την πνευματικότητα των δύο γειτονικών και φιλικών λαών.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε επίσης την ελπίδα να ενταθούν οι πνευματικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ των δύο Εκκλησιών και λαών και εκτίμησε το άνοιγμα στον διάλογο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου.

Ο κ. Νικόλα Σελάκοβιτς ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και σημείωσε ότι η συνάντηση με τον Ρουμάνο Πατριάρχη ήταν ευλογία στην αρχή της επίσκεψής του στη Ρουμανία.

Ταυτόχρονα, ο Σέρβος ΥΠΕΞ μετέφερε χαιρετισμούς εκ μέρους του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου και του Προέδρου της Σερβίας,  κ. Aleksandar Vučić, τονίζοντας την πνευματική ανανέωση της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του Πατριάρχη Δανιήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σερβικού κράτους για τη στήριξη της Ρουμανίας στην εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.

Επιπλέον, ο Σελάκοβιτς αναφέρθηκε στην επίλυση του εκκλησιαστικού σχίσματος στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, για το οποίο ο Ρουμάνος Πατριάρχης εξέφρασε τη χαρά του για τη συμφιλίωση μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Πατριάρχης της Ρουμανίας τόνισε τη σημασία της ανταλλαγής φοιτητών θεολογίας για την ενίσχυση των αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και τα προσκυνήματα που διοργανώνουν οι Σέρβοι πιστοί, ιδίως στα λείψανα της Αγίας Parascheva του Ιασίου. που αγαπά πολύ ο σερβικός λαός.

Τον Σέρβο ΥΠΕΞ δέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ - Adologala.gr Τον Σέρβο ΥΠΕΞ δέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ - Adologala.gr Τον Σέρβο ΥΠΕΞ δέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ - Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και Υπουργοί της Κυβέρνησης

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και Υπουργοί της Κυβέρνησης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 7 / 2023 , 20:51 από news_room Η Α.Θ.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος νωρίς το πρωί συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και στην συνέχεια υποδέχθηκε στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή […]

Γαλλία: Επιστροφή στις τάξεις για μαθητές γυμνασίου – λυκείου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 3 / 5 / 2021 , 19:37 από news_room Γαλλία: Επιστροφή στις τάξεις για μαθητές γυμνασίου – λυκείου Μία εβδομάδα μετά την επιστροφή των μαθητών του δημοτικού, οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων επέστρεψαν κι εκείνοι σήμερα στις τάξεις τους στη Γαλλία, μια ημέρα που σηματοδοτείται από το τέλος των περιορισμών στις μετακινήσεις, το […]