20 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας – Adologala.gr

Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 6 / 2022 , 20:54 από news_room

Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας – Adologala.gr

Πραγματοποιήθηκε την 7η και 8η Ιουνίου ε.ε., στο Σύδνεϋ, η 14η Σύναξη των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Κατ’ αυτήν, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος μετέφερε τις θερμές ευχές και ευλογίες της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στους Θεοφιλεστάτους αγίους Αρχιερείς και τους ενημέρωσε για τρέχοντα θέματα και πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Κατόπιν, μελετήθηκαν όλα τα θέματα της ημερησίας διατάξεως και ανακοινώνονται προς τον ευαγή κλήρο και τον φιλόχριστο λαό της Αυστραλίας τα εξής:

1. Επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου μας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Hobart, μέσα στο πλαίσιο της ποιμαντικής επισκέψεώς του στην Τασμανία. Την ίδια ημέρα, η μνήμη του Αγίου Βαρθολομαίου και τα ονομαστήρια του Οικουμενικού μας Πατριάρχου θα εορταστούν πανηγυρικά:

Α. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνευ, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Β. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καμπέρας, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου.

Γ. Στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Μελβούρνης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

Δ. Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αδελαΐδος, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού.

Ε. Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βρισβάνης, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού.

Στ. Στον Ιερό Ναό Παναγίας «Άξιον εστιν» Νόρθ- Κόουτ, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου.

2. Η αναβληθείσα, λόγω της πανδημίας, παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη θα πραγματοποιηθεί στο Σύδνεϋ από 17 έως 19 Οκτωβρίου τρ.έτ., με γενικό θέμα: «Ιερωσύνη: Από την εκκοσμίκευση στο εκκλησιαστικό φρόνημα».

3. Μετά την απόφαση της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας περί αποκαταστάσεως της εκκλησιαστικής κοινωνίας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, γίνονται πλέον δεκτοί για το μυστήριο του γάμου και της αναδοχής όλοι οι πιστοί που ανήκουν στην αποκατασταθείσα Αρχιεπισκοπή, δίχως να προαπαιτείται το χρίσμα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

4. Τέλος, τόσο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος, όσο και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, εκφράζουν την ευχαριστία τους προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και τους περί αυτόν Συνοδικούς Αρχιερείς για την πρόσφατη απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, να εντάξουν τους Ορθοδόξους Χριστιανούς Ουκρανικής καταγωγής που διαμένουν στην Αυστραλία στη δικαιοδοσία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, διορθώνοντας με την απόφαση αυτή μια χρονίζουσα αντικανονική κατάσταση πολυδικαιοδοσιακού καθεστώτος. Όλοι οι εν Αυστραλία Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο, είναι έτοιμοι να διακονήσουν το μυστήριο της σωτηρίας των αδελφών Ουκρανών με αγάπη και ευαισθησία, σεβόμενοι τις ανάγκες, τα ήθη και τα έθιμά τους, προκειμένου αυτοί να διατηρήσουν και να διαφυλάξουν την γλώσσα και τον πλούσιο πολιτισμό της μητέρας πατρίδας τους.

Σύδνεϋ, 8 Ιουνίου 22

Πηγή: Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Πραξικόπημα στο Σουδάν Νέα φονικά επεισόδια στο Χαρτούμ

Πραξικόπημα στο Σουδάν: Νέα φονικά επεισόδια στο Χαρτούμ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 10 / 2021 , 15:43 από news_room Πραξικόπημα στο Σουδάν: Νέα φονικά επεισόδια στο Χαρτούμ Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας με τουλάχιστον έναν νεκρό σημειώθηκαν στο Χαρτούμ χθες Πέμπτη, την τέταρτη ημέρα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που απορρίπτουν οι πολίτες, οι οποίοι βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν, και […]

Αθήνα, Nύχτα Πολιτισμού 2021 - Adologala.gr

Αθήνα, Nύχτα Πολιτισμού 2021 – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 12 / 2021 , 23:32 από news_room Αθήνα, Nύχτα Πολιτισμού 2021 – Adologala.gr Tη Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, το Athens Culture Net Του Δήμου Αθηναίων προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας, στη μεγάλη γιορτή της πόλης, τη «Νύχτα Πολιτισμού». Η δράση που αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους και εξελίχθηκε πλέον σε θεσμό […]