15 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Καταρρακτώδεις βροχές στη Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί

Καταρρακτώδεις βροχές στη Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 6 / 2022 , 9:02 από news_room

Ξεπεράστηκε χθες Τρίτη το όριο των εκατό θανάτων μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη βορειοανατολική Βραζιλία, καθώς σωστικά συνεργεία ανέσυραν τα πτώματα 106 ανθρώπων που χάθηκαν εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων σε προάστια της πόλης Χεσίφι, ενώ ψάχνουν άλλους τουλάχιστον οκτώ αγνοούμενους.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Περναμπούκο, της οποίας η Χεσίφι είναι η πρωτεύουσα, έκανε λόγο χθες το πρωί για εκατό νεκρούς. Όμως, με νέα ανακοίνωσή του μετά το μεσημέρι, γνωστοποίησε πως βρέθηκαν ακόμη έξι νεκροί στις ζώνες που χτυπήθηκαν σκληρότερα.

Στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετέχουν πάνω από 400 μέλη του πυροσβεστικού σώματος.

Οι έρευνες «θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή ωσότου να βρεθούν όλοι» όσοι αγνοούνται», διαβεβαίωσε ο Ουμπέρτου Φρέιρε, αξιωματούχος της Πολιτικής Προστασίας στην Περναμπούκο.

Στη Ζαρντίμ Μοντεβέρντε, μια από τις κοινότητες που σαρώθηκαν από κατολίσθηση λάσπης, ανάμεσα στη Χεσίφι και στη Ζαμποατάου ντος Γκουαραράπες, οι έρευνες έλαβαν τέλος, καθώς ανακτήθηκαν τα πτώματα των τριών τελευταίων ανθρώπων που αγνοούνταν.

Πάνω από 6.000 άνθρωποι στην περιφέρεια της Χεσίφι έχασαν τα σπίτια τους και στεγάζονται σε δομές φιλοξενίας, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών.

Έχει κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε 24 δήμους της Περναμπούκο.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου επιθεώρησε από αέρος τη Δευτέρα τις πλημμυρισμένες περιοχές και η κυβέρνησή του ανακοίνωσε πως αποδεσμεύει πιστώσεις περίπου 198 εκατομμυρίων ευρώ για να προσφερθεί βοήθεια στους πολίτες που επλήγησαν

Ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους αντιμετώπισε επικρίσεις πρόσφατα διότι δήλωσε ότι οι καταστροφές του είδους αυτού είναι κάτι που «τυχαίνει», ειδικά μετά την τραγωδία στην Πετρόπολις, μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα από το Ρίο ντε Ζανέιρο (νοτιοανατολικά), τον Φεβρουάριο.

Φονικές πλημμύρες έπληξαν στα τέλη της περασμένης χρονιάς την πολιτεία Μπαΐα (βορειοανατολικά), κατόπιν, τον Ιανουάριο, νοτιοανατολικές περιοχές, ειδικά στις πολιτείες Σαν Πάουλου και Μίνας Ζεράις.

Μέσα σε μερικές ώρες, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, στην Περναμπούκο έπεσε ποσότητα νερού ίση με το 70% των κατακρημνίσεων που συνήθως καταγράφονται ολόκληρο τον Μάιο.

Ο Ζουζέ Μαρένγκου, επιστήμονας ειδικευμένος στις φυσικές καταστροφές, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι εξαιρετικά σφοδρές βροχοπτώσεις οφείλονται στην υπερθέρμανση του πλανήτη, όμως αυτό που τις κάνει φονικότερες είναι η αυθαίρετη δόμηση.

«Η βροχή δεν σκοτώνει από μόνη της. Αυτό που σκοτώνει είναι η βροχή σε περιοχές όπου έχουν οικοδομηθεί σπίτια σε ζώνες υψηλού κινδύνου», τόνισε ο συντονιστής έρευνας του βραζιλιάνικου Εθνικού Κέντρου Επιτήρησης και Προειδοποίησης για Φυσικές Καταστροφές (CEMADEN).

Σύμφωνα με τον κ. Μαρένγκου, οι αρχές φέρουν ευθύνες, είναι «ένοχες» διότι «επέτρεψαν την οικοδόμηση σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπου ζουν φτωχοί πληθυσμοί διότι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε».

ΦΩΤΟ EPA/GENIVAL PAPARAZZI

Σχετικά Άρθρα

Mitropolitis_didimotoixou_damaskinos_Fthiotida_ekklisia_ellada_adologala_eidisi_2022 (2)

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς επέλεξε τον τρόπο ζωής του Χριστού»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 10 / 2022 , 0:01 από news_room Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η πόλη της Λαμίας εόρτασε τον Πολιούχο, Έφορο, Προστάτη και Ελευθερωτή της, Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά, ημέρα της μνήμης του και της επετείου της απελευθέρωσης της πόλεως από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στον Καλλιμάρμαρο Ιερό Ναό του Πολιούχου […]

Σομαλία : Επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον 6 οι νεκροί

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 5 / 2021 , 9:33 από news_room Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν χθες Κυριακή το βράδυ σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας, ενημέρωσε η αστυνομία. Η επίθεση διαπράχθηκε στις 21:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε αστυνομικό τμήμα στην Ουαμπέρι, στο νότιο […]