23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ευχές για τα ονομαστήρια του δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε εκδήλωση προς τιμήν του – Adologala.gr

Ευχές για τα ονομαστήρια του δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε εκδήλωση προς τιμήν του - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 15 / 6 / 2022 , 0:16 από news_room

Ευχές για τα ονομαστήρια του δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε εκδήλωση προς τιμήν του – Adologala.gr

Ευχές από το προσωπικό και τους συνεργάτες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε εκδήλωση με αφορμή την εορτή του, την οποία διοργάνωσε ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Ιωάννης Σ. Τσούρας.

«Οι ευχές μας αναβλύζουν πλούσιες τη σημερινή ημέρα» τόνισε ο κ. Τσούρας και σημείωσε ότι «αν τούτη την ώρα ανιχνεύσει κάποιος την καρδιά μας θα διαπιστώσει με βεβαιότητα δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η υιικότητα των αισθημάτων μας. Που σημαίνει ότι η μεταξύ μας σχέση είναι σχέση παιδιών προς πατέρα. Είναι η ευγνωμοσύνη που χαρακτηρίζει μια τέτοια σχέση, ως απάντηση στις πολλές δωρεές, αυτές που πηγάζουν από την καρδιά του πατέρα. Δώρο ανεκτίμητο είναι η προσευχή σας για εμάς, η καθοδήγηση στα θέματα της καθημερινής μας εργασίας εδώ στα Γραφεία, η παρουσία του προσώπου σας στη ζωή μας με διάκριση και ελευθερία. Το δεύτερο είναι η συνοχή της καρδιάς μας. Συνοχή καθώς αναφέρουμε τις ευχές μας στο θρόνο του Αγίου Θεού μας, Τον οποίο σείς διακονείτε από τόσο διακεκριμένη εκκλησιαστική θέση. Προσευχόμαστε να σας ευλογεί ο Θεός και να σας φωτίζει. Η παρουσία της Εκκλησίας μας στο σημερινό κόσμο είναι αντιλεγόμενη. Σε ένα περιβάλλον που το χαρακτηρίζει, όπως εύστοχα έχει διατυπωθεί, η επανάσταση του ο,τιδήποτε, καλούμαστε όλοι να δώσουμε τη μαρτυρία της ζωής και της νίκης κατά του θανάτου. Οι καρδιές των ανθρώπων είναι σήμερα ιδιαίτερα κλειστές και καχύποπτες. Είθε ο Θεός να σας χαριτώνει πλούσια, ώστε να γίνεσθε αφορμή να πέφτουν τα τείχη της άρνησης, της αυτοκαταστροφής και της δυστυχίας των ανθρώπων. Να είσθε πάντοτε ο απόστολος και κήρυκας της χαράς του Ευαγγελίου, του Αναστάντος Θεανθρώπου που ως πρώτο χαιρετισμό μετά την Ανάστασή Του χρησιμοποίησε ακριβώς το «Χαίρετε»».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές και τόνισε ότι καλούμαστε να προσπαθούμε αγωνιζόμενοι να αντιγράψουμε τα σημεία του αγίου που φέρουμε το όνομά του. Ευχήθηκε, επίσης, ο άγιος Ιερώνυμος να είναι ενισχυτής στην ζωή και στο έργο του. Ακόμη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσωπικότητα του κ. Τσούρα υπογραμμίζοντας το έργο του και την προσφορά του.

Ακόμη, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης ευχήθηκε, εκ μέρους όλων, στον Μακαριώτατο και τον ευχαρίστησε για την αγάπη του και την στήριξή του.

Παράλληλα, εψάλη ένα ποίημα για τον Αρχιεπίσκοπο του Δρος Χαραλάμπη Μ. Μπούσια, Μεγάλου Υμνογράφου της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς μάσκα από σήμερα Πέμπτη σε εξωτερικούς χώρους – Η απόφαση

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 6 / 2021 , 6:03 από news_room Χωρίς μάσκα θα μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες της χώρας από την Πέμπτη το πρωί σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν παρατηρείται συνωστισμός και συγχρωτισμός, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της […]

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 χρόνων η Μαριάνα Βαρδινογιάννη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 χρόνων η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 / 7 / 2023 , 20:46 από news_room Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 χρόνων η Μαριάννα Βαρδινογιάννη Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 χρόνων η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών και της οικογένειας και κατά της […]