25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον

Αγορά μικρού λεωφορείου, με τη στήριξη και ομογενών, για να μπορούν οι μαθητές να πάνε στο σχολείο

Αγορά μικρού λεωφορείου, με τη στήριξη και ομογενών, για να μπορούν οι μαθητές να πάνε στο σχολείο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 6 / 2022 , 3:20 από news_room

Ομογενείς κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Paradise 4 Kids» προς συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός μικρού λεωφορείου (van) που θα μπορεί να μεταφέρει τα παιδιά Ελληνορθόδοξου Ορφανοτροφείου των Φίτζι στο σχολείο, αλλά και εξωσχολικές δραστηριότητες.

«Από γιαγιάδες και παππούδες οι οποίοι έκαναν δωρεές, έως μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους που ζητούσαν να δώσουν το χαρτζιλίκι τους ή από τις αποταμιεύσεις τους, έως νέους και ανθρώπους μέσης ηλικίας, όλοι ανταποκρίθηκαν στην εκστρατεία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ή ‘σκάναραν’ τους κωδικούς μας QR codes στα τηλέφωνά τους για να καταβάλουν χρήματα στον έρανο», δήλωσε στον «Νέο Κόσμο», ο Δημήτρης Χιουζ (Demetri Hughes), ειδικός σε θέματα marketing και επικοινωνίας, ο οποίος μαζί με την Δρ Ελένη Αθηνοδώρου (Dr Eleni Athinodorou) και μία μικρή ομάδα εθελοντών συντέλεσταν στην επιτυχία του εράνου αυτού, ο οποίος ξεκίνησε πριν από τα Χριστούγεννα του 2021.

Αγορά μικρού λεωφορείου, με τη στήριξη και ομογενών, για να μπορούν οι μαθητές να πάνε στο σχολείο

Όπως είχε γράψει ο «Νέος Κόσμος», όχι πολύ πριν το ξέσπασμα τ\ης πανδημίας στα Φίτζι, τα παιδιά του Ελληνορθόδοξου Ορφανοτροφείου της St. Tabitha απώλεσαν το μοναδικό μέσο, ένα μικρό λεωφορείο, που είχαν για τη μεταφορά τους προς και από το σχολείο, όπου εκτός από τα μαθήματα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με φίλους τους.

Εν μέσω της υγειονομικής κρίσης… προέκυψε η τηλε-εκπαίδευση, αλλά με την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις το πρόβλημα της μεταφοράς κατέστη πραγματικότητα.

«Συνεργαζόμενοι με μία μικρή ομάδα εθελοντών θέσαμε ένα φιλόδοξο στόχο, την αγορά ενός μικρού λεωφορείου, 12 θέσεων», επεσήμανε ο κ. Hughes.

«Η ‘απάντηση’ της κοινότητας σε αυτήν την εκστρατεία συνεχίστηκε πέρα από την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», πρόσθεσε.

Ελληνοαυστραλοί και Αυστραλοί ανταποκρίθηκαν και σε διάστημα λίγο περισσότερο των δύο μηνών συγκεντρώθηκαν τα χρήματα, ένα ποσό περί τα 60.000 δολ., για την απόκτηση του μικρού λεωφορείου.

Ο κ. Hughes εξήγησε πως μετά τον έρανο υπήρξε ένα πρόβλημα με την αγορά του αυτοκινήτου λόγω προβλημάτων στην προμήθειά του.

Στο μεταξύ, «μπορέσαμε να νοικιάσουμε στο μεταξύ ένα όχημα, με κόστος 100 δολ. την ημέρα για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά θα ξεκινούσαν τη σχολική χρονιά μαζί με τους συμμαθητές τους».

«Σήμερα, ωστόσο, είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι χάρη σε αυτόν τον έρανο, αποκτήθηκε και παραδόθηκα ένα σχεδόν καινούργιο, πρώην κυβερνητικό, μικρό λεωφορείο, μέσω μίας τοπικής αντιπροσωπείας … τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μας επέτρεψαν να αγοράσουμε επίσης ένα ‘πακέτο’ ασφάλειας, μία 12μηνη συμφωνία για σέρβις, προστασία για τα καθίσματα και τα τζάμια, φώτα ομίχλης και ένα ολοκαίνουριο πλυντήριο για το Ορφανοτροφείο», υπογράμμισε.

Το όχημα μάλιστα δε θα μεταφέρει μόνο τα παιδιά από και προς το σχολείο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά η απόκτησή του διευρύνει τις ευκαιρίες τους για ψυχαγωγικές δραστηριότητες τα Σαββατοκύριακα.

Ο π. Μελέτιος, επικεφαλής της Ελληνορθόδοξης Αποστολής στα Φίτζι, επεσήμανε ότι «τα παιδιά είναι πολύ ενθουσιασμένα με το νέο τους όχημα», κάτι που φαίνεται και στις φωτογραφίες.

«Αυτό το μικρό λεωφορείο δε θα μπορούσε να έχει έρθει σε πιο κατάλληλη στιγμή. Μπορούμε εντέλει να μεταφέρουμε όλα τα παιδιά σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις με ένα μόνο όχημα. Το να έχουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο κάνει τη ζωή κάθε μέρα πιο εύκολη για όλους μας και αυξάνει τη δυνατότητά μας να παράσχουμε νέες και ουσιαστικές εμπειρίες στα παιδιά του Ορφανοτροφείου της St. Tabitha», είπε.

Αγορά μικρού λεωφορείου, με τη στήριξη και ομογενών, για να μπορούν οι μαθητές να πάνε στο σχολείο

«Εκτός από το αυτοκίνητο, χρειαζόταν ένα πλυντήριο και χάρη στη γενναιοδωρία των ανθρώπων, ξεπεράσαμε το στόχο που είχε τεθεί αρχικά και καταφέραμε να το αγοράσουμε κι αυτό. Έχει εγκατασταθεί και πλένει για 27 παιδιά», συμπλήρωσε.

Η υποστήριξη από την εκκλησία και την κοινωνία σε αυτή την εκστρατεία έδωσε κίνητρο στην Δρ Αθηνοδώρου, διευθύντρια Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης για την «Paradise 4 Kids» στα Φίτζι, να προχωρήσει με τα επόμενα σχέδια της οργάνωσης.

«Τα Φίτζι αποτελούν πρόσφατη προσθήκη στο φιλανθρωπικό έργο της ‘Paradise 4 Kids’ … είναι ένας σκοπός πολύ κοντά την καρδιά μου. Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν», εξήγησε η ίδια.

«Η νέα επιτροπή εράνων έχει κάνει καταπληκτική δουλειά σε αυτήν την εκστρατεία και οι ικανότητες και το ταλέντο τους θα συνεχίσουν να τίθενται στην υπηρεσία καλών σκοπών, καθώς υλοποιούμε άλλες εκστρατείες για να χρηματοδοτήσουμε μελλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για την Αποστολή», είπε.

«Είναι συναρπαστικό να μπορούμε να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους στα Φίτζι, με τη Χάρη του Θεού. Τώρα που υλοποιήσαμε την υπόσχεσή μας να παραδώσουμε ένα μικρό λεωφορείο για τα παιδιά, σχεδιάζουμε να αρχίσουμε τη συγκέντρωση πόρων για τα επόμενα σχέδια, να βοηθήσουμε τα παιδιά να έχουν την καλύτερη δυνατόν ζωή και να φτάσουν τις πραγματικές προοπτικές τους», πρόσθεσε.

Το Ορφανοτροφείο της St. Tabitha (Orphanage / Children’s Home) λειτουργεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας, κ. Μύρωνος.

Βρίσκεται στην Lautoka, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Φίτζι και φιλοξενεί σχεδόν τριάντα παιδιά και νέους, προσφέροντάς τους την ασφάλεια και την αγάπη που χρειάζονται, ενώ φροντίζει παράλληλα για τη μόρφωσή τους, την κοινωνική και ψυχική τους στήριξη και σωστή ανάπτυξη.

Η «Paradise4kids» (paradise4kids.org) είναι μία πλήρως εθελοντική φιλανθρωπική οργάνωση. Κανείς δε λαμβάνει μισθό ή οικονομικό όφελος.

Πηγή:neoskosmos.com

Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις στηρίζει σταθερά την ανανέωση του Πουέρτο Ρίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις στηρίζει σταθερά την ανανέωση του Πουέρτο Ρίκο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 6 / 2023 , 1:28 από news_room NEWSROOM | Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις δεσμεύεται να υποστηρίξει την ανάκαμψη και την ανανέωση του Πουέρτο Ρίκο. Το 2021 , ο Πρόεδρος Μπάιντεν ξεκλείδωσε δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση καταστροφών και θέσπισε ιστορικές επεκτάσεις προγραμμάτων οικονομικής και υγειονομικής βοήθειας για το Πουέρτο Ρίκο. Έκτοτε, η κυβέρνηση […]

oikoumenikos_oi_lyseis_apaitoyn_thysies_adologala

Οικουμενικός στον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Στέφανο: Οι Λύσεις απαιτούν θυσίες – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 11 / 6 / 2022 , 23:17 από news_room Οικουμενικός στον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Στέφανο: Οι Λύσεις απαιτούν θυσίες – Adologala.gr “Από σήμερον, καθ’ ην λαμβάνετε θέσιν και λειτουργήματα εις το πανίερον Σώμα της Εκκλησίας, ελπίζομεν ότι θα αναδειχθήτε αντάξιοι της προς υμάς ευνοίας της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας”, υπογράμμισε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης […]