18 °C Athens, GR
02/04/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Τo άγημα των Ευζώνων στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Άγιο Θωμά του Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης Αφγανιστάν: Τρεις Βρετανοί κρατούνται από τους Ταλιμπάν Mε λαμπρότητα τα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής στη νήσο Κω O Ακάθιστος Ύμνος στη Λάρισα Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι 20 ερωτήσεις & απαντήσεις Σερρών Θεολόγος: «Οι ιερές εικόνες μας μυσταγωγούν στο κάλλος της εν Χριστώ κτίσεως» «Τα Κλήματα» : Το ιδιαίτερο έθιμο του Πάσχα στη Λέρο Ο Ακάθιστος Ύμνος στους Αγίους Τόπους Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 στη Λευκωσία Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος

Πατριαρχείο Ρουμανίας : Τον Σέρβο ΥΠΕΞ Νικόλα Σελάκοβιτς δέχθηκε ο Πατριάρχης Δανιήλ – Adologala.gr

Τον Σέρβο ΥΠΕΞ δέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 6 / 2022 , 2:00 από news_room

Πατριαρχείο Ρουμανίας : Τον Σέρβο ΥΠΕΞ Νικόλα Σελάκοβιτς δέχθηκε ο Πατριάρχης Δανιήλ – Adologala.gr

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Δανιήλ υποδέχθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο τον αξιότιμο κ. Νικόλα Σελάκοβιτς, Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία, στις 27 Ιουνίου 2022.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ εξέφρασε τη χαρά του που έχει ως προσκεκλημένο του τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας και υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι δύο αδελφές Ορθόδοξες Εκκλησίες – η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία – είχαν στην ιστορία και την πνευματικότητα των δύο γειτονικών και φιλικών λαών.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε επίσης την ελπίδα να ενταθούν οι πνευματικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ των δύο Εκκλησιών και λαών και εκτίμησε το άνοιγμα στον διάλογο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου.

Ο κ. Νικόλα Σελάκοβιτς ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και σημείωσε ότι η συνάντηση με τον Ρουμάνο Πατριάρχη ήταν ευλογία στην αρχή της επίσκεψής του στη Ρουμανία.

Ταυτόχρονα, ο Σέρβος ΥΠΕΞ μετέφερε χαιρετισμούς εκ μέρους του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου και του Προέδρου της Σερβίας,  κ. Aleksandar Vučić, τονίζοντας την πνευματική ανανέωση της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του Πατριάρχη Δανιήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σερβικού κράτους για τη στήριξη της Ρουμανίας στην εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.

Επιπλέον, ο Σελάκοβιτς αναφέρθηκε στην επίλυση του εκκλησιαστικού σχίσματος στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, για το οποίο ο Ρουμάνος Πατριάρχης εξέφρασε τη χαρά του για τη συμφιλίωση μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Πατριάρχης της Ρουμανίας τόνισε τη σημασία της ανταλλαγής φοιτητών θεολογίας για την ενίσχυση των αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και τα προσκυνήματα που διοργανώνουν οι Σέρβοι πιστοί, ιδίως στα λείψανα της Αγίας Parascheva του Ιασίου. που αγαπά πολύ ο σερβικός λαός.

Τον Σέρβο ΥΠΕΞ δέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ - Adologala.gr Τον Σέρβο ΥΠΕΞ δέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ - Adologala.gr Τον Σέρβο ΥΠΕΞ δέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ - Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη πληρωμάτων Ελληνικών Πλοίων του ΠΝ στον Πατριάρχη Θεόδωρο

Επίσκεψη πληρωμάτων ελληνικών πλοίων του ΠΝ στον Πατριάρχη Θεόδωρο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 11 / 2022 , 9:52 από news_room Επίσκεψη στην έδρα του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας πραγματοποίησαν την Κυριακή, 20η Νοεμβρίου 2022, οι κυβερνήτες, οι αξιωματικοί και τα πληρώματα των ελληνικών πολεμικών πλοίων Φ/Γ «Έλλη», Φ/Γ «Ναυαρίνο», Α/Γ «Χίος» και του κυπριακού ΠΓΥ «Αλασία», τα οποία μετέχουν μαζί […]

Η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου

Για επέμβαση του Οικουμενικού στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές της Κύπρου κάνουν λόγο τα Κυπριακά Μέσα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 11 / 2022 , 2:30 από news_room Από την πρώτη ώρα της είδησης ότι ο Προκαθήμενος των Ορθοδόξων, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει της Εξοδίου Ακολουθίας στο όμορφο νησί της Κύπρου τίθεται εύλογα από τα κυπριακά μέσα και εμμέσως από τον Κυπριακό λαό το […]

Pin It on Pinterest