29 °C Athens, GR
07/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πέθανε ο σπουδαίος ζωγράφος Γιώργος Λαζόγκας Γιατί δεν πρέπει να αναρτάτε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την ESET Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δέχθηκε τον επίσκοπο Margveti & Ubisa Μελχισεδέκ του Πατριαρχείου Γεωργίας – Adologala.gr Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : «Ο τόπος, οι πολιτικοί & ο λαός έχουν δυνατότητες, η Εκκλησία δίνει την ελπίδα, τον αγώνα & την υπομονή – Adologala.gr Ιερά Μητρόπολη Κώου : Ανακοίνωση Εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κώ – Adologala.gr Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για τις πλημμύρες στη Νέα Νότια Ουαλία Ικανοποίηση ΙΣΚΕ για την τακτοποίηση των θέσεων των Κληρικών που εκκρεμούσε από το 1945 – Adologala.gr Αμερικής Ελπιδοφόρος : Η ανοικοδόμησή του Αγίου Νικολάου συνιστά πράξη πίστης: Πίστης στον Θεό, αλλά & πίστης στο αμερικανικό όραμα της θρησκευτικής ελευθερίας Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της

Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας – Adologala.gr

Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 6 / 2022 , 20:54 από news_room

Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας – Adologala.gr

Πραγματοποιήθηκε την 7η και 8η Ιουνίου ε.ε., στο Σύδνεϋ, η 14η Σύναξη των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Κατ’ αυτήν, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος μετέφερε τις θερμές ευχές και ευλογίες της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στους Θεοφιλεστάτους αγίους Αρχιερείς και τους ενημέρωσε για τρέχοντα θέματα και πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Κατόπιν, μελετήθηκαν όλα τα θέματα της ημερησίας διατάξεως και ανακοινώνονται προς τον ευαγή κλήρο και τον φιλόχριστο λαό της Αυστραλίας τα εξής:

1. Επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου μας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Hobart, μέσα στο πλαίσιο της ποιμαντικής επισκέψεώς του στην Τασμανία. Την ίδια ημέρα, η μνήμη του Αγίου Βαρθολομαίου και τα ονομαστήρια του Οικουμενικού μας Πατριάρχου θα εορταστούν πανηγυρικά:

Α. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνευ, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Β. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καμπέρας, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου.

Γ. Στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Μελβούρνης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

Δ. Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αδελαΐδος, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού.

Ε. Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βρισβάνης, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού.

Στ. Στον Ιερό Ναό Παναγίας «Άξιον εστιν» Νόρθ- Κόουτ, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου.

2. Η αναβληθείσα, λόγω της πανδημίας, παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη θα πραγματοποιηθεί στο Σύδνεϋ από 17 έως 19 Οκτωβρίου τρ.έτ., με γενικό θέμα: «Ιερωσύνη: Από την εκκοσμίκευση στο εκκλησιαστικό φρόνημα».

3. Μετά την απόφαση της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας περί αποκαταστάσεως της εκκλησιαστικής κοινωνίας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, γίνονται πλέον δεκτοί για το μυστήριο του γάμου και της αναδοχής όλοι οι πιστοί που ανήκουν στην αποκατασταθείσα Αρχιεπισκοπή, δίχως να προαπαιτείται το χρίσμα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

4. Τέλος, τόσο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος, όσο και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, εκφράζουν την ευχαριστία τους προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και τους περί αυτόν Συνοδικούς Αρχιερείς για την πρόσφατη απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, να εντάξουν τους Ορθοδόξους Χριστιανούς Ουκρανικής καταγωγής που διαμένουν στην Αυστραλία στη δικαιοδοσία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, διορθώνοντας με την απόφαση αυτή μια χρονίζουσα αντικανονική κατάσταση πολυδικαιοδοσιακού καθεστώτος. Όλοι οι εν Αυστραλία Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο, είναι έτοιμοι να διακονήσουν το μυστήριο της σωτηρίας των αδελφών Ουκρανών με αγάπη και ευαισθησία, σεβόμενοι τις ανάγκες, τα ήθη και τα έθιμά τους, προκειμένου αυτοί να διατηρήσουν και να διαφυλάξουν την γλώσσα και τον πλούσιο πολιτισμό της μητέρας πατρίδας τους.

Σύδνεϋ, 8 Ιουνίου 22

Πηγή: Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στην επικοινωνία του Πατριάρχη Αντιοχείας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης ρωτά με επιστολή του για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 12 / 2021 , 5:18 από news_room Δαμασκός, 28 Δεκεμβρίου 2021. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης  απέστειλε επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α’. Ο Μακαριώτατος ρώτησε για την υγεία του Παναγιωτάτου και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση μετά τη μόλυνση του Παναγιωτάτου με τον COVID-19. Στην επιστολή […]

Η ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Κεραμέως – Στ. Μπένου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 9 / 2021 , 16:01 από news_room Η ενημέρωση για το έργο της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και ο σχεδιασμός εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησαν με τον Σταύρο Μπένο, επικεφαλής […]

Pin It on Pinterest