17 °C Athens, GR
22/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής O Μπάιντεν αφήνει ξανά να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιος το 2024 Στις ράγες ξανά τρένα και προαστιακός Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λιθουανία Να κτυπήσουν πάλι ελεύθερα οι καμπάνες των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα Σεισμός 4,6 βαθμών βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στη Μητρόπολη Πειραιώς Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαρίσης Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Παρακολούθηση της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών από μαθητές της Νέας Αλικαρνασσού Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, εν μέσω επιχείρησης κατά της διαφθοράς

Δωρεά 175 αλυσοπρίονων από τις εταιρίες Praktiker Hellas και Stihl στο Πυροσβεστικό Σώμα

Δωρεά 175 αλυσοπρίονων από τις εταιρίες Praktiker Hellas και Stihl στο Πυροσβεστικό Σώμα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 6 / 2022 , 7:22 από news_room

Παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, του Εμπορικού Διευθυντή της Praktiker Hellas, Δημήτρη Μάγκου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Stihl Ηλία Ραβάνη, πραγματοποιήθηκε εχθές, η τελετή δωρεάς εκατόν εβδομήντα πέντε (175) αλυσοπρίονων αξίας 110.000 ευρώ στο Πυροσβεστικό Σώμα, για την κάλυψη των υπηρεσιακών του αναγκών, στις εγκαταστάσεις της 1ης Ε.Μ.Α.Κ, στην Ελευσίνα Αττικής.

Η δωρεά αυτή θα συμβάλλει στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος με νέα και σύγχρονα εργαλεία κοπής που θα χρησιμοποιηθούν σε συμβάντα στο αστικό και δασικό περιβάλλον.

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Praktiker Hellas, Δημήτρης Μάγκος, στην ομιλία του ενώπιον των παρευρισκομένων, ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά για το πολύτιμο και ζωτικής σημασίας έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και για την πάντα θετική ανταπόκριση των συνεργατών μας σε πρωτοβουλίες ουσίας όπως η σημερινή. Είναι υποχρέωση όλων μας να συνεισφέρουμε στην πρόληψη αλλά και τη σωστή αντιπυρική προετοιμασία. Αυτή τη βάση της πρόληψης υποστηρίζουμε και εμείς με όλες μας τις δυνάμεις, και παράλληλα με τον εξοπλισμό που επίσημα παραδίδουμε σήμερα με τους συνεργάτες μας, ευχόμαστε να έχουμε ένα καλό και ήρεμο καλοκαίρι και να σας χρειαστούμε το λιγότερο δυνατό.»

Στη συνέχεια, την πρωτοβουλία χαιρέτισε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τις εταιρείες Praktiker Hellas και Stihl για την προσφορά τους, σημειώνοντας ιδιαίτερα: «Η δωρεά σας είναι σημαντική για την διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου, της ανθρώπινης ζωής των συμπολιτών μας και, βέβαια, της περιουσίας τους. Σήμερα είχαμε μία πυρκαγιά στη Λούτσα που κινδύνευσαν κατοικίες που συνόρευαν με το δασικό περιβάλλον και χάρη στην άμεση αντίδραση και κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος σε σύντομο χρονικό διάστημα, με διαρκή προσπάθεια και καλό συντονισμό κατάφεραν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο. Ομοίως καθημερινά το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται να αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά όπως το Σάββατο στην Άνω Γλυφάδα και άλλα πολλά. Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε το έργο των Πυροσβεστριών και Πυροσβεστών μας και, αν μη τι άλλο, να δείξουμε σεβασμό και εκτίμηση στην αποστολή τους. Προσωπικά, θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί, με αυτή τη δωρεά δείχνετε ότι αναγνωρίζετε το έργο που προσφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα. Παράλληλα, όμως, δίνετε κι ένα μήνυμα, ένα παράδειγμα σε όλους εκείνους που θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως ένδειξη πολιτισμού και αλληλεγγύης στο κοινωνικό σύνολο».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για τη γενναία αυτή πρόσφορα σας, δεδομένου ότι τα αλυσοπρίονα, είναι εργαλεία που χρησιμοποιεί ιδιαίτερα  το Πυροσβεστικό Σώμα. Φέτος, είναι απαραίτητα περισσότερο από κάθε άλλη φορά διότι θα διανεμηθούν στις νεοσύστατες Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.ΔΕ) οι οποίες αποτελούνται από 500 νέους εκπαιδευμένους δασοκομάντος. Είναι γνωστό, ότι η χρήση τους κρίνεται αναγκαία τόσο στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών όσο και στον αστικό ιστό σε περιπτώσεις παροχών βοηθείας από πτώσεις δέντρων.

Στο τέλος της τελετής, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος επέδωσαν αναμνηστικές πλακέτες στον Εμπορικό Διευθυντή της Praktiker Hellas Δημήτρη Μάγκο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Stihl Ηλία Ραβάνη.

Στην τελετή παρευρέθησαν, από την εταιρεία Praktiker Hellas και το Εμπορικό Τμήμα της, οι Βαγγέλης Ζάχος και Γιάννης Ανδρουτσόπουλος, από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Υπευθυνότητας η Ευαγγελία Μπεκιράκη, ενώ από την εταιρεία  Stihl και το Εμπορικό Τμήμα της οι Νίκος Λιζάρδος και Νίκος Αβρανάς, και η Βασιλική Σαλαμούρα από το Τμήμα Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Επίσης παρευρέθησαν ο Διοικητής της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Μπαλάφας, ο Διοικητής της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) Αντιπύραρχος Ιωάννης Κολοβός καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δωρεά 175 αλυσοπρίονων από τις εταιρίες Praktiker Hellas και Stihl στο Πυροσβεστικό Σώμα

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Την παραίτηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 3 / 2021 , 1:36 από news_room “Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας , τα δικαστήρια παραμένουν κλειστά στις ουσιώδεις λειτουργίες τους , οι πολίτες δεν τυγχάνουν της δέουσας δικαστικής προστασίας και οι δικηγόροι βρίσκονται σε επαγγελματική και οικονομική απόγνωση, χωρίς να υπάρχει στις […]

Η δημοσκόπηση της MRB: H πρόθεση ψήφου και το αποτύπωμα της ακρίβειας

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 5,9 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 1 / 2023 , 5:51 από news_room Η δημοσκόπηση της MRB: H πρόθεση ψήφου και το αποτύπωμα της ακρίβειας Προβάδισμα 5,9 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της ΜRB για λογαριασμό του Οpen. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2%, έναντι 24,3% του […]

Pin It on Pinterest