25 °C Athens, GR
04/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πρόεδρος Αναστασιάδης: Χρέος στην παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια – Δύο Αστυνομικοί Τραυματίες – Νεκρός ένας Δράστης – Δήλωση του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδηλώσεις των Γεν. Προξενείων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Τσεχίας Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Πράξη αναγέννησης και ελευθερίας” η ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται το ξεπάγωμα κεφαλαίων Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολλοί από τους αδερφούς μας δεν μπόρεσαν να καταδικάσουν τη σκληρότητα αυτού του άδικου πολέμου Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Λαμπρό Συλλείτουργο για τους Αγίους Ιαματικούς Αναργύρους στην Έδεσσα – Adologala.gr Τζορτζ Τσούνης: «Οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά μας» Νέα Υόρκη: Από 3 έως 7 Ιουλίου η Κληρικολαϊκή της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής – Το πρόγραμμα Η μνήμη των Αγίων Ιαματικών Αναργύρων στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος – Adologala.gr

Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία

Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; - Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 6 / 2022 , 11:37 από news_room

Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Καιρός για προσευχή, εκκλησία και έξοδο για βόλτα

Την ανάγκη ο άνθρωπος για προσευχή στον Θεό την είχε, την έχει και θα την έχει σε κάθε καιρό, καλύτερο η δυσκολότερο, σε αυτό το άρθρο δεν θα ασχοληθούμε όμως με την θεολογική άποψη της προσευχής ούτε θα παραθέσουμε πλήθος παραπομπών τα οποία θα μιλούν για την ανάγκη της προσευχής στον Θεό. Με το άρθρο αυτό πρέπει να κάνουμε γνωστό ή ίσως να αποτελέσουμε το πρώτο παράδειγμα για την ανάγκη προσευχής από τους πιστούς στον Θεό, στον Τριαδικό Θεό στην εκκλησία και στο σπίτι, το αυτοκίνητο, παντού!

Οι καιροί είναι δύσκολοι, με την πανδημία, τους εγκλεισμούς, ο κόσμος, έχει απομακρυνθεί από τον Θεό, όλοι μας βιώνουμε την διαφορά, αφού κάποτε οι εκκλησίες μας γεμίζαν με κόσμο στην Ελλάδα, στην Μέση Ανατολή, στα Πανάγια Προσκυνήματα και όπου αλλού, τώρα, αυτός ο κόσμος θέλοντας η μή απομακρύνθηκε από την λειτουργική ζωή της εκκλησίας, και σίγουρα αν όχι 100% βρίσκεται αρκετά μακριά από την προηγούμενη συνηθισμένη κατάσταση των ελευθεριών του.  Αν λοιπόν προσέλθεις στην εκκλησία παρόλη την λατρευτική ζωή που πραγματοποιείται και που οι απανταχού πιστοί προσέρχονται, δεν βλέπεις, δεν ακούς και δεν λές τίποτα για την κατάπαυση της “επιδημίας βίας” που έχει κατακλύσει τον κόσμο αλλά και την χώρα μας, την Ελλάδα. Εγκληματικότητα και βία πάντα υπήρχε, ωστόσο οι εφημερίδες και δημοσιογράφοι καθημερινά από τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις που δημοσιεύουν φαίνεται πως αντιλήφθηκαν την διαφορά και επισημαίνουν πολύ σωστά το πρόβλημα. Πρόσφατο παράδειγμα ο Ιερέας με την καραμπίνα που πυροβόλησε άνθρωπο!.

Υπάρχει λοιπόν ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις ή έστω μία μικρή μέριμνα να γίνονται περισσότερες προσευχές για την κατάπαυση των κρουσμάτων της βίας. Ανάγκη είναι και ο κόσμος να ενθαρρύνεται να προσέρχεται στην εκκλησία και στα λειτουργικά της προγράμματα και πολύ περισσότερο τώρα που υπάρχει αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Ο κόσμος, συνήθισε τη μάσκα για να προστατεύει την προσωπική και κοινωνική υγεία για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊου ωστόσο συνήθισε και να φοβάται, και σίγουρα κάπου έχασε και την ξεγνοιασιά του. Λίγο βλέπεις η οικονομική αδυναμία, λίγο ο εγκλεισμός, λίγο η ανθρώπινη αποξένωση έφερε πολλούς με προβλήματα ψυχολογικά η μή να φέρονται διαφορετικά από ότι πριν.

Ας προσευχηθούμε όπως προσευχόμασταν κάποτε για συγκεκριμένα γεγονότα, ας κάνουμε αγρυπνίες με βασικό αίτημα μας προς τον Κύριο Ιησού Χριστό την κατάπαυση της βίας και της εγκληματικότητας και των ατυχημάτων τα οποία είναι απόρροια της απομάκρυνσης των πιστών από τις εκκλησίες, και ας προτρέπει ο ένας τον άλλον να εκκλησιάζεται και αν δεν το κάνουν όλοι, ας δούμε περισσότερες πολιτιστικές ενοριακές δράσεις, όπως δράσεις με μουσική, με γλέντι, με φαγητό, με χαρά, με χαμόγελα, ότι είναι ανάγκη για την σωτηρία των ψυχών και της επαναφοράς της κανονικότητας στο γενικό πληθυσμιακό σύνολο.

Από το μένουμε σπίτι ασφαλείς ας λέμε πάμε μία βόλτα με ασφάλεια και αν δεν του αρέσει κάποιου η τόση συχνή επίσκεψη του στην εκκλησία, του προτείνουμε να πάει μόνος κάπου, σε ένα πάρκο, σε μία κοινωνική εκδήλωση, και ας αποφασίσει η πολιτεία να κάνει δράσεις πολιτιστικές, και να προτρέψει τον κόσμο να διασκεδάσει με ασφάλεια πάντα και με όλα τα μέτρα αποφυγής, διασποράς της νόσου Covi-19. Ας δούμε σε κάθε γειτονιά μία συναυλία, και άλλες εκδηλώσεις ώστε ο κόσμος να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση ελευθερίας και ψυχικής ανάτασης που είχε.

Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα – Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Οι νέοι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 8 / 2021 , 22:16 από news_room Αναδείχθηκαν οι νέοι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε εχθές, Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 και ώρα 12:30, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος». Πλέον, έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αποτελεσμάτων […]

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή στις 22 Μαρτίου για εργαζόμενους στον Τουρισμό & Καλλιτέχνες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 3 / 2021 , 2:01 από news_room Νέα πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ και οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 σε 54.876 δικαιούχους. Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους […]

Pin It on Pinterest