23 °C Athens, GR
28/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Άρχων Αθανάσιος Μαρτίνος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης Αυστραλίας Μακάριος: «Μην είστε άφιλοι, να έχετε φίλους όπως είχε ο Χριστός» Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες

Βυζαντινό Μελούργημα – Το νέο μουσικό βυζαντινό σχήμα του Αθανάσιου Δασκαλοθανάση

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 5 / 2022 , 22:19 από news_room

Ο Αθανάσιος Δασκαλοθανάσης το 2006 ίδρυσε μαζί με τον αδελφό του Πέτρο Δασκαλοθανάση τη χορωδία “Μελίρρυτον”  η οποία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 40 συναυλίες κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων του Πάσχα κλπ καθώς και αφιερώματα με ύμνους εις την Υπεραγία Θεοτόκο κ.λ.π.

Οι περισσότερες συναυλίες από αυτές, συνδυάζουν εκτός από το χορωδιακό άκουσμα, μονωδίες και επιπλέον οπτικό υλικό με projector και συνδυασμό αφηγητή με ηχογραφημένα σχετικά αποσπάσματα με τον εορτασμό της κάθε περιόδου. Επίσης συμμετέχει κατά περίπτωση  ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων όπως για παράδειγμα με τα κάλαντα των Χριστουγέννων από όλες της περιοχές της Ελλάδος.

Το χαρακτηριστικό της χορωδίας «Μελίρρυτον» είναι ότι απαρτίζεται από μαθητές του εργαστηρίου αλλά και από καταξιωμένους ψάλτες και μουσικούς, ώστε να υπάρχει η μετάδοση της μουσικής εμπειρίας στους μαθητές.

Στην κοίμηση Ηλιουπόλεως όπου ο Αθανάσιος Δασκαλοθανάσης κοσμεί το δεξιό αναλόγιο, λειτουργεί το εργαστήριο βυζαντινή μουσικής από το 2008 όπου έχουν φοιτήσει πλέον των 80 μαθητών του. Κάποιοι από αυτούς έχουν λάβει πτυχίο και δίπλωμα βυζαντινής μουσικής.

Το 2021 ίδρυσε το μουσικό σχήμα Βυζαντινό μεγαλούργημα, που απαρτίζεται από τους μαθητές του εργαστηρίου της βυζαντινής μουσικής θέλοντας με την νέα πορεία του βυζαντινού μουσικού σχήματος αυτού να προωθήσει περισσότερο την βυζαντινή μουσική αλλά και να δώσει μία ευκαιρία σε όλους τους νέους εκείνους που στέκονται δίπλα του να ψάλλουν και να λάβουν την όποια σχετική εμπειρία.

Αθανάσιος Δασκαλοθανάσης - Μουσική - Βυζαντινό Μελούργημα - Κοίμηση Θεοτόκου Ηλιουπολη
Ο Αθανάσιος Δασκαλοθανάσης

Ο Αθανάσιος Δασκαλοθανάσης είναι πτυχιούχος Θεολόγος γόνος ιερατικής οικογένειας ο οποίος έλαβε το 1991 το  πτυχίο βυζαντινής μουσικής και το 1993 έλαβε δίπλωμα βυζαντινής μουσικής με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο. Ο Αθανάσιος είναι καταξιωμένος ιεροψάλτης με μεγάλη πείρα ενώ έχει συμβάλει στην διάδοση της βυζαντινής μουσικής με το προσωπικό του κανάλι στο Youtube και κατά καιρούς είχε συμβάλει με δράσεις όπως των δωρεάν μαθημάτων ή με ελάχιστο αντίτιμο σε ανθρώπους όλων των ηλικιών για να διακονούν σε αναλόγια των Αθηνών.

Βυζαντινό Μελούργημα στο διαδίκτυο: Για την ιστοσελίδα πατήστε εδώ

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 6977298961

Ώρες επικοινωνίας : Καθημερινά μετά τις 6 μ.μ. 

 

Πηγή-Επιμέλεια: Adologala.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Επίθεση Τραμπ σε Μπάιντεν για την «ταπείνωση» στο Αφγανιστάν

Επίθεση Τραμπ σε Μπάιντεν για την «ταπείνωση» στο Αφγανιστάν

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 8 / 2021 , 11:55 από news_room Ο αμερικανικός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε με σφοδρότητα εκ νέου χθες Σάββατο στον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν, κατηγορώντας τον πως με τον τρόπο που χειρίστηκε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν προκάλεσε αυτή που αποκάλεσε τη «μεγαλύτερη ταπείνωση» στην ιστορία των […]

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε «σημαντικό εταίρο» τη Βόρεια Κορέα

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε «σημαντικό εταίρο» τη Βόρεια Κορέα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 7 / 2023 , 0:17 από news_room Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού χαρακτήρισε σήμερα τη Βόρεια Κορέα “σημαντικό εταίρο” για τη Μόσχα, στη διάρκεια συνάντησης στην Πιονγκγιάνγκ με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Κανγκ Σουν Ναμ. “Η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας είναι ένας σημαντικός εταίρος της Ρωσίας, με τον οποίο […]