23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Βυζαντινό Μελούργημα – Το νέο μουσικό βυζαντινό σχήμα του Αθανάσιου Δασκαλοθανάση

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 5 / 2022 , 22:19 από news_room

Ο Αθανάσιος Δασκαλοθανάσης το 2006 ίδρυσε μαζί με τον αδελφό του Πέτρο Δασκαλοθανάση τη χορωδία “Μελίρρυτον”  η οποία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 40 συναυλίες κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων του Πάσχα κλπ καθώς και αφιερώματα με ύμνους εις την Υπεραγία Θεοτόκο κ.λ.π.

Οι περισσότερες συναυλίες από αυτές, συνδυάζουν εκτός από το χορωδιακό άκουσμα, μονωδίες και επιπλέον οπτικό υλικό με projector και συνδυασμό αφηγητή με ηχογραφημένα σχετικά αποσπάσματα με τον εορτασμό της κάθε περιόδου. Επίσης συμμετέχει κατά περίπτωση  ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων όπως για παράδειγμα με τα κάλαντα των Χριστουγέννων από όλες της περιοχές της Ελλάδος.

Το χαρακτηριστικό της χορωδίας «Μελίρρυτον» είναι ότι απαρτίζεται από μαθητές του εργαστηρίου αλλά και από καταξιωμένους ψάλτες και μουσικούς, ώστε να υπάρχει η μετάδοση της μουσικής εμπειρίας στους μαθητές.

Στην κοίμηση Ηλιουπόλεως όπου ο Αθανάσιος Δασκαλοθανάσης κοσμεί το δεξιό αναλόγιο, λειτουργεί το εργαστήριο βυζαντινή μουσικής από το 2008 όπου έχουν φοιτήσει πλέον των 80 μαθητών του. Κάποιοι από αυτούς έχουν λάβει πτυχίο και δίπλωμα βυζαντινής μουσικής.

Το 2021 ίδρυσε το μουσικό σχήμα Βυζαντινό μεγαλούργημα, που απαρτίζεται από τους μαθητές του εργαστηρίου της βυζαντινής μουσικής θέλοντας με την νέα πορεία του βυζαντινού μουσικού σχήματος αυτού να προωθήσει περισσότερο την βυζαντινή μουσική αλλά και να δώσει μία ευκαιρία σε όλους τους νέους εκείνους που στέκονται δίπλα του να ψάλλουν και να λάβουν την όποια σχετική εμπειρία.

Αθανάσιος Δασκαλοθανάσης - Μουσική - Βυζαντινό Μελούργημα - Κοίμηση Θεοτόκου Ηλιουπολη
Ο Αθανάσιος Δασκαλοθανάσης

Ο Αθανάσιος Δασκαλοθανάσης είναι πτυχιούχος Θεολόγος γόνος ιερατικής οικογένειας ο οποίος έλαβε το 1991 το  πτυχίο βυζαντινής μουσικής και το 1993 έλαβε δίπλωμα βυζαντινής μουσικής με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο. Ο Αθανάσιος είναι καταξιωμένος ιεροψάλτης με μεγάλη πείρα ενώ έχει συμβάλει στην διάδοση της βυζαντινής μουσικής με το προσωπικό του κανάλι στο Youtube και κατά καιρούς είχε συμβάλει με δράσεις όπως των δωρεάν μαθημάτων ή με ελάχιστο αντίτιμο σε ανθρώπους όλων των ηλικιών για να διακονούν σε αναλόγια των Αθηνών.

Βυζαντινό Μελούργημα στο διαδίκτυο: Για την ιστοσελίδα πατήστε εδώ

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 6977298961

Ώρες επικοινωνίας : Καθημερινά μετά τις 6 μ.μ. 

 

Πηγή-Επιμέλεια: Adologala.gr

 

Σχετικά Άρθρα

ΔΕΔΔΗΕ: Τέλος στις ρευματοκλοπές με τους έξυπνους μετρητές κατανάλωσης

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 8 / 2021 , 0:11 από news_room Οι έξυπνοι μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας βάζουν τέλος στο φαινόμενο των ρευματοκλοπών, οι οποίες εικοσαπλασιάστηκαν την προηγούμενη 15ετία. Παρά το γεγονός ότι ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι η ύφεση λόγω πανδημίας την περίοδο 2020 – 2021 μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια στην προσπάθεια μείωσης των ρευματοκλοπών, […]

εκπτωσεις

Ανοικτά αύριο τα καταστήματα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 1 / 2022 , 20:43 από news_room Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 16 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τους εμπορικούς συλλόγους, 11 το πρωί με 6 το απόγευμα. Τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη Ελλάδα, ανάλογα με […]