21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Τα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρουσία του Πρωθυπουργού

Τα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 5 / 2022 , 1:57 από news_room

Τα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως τέλεσε χθές το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη συμπαράσταση στο σύνολο των έργων που γίνονται σε όλες τις μητροπόλεις και διευκρίνισε ότι δεν είναι ζητούμενα η εξάρτηση ή η επιβολή των προσωπικών απόψεων, αλλά η συμπόρευση, η συναλληλία, η βοήθεια του ενός στον άλλο και σε άλλους πάρα πολλούς τομείς πέραν των ιδρυμάτων που είναι κοινός στόχος και επιδίωξη.

«Ανάπτυξη με κοινωνική φροντίδα και κοινωνική συνοχή είναι οι δύο πόλοι μίας αδιαπραγμάτευτης προτεραιότητας της πολιτικής μας και σε αυτήν την προσπάθεια Εκκλησία και Πολιτεία βαδίζουν μαζί και από κοινού», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ για τη συγκεκριμένη δομή, υπογράμμισε ότι είναι εντυπωσιακή σε ποιότητα και σε ανθρωπιά.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση και στη λειτουργία της δομής, ενώ έκανε αναφορά στην παρότρυνση του Αρχιεπισκόπου ότι «τα έργα της Εκκλησίας μας να είναι καρπός συνεργασίας και καρπός πολλών, εκκλησιαστικών, κρατικών, αυτοδιοικητικών αλλά και ιδιωτικών φορέων», αλλά και του πρωθυπουργού ότι «η εκκλησία υπήρξε για μας εθνικός εταίρος και ο πιο κοντινός και αποτελεσματικός σύμμαχος και ότι στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και του μνημονίου η πατρίδα μας βρήκε στήριγμα στην Εκκλησία».

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, περιέγραψε το νέο γηροκομείο ως μία δομή με σύγχρονες εγκαταστάσεις, με εργαζόμενους που δείχνουν σεβασμό στην τρίτη ηλικία, με ατομικά δωμάτια για τους περισσότερους ωφελουμένους, που προσφέρει σημαντικές εξατομικευμένες υπηρεσίες που αξίζουν στους ηλικιωμένους. Στοιχεία που όπως είπε «αντιστρέφουν την πολύ ξεπερασμένη λογική των ιδρυμάτων, συμβάλλουν στην αίσθηση της ανεξάρτητης, ισότιμης και αξιοπρεπούς διαβίωσης των φιλοξενούμενων και αποβάλλουν κάθε αίσθηση ιδρυματισμού. Το νέο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, είναι δυναμικότητας 140 κλινών και σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο «ήδη εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι 65 τρόφιμοι από το παλαιό κτίριο κι όσο θα μειώνονται τα υγειονομικά μέτρα θα αυξάνουμε από τη μεγάλη λίστα αναμονής τις εισαγωγές των ηλικιωμένων. Θα φτάσουμε τους 104 τροφίμους με 60 ανθρώπους προσωπικό. Συνολικά και στα δύο ιδρύματα θα περιθάλπονται 234 τρόφιμοι και θα εργάζονται 135 άνθρωποι».

Στην μέχρι τώρα 50ετή και πλέον λειτουργία του Ιδρύματος έχουν φιλοξενηθεί εκατοντάδες υπερήλικες άνδρες και γυναίκες, που βρήκαν φροντίδα, περιποίηση, τροφή, στοργή και κατανόηση από το προσωπικό του Ιδρύματος κάτω από τις πατρικές και στοργικές συμβουλές των εκάστοτε Προέδρων-Μητροπολιτών του Ιδρύματος.

Σχετικά Άρθρα

Honda.gr: To Νέο Website της Honda στην Ελλάδα είναι Γεγονός

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 6 / 2021 , 0:32 από news_room Honda.gr: To Νέο Website της Honda στην Ελλάδα είναι Γεγονός Εντυπωσιακό, καινοτόμο, φιλικό προς τον χρήστη, με στοιχεία διάδρασης και εξατομίκευσης, πλούσιο σε πληροφορίες για την σημαντική ιστορία του ιαπωνικού κολοσσού αλλά και για τα προϊόντα που προσφέρει στην Ελλάδα, το νέο website της […]

Οι στρατιωτικές συμφωνίες στο επίκεντρο καθώς η Γαλλία ανοίγει το κόκκινο χαλί στον Ινδό Πρωθυπουργό Ν. Μόντι

Οι στρατιωτικές συμφωνίες στο επίκεντρο καθώς η Γαλλία ανοίγει το κόκκινο χαλί στον Ινδό Πρωθυπουργό Ν. Μόντι

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 7 / 2023 , 20:33 από news_room Καθώς ο Ινδός πρωθυπουργός ετοιμάζεται για ένα πλούσιο δείπνο στο Λούβρο με τον Πρόεδρο Μακρόν, το Νέο Δελχί δίνει ένα νεύμα σε περαιτέρω αγορές αεριωθούμενων και υποβρυχίων. Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έφτασε στη Γαλλία για διήμερη επίσκεψη, καθώς το Νέο Δελχί σηματοδότησε ότι […]