18 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Σύνοδος της Αμερικής: Η Νικαράγουα «δεν ενδιαφέρεται» να συμμετάσχει

Σύνοδος της Αμερικής Η Νικαράγουα «δεν ενδιαφέρεται» να συμμετάσχει

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 5 / 2022 , 1:52 από news_room

Τη Νικαράγουα «δεν την ενδιαφέρει» η συμμετοχή στη Σύνοδο της Αμερικής τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, δήλωσε χθες Τετάρτη ο πρόεδρος της κεντροαμερικάνικης χώρας Ντανιέλ Ορτέγα.

«Λέω στους γιάνκηδες: ξεχάστε το, δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε σε αυτή τη σύνοδο», είπε ο κ. Ορτέγα κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στη Μανάγουα.

Οι ΗΠΑ είχαν καταστήσει σαφές στις αρχές του Μαΐου πως δεν επρόκειτο να καλέσουν τη Νικαράγουα, την Κούβα και τη Βενεζουέλα στην 9η Σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της αμερικανικής ηπείρου, που φέτος θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες τη 10η Ιουνίου.

«Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν) ήταν πολύ σαφής: οι χώρες οι ενέργειες των οποίων δεν σέβονται τη δημοκρατία δεν θα λάβουν πρόκληση», είχε πει ο Μπράιαν Νίκολς, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την ήπειρο.

Η Ουάσινγκτον δεν αναγνωρίζει την επανεκλογή του Ντανιέλ Ορτέγα για τέταρτη συνεχόμενη θητεία στην προεδρία και έχει καταδικάσει τις δεκάδες συλλήψεις αντιπολιτευόμενων στη Νικαράγουα.

Τη Σύνοδο ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα μποϊκοτάρει ο πρόεδρος της Γουατεμάλας, ο συντηρητικός Αλεχάντρο Γιαματέι, μετά τις έντονες επικρίσεις της Ουάσινγκτον για τον διορισμό για νέα θητεία της γενικής εισαγγελέα, που η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγορεί για διαφθορά.

Ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ λέει πως δεν θα πάει στο ραντεβού αν δεν προσκληθούν η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα, όπως και ο πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Δεν θα υπάρξει έκπτωση ή συγχωροχάρτι, δηλώνουν ο Κώστας Μάστορας και ο Αχιλλέας Λυγγέρας

Δεν θα υπάρξει έκπτωση ή συγχωροχάρτι, δηλώνουν ο Κώστας Μάστορας και ο Αχιλλέας Λυγγέρας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 / 12 / 2021 , 2:00 από news_room ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι επιχειρηματίες Κώστας Μάστορας και Αχιλλέας Λυγγέρας μέσω μιας κοινής δημόσιας δήλωσης αποδέχονται την συμμετοχή τους στην Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή που εξέλεξε η πρόσφατη γενική συνέλευση που συγκάλεσε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της […]

Μήνυμα Δ. Κουτσούμπα προς τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 6 / 2021 , 0:03 από news_room «Είμαστε δίπλα σας σ’ αυτόν τον αγώνα που δίνετε φέτος σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες. Κρατήστε για πάντα στο μυαλό σας ότι σημασία έχει να τολμάς, να προχωράς, να παλεύεις για να κάνεις πράξη τα όνειρά σου. Το μέλλον σας το κρατάτε εσείς στα […]