20 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Σε δύο εκδηλώσεις επαγγελματικών Λυκείων της Χαλκίδας παρέστη ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Σε δύο εκδηλώσεις επαγγελματικών Λυκείων της Χαλκίδας παρέστη ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 18 / 5 / 2022 , 23:52 από news_room

Το διήμερο 16 και 17 Μαΐου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, στα πλαίσια της ποιμαντικής διακονίας των Νέων, παρέστη, κατόπιν προσκλήσεως, σε δύο Εκδηλώσεις των Επαγγελματικών Λυκείων Χαλκίδος, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδος πραγματοποίησαν εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων των υλοποιηθέντων προγραμμάτων μαθησιακής κινητικότητας Erasmus+ του σχολικού έτους 2021-2022, κατά την οποία έλαβε χώρα και η απονομή Διαπίστευσης Erasmus+ 2021-2027 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και ανέφερε ότι, μέσω αυτών των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δίνετε η ευκαιρία στους μαθητές που συμμετέχουν, να κοινωνικοποιηθούν, γνωρίζοντας ανθρώπους και πολιτισμούς. Τόνισε δε ότι οι συμμετέχοντες Νέοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές μας στην Ευρώπη, μέσω αυτών των προγραμμάτων

Επίσης, βράβευσε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδος, που συμμετείχαν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Ολλανδία.

Την  Τρίτη 17 Μαΐου 2022, το εσπερινού 3ο ΕΠΑΛ Χαλκίδος πραγματοποίησε λαογραφική παράσταση με θέμα «Οδοιπορικό στην Εύβοια», όπου οι μαθητές παρουσίασαν χορευτικό πρόγραμμα με τη συνοδεία του χοροδιδασκάλου κ. Κωνσταντίνου Κοντάρα και την μουσική επένδυση από μαθητές και καθηγητές της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες».

Ο Σεβασμιώτατος παρέστη και όταν κλήθηκε να χαιρετίσει την Εκδήλωση, επαίνεσε τους μαθητές, καθώς στις καθημερινές βιοτικές μέριμνές τους εντάσσουν και την εκπαίδευσή τους. Επίσης συνεχάρη τους Καθηγητές, που δημιουργούν, μέσα από τη διδασκαλία και το περιβάλλον του Σχολείου, ουσιαστικές σχέσεις με τους μαθητές τους.

Συμπλήρωσε δε ότι η παράδοση της Πατρίδας μας ενώνεται με την Εκκλησία, καθώς μετά από τον εκκλησιασμό, οι Χριστιανοί κάθονταν στα τραπέζια της αγάπης, που γίνονταν μετά και εόρταζαν με τον παραδοσιακό τρόπο που περιγράφηκε στην Εκδήλωση. Τέλος, ανέφερε την ίδρυση του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας στο Ν. Προκόπι, στο οποίο εκτίθενται εκκλησιαστικά και πολιτιστικά κειμήλια, και τους προσκάλεσε όλους να το επισκεφθούν.

Σε δύο εκδηλώσεις επαγγελματικών Λυκείων της Χαλκίδας παρέστη ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Σχετικά Άρθρα

i_gnorimia_toy_agiou_markou_toy_evgenikou_me_ton_agio_rafail_mantamadou_lesvos_adologala

Η γνωριμία και η σχέση του Αγίου Ραφαήλ με τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 1 / 2022 , 22:56 από news_room Του Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλου Κεφαλόπουλου (ιστορικός, Δρ. Αρχαίας Ιστορίας Πανεπιστημίου B.I.U. Mαδρίτης): “Η γνωριμία και η σχέση του Αγίου Ραφαήλ με τον Άγιον Μάρκον τον Ευγενικόν” ΑΘΗΝΑ 2020 Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη συγκαταλέγονται στη χορεία των Νεοφανών Αγίων και μάλιστα εκείνων που […]

Ρωσία Οι αρχές συνέλαβαν Ρώσο επιστήμονα με την κατηγορία ότι συνεργαζόταν με μυστικές υπηρεσίες της Κίνας

Ρωσία: Οι αρχές συνέλαβαν Ρώσο επιστήμονα με την κατηγορία ότι συνεργαζόταν με μυστικές υπηρεσίες της Κίνας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 23:36 από news_room Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν έναν επιστήμονα στη Σιβηρία που θεωρείται ύποπτος για εσχάτη προδοσία επειδή φέρεται να συνεργαζόταν με τις μυστικές υπηρεσίες της Κίνας, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις περιφερειακές αρχές και την οικογένειά του. Ο Ντμίτρι Κόλκερ, διδάκτορας φυσικής […]