20 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου το Συνέδριο «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες και η Εθνική παλιγγενεσία» στην Νάουσα

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου το Συνέδριο «Οἱ Ἅγιοι Νεομάρτυρες καί ἡ ἐθνική παλιγγενεσία» στην Νάουσα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 1 / 5 / 2022 , 0:51 από news_room

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «Παντάνασσα» Νάουσας, το Συνέδριο «Οἱ Ἅγιοι Νεομάρτυρες καί ἡ ἐθνική παλιγγενεσία» .

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με αφορμή τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Πόλεως Ναούσης και το Μαρτύριο των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων.

Μετά τους χαιρετισμούς και την προσλαλιά του Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, ο κ. Κωνσταντῖνος Χολέβας, Πολιτικός Ἐπιστήμων – μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος ανέγνωσε την εισήγησή του με τον τίτλο: «Νεομάρτυρες: Ἀγωνιστές γιά τήν πίστη τοῦ Χριστοῦ καί γιά τήν ἐλευθερία τοῦ Γένους». Κατόπιν, ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, Πρωτ. Θωμάς Συνοδινός, ανέπτυξε την εισήγηση: «Ἁγία Φιλοθέη ἡ Ἀθηναία: μία ἰδιαίτερη περίπτωση Νεομάρτυρος». Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος ανέγνωσε την εισήγηση: «Ὁ Νεοϊερομάρτυς Σεραφείμ: Μία ἠχηρά μαρτυρία ἁγιωσύνης» και ο κ. Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ την εισήγηση: «Τό μεγαλεῖο τῆς προσωπικότητος τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ».

Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος. Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Δράμας κ. Παύλος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, κληρικοί και λαϊκοί. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύει στην Βέροια ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Το απόγευμα στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νάουσας θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Λαβάρου της Επαναστάσεως του 1821 από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, στην συνέχεια Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της μνήμης των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων κι αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια μνημείου και λιτανεία στον Χώρο Μαρτυρίου (Κιόσκι).

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου το Συνέδριο «Οἱ Ἅγιοι Νεομάρτυρες καί ἡ ἐθνική παλιγγενεσία» στην Νάουσα Παρουσία του Αρχιεπισκόπου το Συνέδριο «Οἱ Ἅγιοι Νεομάρτυρες καί ἡ ἐθνική παλιγγενεσία» στην Νάουσα

Σχετικά Άρθρα

Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία και χειροτονία στον Καθεδρικό των Τιράνων

Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία και χειροτονία στον Καθεδρικό των Τιράνων

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 6 / 2023 , 19:13 από news_room Σήμερα 25 Ιουνίου 2023 ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων κ.κ. Αναστάσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία της Κυριακής Γ ́ Ματθαίου, στον καθεδρικό Ναό «Ανάσταση του Χριστού. Κατά την ακολουθία της Θείας Λειτουργίας ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τιράνων τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου Εμανουήλ Σαλλού.

Ο-Αμερικής-Ελπιδοφόρος-για-την-Κατανόηση-του-ρόλου-του-Πατριαρχείου-Μόσχας-στη-Ρωσική-στρατιωτική-εισβολή-στην-Ουκρανία

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Κατανόηση του ρόλου του Πατριαρχείου Μόσχας στη Ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 4 / 2022 , 0:03 από news_room *Αρχιποιμαντικός προβληματισμός του σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου: Κατανόηση του ρόλου του Πατριαρχείου Μόσχας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία Αρχάγγελος Μιχαήλ Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Πορτ Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη   Αγαπητοί Άρχοντες, Αγαπητέ Φιλοξενούσα Ενορία Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Οι Συμμετέχοντες μας, Sergei Chapnin και George Demacopoulos, […]