24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Με τιμές ετάφη ο ιερολοχίτης και καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας – Adologala.gr

Με τιμές ετάφη ο ιερολοχίτης και καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 5 / 2022 , 20:36 από news_room

Η εξόδιος Ακολουθία για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα τελέσθηκε σήμερα Τρίτη στο Κοιμητήριο Παπάγου, όπου και ετάφη.

Στον εκλιπόντα απεδόθησαν οι προβλεπόμενες τιμές και η τελετή πραγματοποιήθηκε δημοσία δαπάνη με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Παρευρέθησαν ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, ΝίκοςΠαναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ    Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος εκφώνησε και τον επικήδειο , εξαίροντας την προσφορά του εκλιπόντος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς ο υπαρχηγός ΓΕΝ υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΝ, ο γενικός επιθεωρητής Στρατού -Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης (ΓΕΠΣ-ΔΙΔΟΕ) αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο επίτιμος ΑΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος, ο τέως ΥΦΕΘΑ και επίτιμος ΑΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί.  Ποιος ήταν ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας.

Ο Ιερολοχίτης και Καταδρομέας Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας απεβίωσε την Κυριακή στο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου μεταφέρθηκε αμέσως μετά το ετήσιο μνημόσυνο Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, στο οποίο παρέστη και κατέθεσε στεφάνι.

 Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας του Αθανασίου γεννήθηκε στο χωριό Πουλίτσα Κορινθίας στις αρχές του 1921.

 Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) το 1940 και με τους πρωτοετείς συμμαθητές του πολέμησαν στην Μάχη της Κρήτης τον Μάϊο του 1941, με την Πολεμική Σημαία της Σχολής.

 Ακολούθως διέφυγε στην Μέση Ανατολή συνεχίζοντας τις σπουδές του στη ΣΣΕ που εγκαταστάθηκε εκεί, από την οποία και αποφοίτησε το 1943 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού (ΠΖ).

 Αποστρατεύθηκε το 1980 με τον βαθμό του Αντιστρατήγου και με τον τίτλο του «Επίτιμου Διοικητού 1ης Στρατιάς».

 Στη διάρκεια της 40ετούς σταδιοδρομίας του στον Ελληνικό Στρατό, υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε Στρατηγεία του ΝΑΤΟ, ως Ακόλουθος Ενόπλων Δυνάμεων Βουκουρεστίου-Βουδαπέστης (1968-70), ως Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ (1977), ως Γενικός Επιθεωρητής Στρατού (1979-80), ενώ υπήρξε και Διοικητής:

 Του 14ου Λόχου Ορεινών Καταδρομών (1947 – 49).

 Της Γ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (1954 – 55).

 Του 3ου Συντάγματος Πεζικού «Ρίμινι» (1971 – 72).

 Της ΧΙ (11η) Μεραρχίας Πεζικού (1973 – 74).

 Του Β΄ Σώματος Στρατού (1974-1976).

 Το Δ΄ Σώματος Στρατού (1976), του οποίου υπήρξε ο πρώτος Διοικητής

 Της 1ης Στρατιάς.

 Ο Στρατηγός Κόρκας συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κρήτης (1941), της Βορείου Αφρικής (1942-43), των νησιών του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων (1943 – 45), όπως και στις επιχειρήσεις του Εμφυλίου πολέμου (1947 – 49), όπου και τραυματίσθηκε δύο φορές.

 Φοίτησε στις Σχολές και Κέντρα Εκπαίδευσης του Όπλου του Πεζικού, στην Σχολή Αλεξιπτωτιστών Μέσης Ανατολής, στις Σχολές Πεζικού Αγγλίας και ΗΠΑ, στην Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών ΗΠΑ, στην Ανωτέρα Σχολή Πολέμου και στην Σχολή Εθνικής Αμύνης.

 Για την συμμετοχή του στις προαναφερθείσες πολεμικές επιχειρήσεις, ο Στρατηγός τιμήθηκε με τις ακόλουθες ηθικές αμοιβές:

 Με προαγωγή «Επ΄ Ανδραγαθία επί του Πεδίου της Μάχης».

 Με τον Χρυσό Σταυρό του Φοίνικα μετά Ξιφών.

 Με τον Χρυσό Σταυρό του Βασιλικού Τάγματος του Γεωργίου Α΄.

 Με τον Σταυρό των Ταξιαρχών του Βασιλικού Τάγματος του Φοίνικος.

 Με τον Σταυρό των Ταξιαρχών του Τάγματος του Γεωργίου Α΄.

 Έξι φορές με το Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας.

 Με τον Πολεμικό Σταυρό Β΄ Τάξεως.

 Επτά φορές με τον Πολεμικό Σταυρό Γ΄ Τάξεως.

 Τρεις φορές με το Μετάλλιο Εξαιρέτων πράξεων.

 Με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β΄ Τάξεως

 Με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ΄ Τάξεως.

 Με το Αναμνηστικό Μετάλλιο Πολέμου 1940 – 41.

 Με το Αναμνηστικό Μετάλλιο Πολέμου 1941 – 45

 Με το Βρετανικό Μετάλλιο Ανδρείας 1944.

 Με το Ανώτατο Παράσημο Εθνικής Αξίας της Γαλλίας.

 Ως α΄υπαρχηγός ΓΕΣ και ΓΕΠΣ πρότεινε τη μεταφορά της τέφρας του αείμνηστου ιδρυτή του «Ιερού Λόχου» Συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε από την Αγγλία, όπου απεβίωσε και ετάφη, στην Ελλάδα, όπου και τοποθετήθηκε στο Μνημείο του Ιερού Λόχου, που έχει ανεγερθεί στο Πεδίον του Άρεως.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Οι Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων και Ιερό Ευχέλαιο στον Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στους Αγίους Τόπους

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 6 / 1 / 2022 , 19:31 από news_room Τό ἑσπέρας τῆς Τετάρτης, 23ης Δεκεμβρίου / 5ης Ἰανουαρίου 2022 μετά τήν ἀκολουθίαν τοῦ Ἑσπερινοῦ, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Ἱερόν Ναόν  τῶν Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης τῆς Ἁγιοταφιτικῆς Ἀδελφότητος τό Ἱερόν Εὐχέλαιον ὡς προετοιμασία διά τήν συμμετοχήν εἰς τήν Δεσποτικήν ἑορτήν τῶν Χριστουγέννων. Μετά τήν ἀνάγνωσιν […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής Λακατάμειας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 7 / 2021 , 14:31 από news_room Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λακατάμειας, χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού που τελέσθηκε επί τη ιερά μνήμη της Αγίας αθληφόρου Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής χθές 25η Ιουλίου 2021 , συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και […]