15 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη μετά την επίσκεψη του στην Πρεσβεία των ΗΑΕ

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την επίσκεψη του στην Πρεσβεία των ΗΑΕ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 5 / 2022 , 1:54 από news_room

Την απόλυτη ικανοποίηση του για τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας πρόβαλε το Κυπριακό κατά τις επαφές του στις ΗΠΑ, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψη του στην Πρεσβεία των ΗΑΕ όπου υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Προέδρου της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας σε σχέση με τις επαφές του στις ΗΠΑ, είπε ότι «είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τον τρόπο που ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρόβαλε τόσο τα ευρύτερα θέματα που αφορούν την ειρήνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά ιδιαίτερα και τον τρόπο προβολής του κυπριακού προβλήματος, πάντοτε μέσα στις σωστές διαστάσεις, μέσα και από τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, αλλά και σε σειρά επαφών που είχε με το Κογκρέσο και με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και για τον εκνευρισμό της Άγκυρας, σε σχέση με τις επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος είπε ότι «και μόνο ο εκνευρισμός της Άγκυρας καταδεικνύει το πόσο ορθά ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει χειριστεί το όλο θέμα. Και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί απόλυτα.

Για το θέμα της Αμμοχώστου έχω ενημερωθεί αρμοδίως από όσους εκ καθήκοντος παρακολουθούν τι συμβαίνει στα κατεχόμενα, είναι μια νέα απαράδεκτη πρόκληση την οποία δεν θα αφήσουμε βεβαίως απαρατήρητη. Θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα προς όσους σήμερα φαίνονται να είναι οι προασπιστές του διεθνούς δικαίου».

Ερωτηθείς αν η άρνηση της Τουρκίας να ενταχθεί η Φινλανδία και η Σουηδία στο ΝΑΤΟ αποτελεί μια ευκαιρία, και με τη συμβολή της Κύπρου, για να αλλάξει η στάση κάποιων χωρών έναντι της Τουρκίας, ο Πρόεδρος είπε «μακάρι να εξαρτιόταν από τη δική μας συμβολή, αλλά, δυστυχώς, έχοντας πάντα κατά νου τις διαχρονικές συμπεριφορές κρατών, οι συμπεριφορές καθορίζονται πρώτιστα με βάση τα συμφέροντα της κάθε μιας των χωρών ή του κάθε συνασπισμού και εν συνεχεία, δυστυχώς, με βάση το διεθνές δίκαιο.

Όμως, αυτό δεν μας απογοητεύει, θα συνεχίσουμε να εμμένουμε ότι επιτέλους θέματα αρχής που προβάλλονται για την παραβίαση της κυριαρχίας μιας χώρας δεν μπορεί να παραγνωρίζουν την ίδια παραβίαση από μια άλλη χώρα και ιδιαίτερα μια χώρα που προκαλεί συνεχώς, τόσο τη διεθνή κοινότητα όσο και τους συμμάχους της, το ΝΑΤΟ αλλά και τους μελλοντικούς εταίρους της όπως προσδοκεί, της Ευρώπης».

Ερωτηθείς τι να αναμένει ο κόσμος σε σχέση με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν θέλω να προκαταλάβω. Το κράτος έχει ένα βαθμό δυνατότητας και οικονομικής ευχέρειας. Αυτό που μας ενδιαφέρει και είναι κάτι που οπωσδήποτε αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες σαν αποτέλεσμα, δυστυχώς, της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι να δούμε πώς μπορεί να συμβάλουμε στην άμβλυνση των προβλημάτων των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και όχι μόνο».

Κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά επεισόδια από πλευράς αιγοπροβατοτρόφων και αν ενοχλήθηκε από αυτά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «όχι ενόχληση για την προβολή αιτημάτων, αλλά αν υπάρχει μια έστω ενόχληση είναι για τους τρόπους συμπεριφοράς. Χάριν ενημέρωσης, την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και με τους τυροκόμους, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να κερδοσκοπούν εις βάρος των προμηθευτών ή ιδιαίτερα των αιγοπροβατοτρόφων, θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι αυστηρότατοι θα είναι οι έλεγχοι για τη συμπερίληψη του αιγοπρόβειου γάλατος στην παρασκευή του χαλουμιού και συνεπώς ευελπιστώ ότι θα εξευρεθεί ένας τρόπος.

Η Κυβέρνηση ήδη έχει εξαγγείλει βοήθεια οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να φέρει το βάρος από την άρνηση κάποιων να υλοποιήσουν υποχρεώσεις που έχουν με βάση το πρότυπο κατασκευής του χαλουμιού. Να είμαι ξεκάθαρος, και θα είμαστε απόλυτοι και αυστηρότατοι στους ελέγχους που πρέπει να διενεργούνται για να πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως προβλέπονται από το πρωτόκολλο, από την έγκριση της σχετικής Οδηγίας, και συνεπώς δεν πρόκειται να ανεχθώ παραβίαση των διατάξεων ή των προϋποθέσεων που πρέπει να διακρίνουν την παρασκευή του χαλουμιού».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και του Υπουργού Εξωτερικών περί παρέμβασης της Ρωσίας στις Προεδρικές Εκλογές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε ένα ανάλογο (θέμα). Δεν νομίζω ότι ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς είχε πρόθεση να εμπλακεί. Καλύτερα, όμως, να αποφεύγονται τέτοιου είδους αναφορές που μπορεί να δημιουργήσουν εσφαλμένες εικόνες όσον αφορά τον ρόλο. Βεβαίως, μεταξύ των πολιτικών οικογενειών της Ευρώπης, είτε λέγονται Σοσιαλδημοκράτες είτε Φιλελεύθεροι είτε Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπάρχει αλληλοϋποστήριξη οσάκις υπάρχουν εκλογές, όμως θα πρέπει ιδιαίτερα να είμαστε προσεκτικοί, έτσι ώστε να διαφαίνεται ο διακριτός ρόλος των αξιωματούχων».

Σχετικά Άρθρα

15χρονος οδηγούσε αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αμμοχώστου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 6 / 2021 , 17:21 από news_room Σοβαρές παραβάσεις τροχαίας φέρεται να διέπραξε ανήλικος, 15 ετών, που εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας, να οδηγεί αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αμμοχώστου. Επιβάτες στο όχημα βρίσκονταν άλλοι τρεις ανήλικοι, 14 και 16 ετών. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 15χρονος, εντοπίστηκε λίγο μετά τα […]

Βραζιλία: Με διψήφια διαφορά προηγείται ο Λούλα ντα Σίλβα του απερχόμενου προέδρου Μπολσονάρου

Βραζιλία: Με διψήφια διαφορά προηγείται ο Λούλα ντα Σίλβα του απερχόμενου προέδρου Μπολσονάρου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 5 / 2022 , 6:54 από news_room Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα αύξησε σε διψήφιο ποσοστό τη διαφορά του από τον απερχόμενο Ζαΐχ Μπολσονάρου ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, αφού άλλος ένας κεντροδεξιός υποψήφιος εγκατέλειψε την κούρσα για την προεδρία, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση. Η […]