17 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Άγιον Όρος: Το Περιβόλι της Παναγίας επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Adologala.gr

Άγιον Όρος: Το Περιβόλι της Παναγίας επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης για 8η φορά - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 5 / 2022 , 7:35 από news_room

Άγιον Όρος: Το Περιβόλι της Παναγίας επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Adologala.gr

Στην “αγαστή” συνεργασία της ελληνικής πολιτείας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για ζητήματα του ‘Αγιου Όρους αναφέρθηκε ο οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, κατά την άφιξή του στο λιμανάκι της Δάφνης και την υποδοχή του από τον πολιτικό διοικητή Αθανάσιο Μαρτίνο και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους.

Ο κ. Βαρθολομαίος επεσήμανε την αρχή της “συναλληλίας” μεταξύ της ελληνικής πολιτείας για το πολιτικό και διοικητικό κομμάτι του Αγίου Όρους, καθώς συνιστά “αναπόσπαστο” τμήμα της ελληνικής εδαφικής επικράτειας και της “Μητέρας Εκκλησίας” που καθοδηγεί πνευματικώς την μοναστική πολιτεία, τονίζοντας αυτή η σχέση, διαχρονικά, με σεβασμό των κανόνων, “διέγραψε παραγωγική πορεία προς ωφέλεια πάντων” και συνέχισε :

“Η παραβίαση όμως της αρμονίας αυτής διαχρονικώς αποτελεί πηγή προβλημάτων τα οποία διακυβεύουν την ευθυδρομία της εκκλησίας. Ενίοτε και ενταύθα, υπερβάσεις της κοσμικής εξουσίας, προερχόμενες εκ των υπερβορείων μερών, φυτίλισαν το ήρεμον και ήσυχιον του τόπου, αλλά μόνο προς καιρόν, καθώς το άγρυπνον όμμα της Μεγάλης Εκκλησίας, ήτις αποτελεί φυσική μητέρα και προστάτιδα του Αγίου Όρους, η σθεναρά εμμονή των οσίων μοναστών του ‘Αθωνος εις τα καθηγιασμένα εκκλησιαστικά όρια και η ταχύτατη αντίδραση της φίλτατης ελληνικής πολιτείας απεσώβησαν τον κίνδυνο εθνικοποιήσεως του ‘Αθωνος, με την παρείσφρηση του εθνοφυλετισμού, ίνα μη είδωμε το βδέλυγμα της ερημώσεως “.

Ο κ. Βαρθολομαίος ακολούθως έφτασε στις Καρυές, όπου τον υποδέχθηκαν οι ηγούμενοι και οι αντιπρόσωποι των είκοσι μονών. Ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε ο ηγούμενος της μονής Κουτλουμουσίου Νικόλαος. Ο κ. Βαρθολομαίος στην αντιφώνησή του εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψή του στο ‘Αγιο Όρος και τη συνάντησή του με τους μοναχούς, “πνευματικά τέκνα της μητέρας εκκλησίας”, όπως είπε χαρακτηριστικά και εξήρε τις αρετές τους και τον πνευματικό τους αγώνα.Ακολούθησε κέρασμα στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας και δείπνο στο αρχονταρίκι.

Δείτε επίσης:

Τον κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν και συόνδευσαν ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Αμανατίδης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Τσίπρα και ο σύμβουλος της κυβέρνησης σε θέματα ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους Αλκιβιάδης Στεφανής. Αύριο το πρωί αναμένεται στο ‘Αγιον Όρος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης διανυκτέρευσε στη ιερά μονή Ιβήρων σήμερα το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ναό της Παναγίας της Πορταΐτισσας , πριν αναχωρήσει για τις επισκέψεις του στις μόνες Καρακάλου και Μεγίστης Λαύρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άγιον Όρος: Το Περιβόλι της Παναγίας επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης για 8η φορά - Adologala.gr Άγιον Όρος: Το Περιβόλι της Παναγίας επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης για 8η φορά - Adologala.gr Άγιον Όρος: Το Περιβόλι της Παναγίας επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης για 8η φορά - Adologala.gr Άγιον Όρος: Το Περιβόλι της Παναγίας επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης για 8η φορά - Adologala.gr Άγιον Όρος: Το Περιβόλι της Παναγίας επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης για 8η φορά - Adologala.gr Άγιον Όρος: Το Περιβόλι της Παναγίας επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης για 8η φορά - Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Η Πρώτη Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στη Φολέγανδρο

Η Πρώτη Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στη Φολέγανδρο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 3 / 2023 , 19:19 από news_room Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωροθεος Β΄ μετέβη σήμερα το πρωί στη Φολέγανδρο και, άμα τη αφίξει του, τέλεσε την πρώτη για την εφετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή Ιερά Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Χώρας, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου […]

Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας»

Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 4 / 2023 , 3:56 από news_room Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης, τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, 13 Απριλίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Σύδνεϋ, η Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Το πολυπληθές εκκλησίασμα άκουσε με ευλάβεια […]