23 °C Athens, GR
12/05/2024

Τελευταια Νέα
Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η εορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου στην Ιερά Μονή του στη Νέα Μάκρη Αττικής Πανηγυρίσε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής Αρδανίου της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στα αποκαλυπτήρια Μνημείου για τη Μάχη της Κρήτης στην Πέρθη Το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας περί των διακονισσών στην Αφρική ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα στην Αγία Μαύρα Ηλιουπόλεως Την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως θα επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Στη διεθνή διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία θα παραστεί ο Βαρθολομαίος Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ουκρανίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Λιτανεύτηκε η Ζωοδόχος Πηγή στους Τράχωνες του Αλίμου Ταϊλάνδη: 61 νεκροί εξαιτίας της ακραίας ζέστης από την αρχή της χρονιάς

Τα Βραβεία του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

Τα Βραβεία του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 4 / 2022 , 21:47 από news_room

Με την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (6/4) το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος στον κινηματογράφο Δαναό.

Την τελετή λήξης, στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, παρουσίασαν οι ηθοποιοί Άλκηστις Πουλοπούλου και Πολύδωρος Βογιατζής.

H κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από τους Εμανουέλ Μπεάρ, Έλις Κις, Γιάννα Σαρρή, Θάνο Αναστόπουλο και Λευτέρη Χαρίτο, απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Ouistreham» («Ανάμεσα σε δύο κόσμους») του Εμανουέλ Καρέρ.

Η Γαλλίδα ηθοποιός Εμανουέλ Μπεάρ, επίτιμη προσκεκλημένη του Φεστιβάλ και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, έδωσε το βραβείο στον εκπρόσωπο της Spentzos Films, εταιρείας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα.

Εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, η Γαλλίδα ηθοποιός παρουσίασε το σκεπτικό της απόφασης: «Επιλέξαμε να απονέμουμε το βραβείο στην ταινία αυτή, για τον βαθύ ανθρωπισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει κατά μέτωπον τους αόρατους αυτούς ανθρώπους τους οποίους ενσαρκώνουν μη επαγγελματίες ηθοποιοί δίπλα στην Ζιλιέτ Μπινός. Η ταινία μάς τοποθετεί ανάμεσα σε δύο κόσμους χωρίς καθόλου μελοδραματισμούς, αυτόν της συγγραφέα δημοσιογράφου και τον κόσμο της επαγγελματικής επισφάλειας αυτών των εργαζομένων. Μία ταινία που μας κάνει κοινωνούς τής αλληλεγγύης και της συνενοχής, που υπερκαλύπτει τις ανθρώπινες σχέσεις».

Το βραβείο της κριτικής επιτροπής αποτελεί προσφορά της Nova, η οποία υποστηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες. H Κική Σιλβεστριάδου, CEO της Nova Media, δήλωσε: «Η στήριξη του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων της εταιρείας μας, ενώ η προώθηση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου αποτελεί για εμάς στρατηγική επιλογή.

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που προάγουν τον πολιτισμό και τον κινηματογράφο, μέσα από ποιοτικές παραγωγές. Με αφορμή το Φεστιβάλ, τα κανάλια Novacinema αφιερώνουν για όλο τον Απρίλιο τη ζώνη “Σινεμά του Κόσμου” στο πολυδιάστατο και ιδιαίτερα αγαπημένο μας γαλλικό σινεμά, προγραμματίζοντας επιλεγμένες γαλλικές ταινίες».

Το βραβείο κοινού Fischer κέρδισε η ταινία «À plein temps» («Full Time») του Ερίκ Γκραβέλ, με πρωταγωνίστρια την Λορ Καλαμί. O Marketing Manager της Fischer, Αλέξανδρος Μπαλτατζής ανακοίνωσε το βραβείο και το απένειμε στον εκπρόσωπο της Cinobo, εταιρείας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα.

Το βραβείο κοινού απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο είναι μία προσφορά της μπίρας Fischer, και απονέμεται κάθε χρόνο στον Έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας για την προώθησή της όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής δήλωσε: «Το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα, μας ταξίδεψε όλες τις προηγούμενες μέρες μέσα από προτάσεις τέχνης και δημιουργίας. Μετά από 2 χρόνια απουσίας από τις αίθουσες, συναντιόμαστε πάλι εδώ για να τιμήσουμε για 12η χρονιά μέσα από τα Βραβεία Κοινού Fischer, την επιλογή των σινεφίλ που με την ψήφο τους ανέδειξαν την προτίμηση τους. Στο πλαίσιο του 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ήρθαν κοντά διαφορετικοί πολιτισμοί και καλλιτέχνες με διαφορετικές προοπτικές και κατανοήσαμε καλύτερα την πολυπλοκότητα της τέχνης. Ο ενθουσιώδης τρόπος με τον οποίο ο κόσμος επιλέγει τις αγαπημένες του ταινίες, αποτελεί τιμή για το θεσμό του Βραβείου Κοινού Fischer. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους δημιουργούς της ταινίας, την πρεσβεία της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο και όλους όσοι συμμετείχαν στο Φεστιβάλ».

Τα δύο βραβεία είναι δημιουργίες του Οίκου ZOLOTAS. Μετά την απονομή των βραβείων, ακολούθησε η προβολή σε avant-première της ταινίας «Χαμένες ψευδαισθήσεις» («Illusions perdues») του Ξαβιέ Τζιανολί. Εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ονορέ Ντε Μπαλζάκ, η ταινία του Τζιανολί κέρδισε φέτος εφτά βραβεία Σεζάρ, ανάμεσά τους και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

Σχετικά Άρθρα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Α΄ Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Α΄ Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 19 / 2 / 2022 , 21:23 από news_room Γενικό Θέμα: «Η κατάρρευση των Αυτοκρατοριών (1914-1923) και η Γενοκτονία των Χριστιανών από τους Οθωμανούς και τους Νεοτούρκους (Μικρά Ασία, Πόντος, Ανατολική Θράκη, Αρμένιοι, Ασσύριοι κ.λπ.)» Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος το Α΄ Επιστημονικό […]

Αμερικανικές βάσεις στρατού στη Μανίλα

Αμερικανικές βάσεις στρατού στη Μανίλα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 3 / 2 / 2023 , 7:16 από news_room Συμφωνία υπό την απειλή της κινεζικής επεκτατικότητας στον Ειρηνικό ΜΑΝΙΛΑ. Πρόσβαση σε τέσσερις στρατιωτικές βάσεις στις Φιλιππίνες απέκτησε ο αμερικανικός στρατός ύστερα από συμφωνία που υπέγραψε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν με την κυβέρνηση της Μανίλας, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω επέκταση της […]