25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον

Σολτς: Στόχος του πολέμου του Πούτιν είναι η διεθνής κοινότητα

Σολτς

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 4 / 2022 , 19:50 από news_room

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει ως στόχο μόνο μία χώρα, αλλά συνιστά «επίθεση εναντίον της διεθνούς κοινότητας στο σύνολό της», δήλωσε πριν από λίγο από το Τόκιο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και τόνισε ότι η αποπαγκοσμιοποίηση δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή για ανοιχτές, ελεύθερες εμπορικές χώρες, όπως η Γερμανία και η Ιαπωνία.

«Ο πόλεμος του Βλαντίμιρ Πούτιν στρέφεται κατά του συνόλου της διεθνούς κοινότητας και γι’ αυτό οι οικονομικά ισχυρές δημοκρατικές χώρες ενώθηκαν απέναντί του. Ο Πούτιν δεν περίμενε αυτή την ενότητα (…) επιδιώκει τώρα μια υπαγορευμένη ειρήνη, αλλά αυτό δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τα 60 χρόνια Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην Ιαπωνία και υπερασπίστηκε την απόφαση για εκσυγχρονισμό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. «Ένας ισχυρός γερμανικός στρατός είναι απαραίτητος ως αποτρεπτική ισχύς για ενδεχόμενη ρωσική επίθεση», ανέφερε.

Ο καγκελάριος προειδοποίησε ακόμη ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να ενισχύσει την τάση για αποπαγκοσμιοποίηση και σημείωσε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μη δημιουργηθεί νέο πρόσχημα οικονομικού και εμπορικού προστατευτισμού. «Το παγκόσμιο εμπόριο πρέπει να συνεχίσει να είναι ελεύθερο και δίκαιο. Η αποπαγκοσμιοποίηση δεν μπορεί να λειτουργήσει», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά την προστασία του κλίματος, ο κ. Σολτς ανέδειξε την ανάγκη τα μέτρα που λαμβάνουν οι πιο φιλόδοξες χώρες να μην εξελιχθούν σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις ίδιες ή σε διεθνείς εμπορικές συγκρούσεις. Η Γερμανία, διαβεβαίωσε, αναζητά στενότερη επαφή με χώρες με τις οποίες μοιράζεται κοινές αξίες και συμφέροντα και αυτές, ανέφερε, περιλαμβάνουν και την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα και την Ινδία.

Την ίδια ώρα πάντως στην Bundestag η αντιπολίτευση ασκούσε έντονη κριτική στον καγκελάριο για την απουσία του από το κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση και ψήφιση πρότασης για την στήριξη της Ουκρανίας, η οποία περιλαμβάνει και την παράδοση βαρέων όπλων. «Δεν επιτρέπεται την κεντρική ομιλία για την πολιτική του κράτους να την κάνει ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ και όχι ο καγκελάριος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Γιόχαν Βάντεπουλ. Ανάλογη κριτική άσκησε η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), με τον αρχηγό της Τίνο Χρουπάλα να χαρακτηρίζει «ασυγχώρητη» την απουσία του Όλαφ Σολτς. Η πρόταση πάντως υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και την Χριστιανική Ένωση.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση Τμήματος Οδικών Μεταφορών για έκτακτα μέτρα από 30/12/2020 μέχρι 10/1/2021

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 12 / 2020 , 14:03 από news_room Ενόψει του περιεχομένου του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 60) του 2020 και ειδικότερα της παραγράφου 2.4(δ) αυτού λαμβάνονται τα πιο κάτω μέτρα: 1. Εξετάσεις υποψήφιων οδηγών (περιλαμβανομένης της εξέτασης για μαθητική άδεια) Αναβάλλονται. Οι εξετάσεις υποψήφιων […]

Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στις Κεντρικές Φυλακές

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 1 / 2021 , 15:38 από news_room Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τις Κεντρικές Φυλακές, όπου τον υποδέχθηκε η Διευθύντρια των Φυλακών κ. Άννα Αριστοτέλους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στο σωφρονιστικό […]