15 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «κατακλυσμιαίες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Σαββατοκύριακο της Δ΄ Εβδομάδας των Νηστειών στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Σαββατοκύριακο της Δ΄ Εβδομάδας των Νηστειών στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 4 / 2022 , 7:47 από news_room

Το τριήμερο 1 έως 3 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, περιόδευσε στις Αρχιερατικές Περιφέρειες Χαλκίδος, Μεσσαπίων και Ιστιαίας, ερχόμενος σε επικοινωνία με τα πνευματικά του παιδιά, τα μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας κατά τόπους.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 1 Απριλίου το απόγευμα μετέβη στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, όπου, πλαισιούμενος από τους συνοδούς τους Κληρικούς και τους Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, χοροστάτησε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών, έψαλλε την τέταρτη Στάση του Ακαθίστου ύμνου ενώπιον της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους εκκλησιασθέντες χριστιανούς αναπτύσσοντας συμβολισμούς της Θείας Ευχαριστίας, με έναυσμα την παρομοίωση της Θεοτόκου ως εμψύχου τραπέζης, η οποία φέρει τον Άρτο της ζωής.

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας, εντός του Εργοταξίου της «ΛΑΡΚΟ», στον Σταυρό Μεσσαπίων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Εφημέριο της Ενορίας Σταυρού Πρεσβ. Ιωάννη Μάνο και την συμμετοχή των μελών της Ενώσεως Εργαζομένων της Εταιρείας «ΛΑΡΚΟ», του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Ευαγγέλου Κούκουζα, του Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεωργίου Ψαθά και του Προέδρου της Ενώσεως Εργαζομένων κ. Γεωργίου Σελεβάκου.

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε τον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου Πολιούχου Ιστιαίας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και συμπαραστατούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρ. Γεώργιο Χαιρόπουλο προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή (Μάρκ. 9, 17-31) και στον αόρατο πόλεμο των χριστιανών εναντίον του διαβόλου με όπλα την προσευχή και τη νηστεία.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος καθιέρωσε το κειμηλιοφυλάκειο του Ι. Ναού, το οποίο κατασκευάστηκε στον γυναικωνίτη του, μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες συλλογής, διάσωσης και καταγραφής των κειμηλίων της Ενορίας από τον π. Γεώργιο, ενώ αμέσως μετά τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού πατρός του Εφημερίου της Ενορίας π. Γεωργίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στο κειμηλιοφυλάκειο και εν συνεχεία επισκέφθηκε το παρακείμενο Βησσαριώνειο Γηροκομείο Ιστιαίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής του, Πρωτοπρ. Ιωάννης Θάνος-Εφημέριος της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας και ακολούθως επισκέφθηκε το αναπαλαιούμενο Ι. Παρεκκλήσιο Αγ. Ιωάννου Θεολόγου, όπου ενημερώθηκε για τις ανακαινιστικές ενέργειες από τον π. Γεώργιος Χαιρόπουλο-Εφημέριο της Ενορίας, στην οποία υπάγεται το Παρεκκλήσιο.

Το απόγευμα της Κυριακής, αφού επέστρεψε από την Β. Εύβοια, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Ε΄ κατανυκτικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, κατά τη διάρκεια του οποίου ομιλήσει εμπνευσμένα ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης-Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα: «Η ανάβαση της Κλίμακας των αρετών από τους Μικρασιάτες Οσίους Αρσένιο τον Καππαδόκη και Παΐσιο τον Αγιορείτη», ενώ έψαλλαν θαυμάσια ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Στυλιανός Μπενής με μαθητές του και ο κ. Ελευθέριος Πνευματικός-Ιεροψάλτης και ιδιοκτήτης της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες».

Σαββατοκύριακο της Δ΄ Εβδομάδας των Νηστειών στην Ι.Μ. Χαλκίδος Σαββατοκύριακο της Δ΄ Εβδομάδας των Νηστειών στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Σχετικά Άρθρα

Πάπας Φραγκίσκος: Έκκληση για «διάλογο» απέναντι στην «τάση της εσωστρέφειας»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 12 / 2021 , 2:32 από news_room Ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση για «διάλογο» απέναντι στην «τάση της εσωστρέφειας» κατά την διάρκεια του καθιερωμένου χριστουγεννιάτικου μηνύματός του, κατά την διάρκεια του οποίου αναφέρθηκε στους «ξεχασμένους» πολέμους, όπως η Συρία και η Υεμένη. Ουκρανία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Βιρμανία, Αιθιοπία, Σουδάν, Σάχελ…Οπως συνηθίζει, ο […]

Στο Πήλιο έπεσαν τα πρώτα χιόνια του χειμώνα

Στο Πήλιο έπεσαν τα πρώτα χιόνια του χειμώνα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 28 / 11 / 2022 , 16:37 από news_room Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έφθασαν και στο Πήλιο, με τα ορεινά του βουνού να έχουν ντυθεί στα λευκά. Η χιονόπτωση άρχισε από χθες το βράδυ και συνεχίστηκε κατά διαστήματα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κινούνται […]