21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ι.Μ. Χαλκίδος για την Μεγάλη Εβδομάδα

Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ι.Μ. Χαλκίδος για την Μεγάλη Εβδομάδα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 4 / 2022 , 21:59 από news_room

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, την οποία διοργανώνει για περισσότερα από 44 χρόνια η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προετοιμάζοντας και με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, τηρουμένων των προβλεπομένων υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπου ο Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού Μουσικής κ. Γεωργίου Γερογιάννη, να αποδίδει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, εν είδει οδοιπορικού και δραματουργίας, με άριστο, ως προς την απόδοση και το ύφος της ψαλτικής τέχνης, τρόπο.

Στο κλίμα της Εκδηλώσεως εισήγαγε τους παρευρεθέντες Κληρικούς και λαϊκούς, μεταξύ των οποίων ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος Λύσανδρος Ξηρογιάννης, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος Πλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Αναστασία Μακαρώνα-Ψυχογιού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τ. Βουλευτής και Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων κ.ά., ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο οποίος τους καλωσόρισε στην Εκδήλωση, αναφέροντας πως κάθε χρόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα σμίγουμε τον πόνο και το δάκρυ μας με τον πόνο του Σταυρού του Χριστού και αυτή η καθιερωμένη Εκδήλωση είναι μια σταυροαναστάσιμη αναπαράσταση λιτανείας προς τον Γολγοθά, όχι μόνο για να θυμηθούμε το πάθος του Χριστού αλλά να δούμε, μέσα μας, την σταύρωση και να περιμένουμε την Ανάστασή Του.

Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως αυτής ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, ο οποίος συνέταξε ομιλία με θέμα: «ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ», αλλά, λόγω αιτιολογημένης απουσίας του ανέγνωσε ο Γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως και Εφημέριος του Ενοριακού Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας.

Στην θαυμάσια ομιλία του, με αναφορά στα γεγονότα που μνημονεύονται και εορτάζονται τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, αναφέρθηκε ότι στον Γολγοθά επί του Σταυρού σημειώθηκε μια νίκη. Η νίκη της οδυνόμενης αγάπης, καθώς οι άνθρωποι κατεδίκασαν τον Θεό σε θάνατο, αλλά ο Θεός διά του θανάτου και της Αναστάσεώς του, κατεδίκασε τους ανθρώπους σε αθανασία.

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο για το προλογικό του καλωσόρισμα, τους π. Νικηφόρο και π. Χρυσόστομο για την ετοιμασία και την παρουσίαση της κεντρικής ομιλίας, τον Χοράρχη κ. Γεώργιο Γερογιάννη και τα λοιπά μέλη της Χορωδίας, τα οποία έψαλλαν τους ύμνους που περιγράφουν τα σεπτά πάθη του Χριστού και προσκαλούν κάθε άνθρωπο να ασκηθεί με όλες τις δυνάμεις του στο άθλημα της αγάπης και εμπόδια προς αυτή την κατεύθυνση είναι όσα το φρόνημα του κόσμου και ο εγωϊσμός μας βάζουν μπροστά μας και περιγράφηκαν τόσο εύστοχα. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επίσης τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής για την φιλοξενία της Εκδήλωσης και φυσικά όλους τους προσελθόντες χριστιανούς, οι οποίοι βρήκαν χρόνο και τρόπο για να προσέλθουν, προς τους οποίους ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Βιβλίο: Πως μιλάμε στα παιδιά για το «Πιστεύω»; Ένα graphic novel με πνευματικό περιεχόμενο

Βιβλίο: Πως μιλάμε στα παιδιά για το «Πιστεύω»; Ένα graphic novel με πνευματικό περιεχόμενο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 9 / 2023 , 9:57 από news_room Πως μιλάμε στα παιδιά για το «Πιστεύω»; Ένα graphic novel με πνευματικό περιεχόμενο. Το σύμβολο της Πίστης μας, το «Πιστεύω», συντάχθηκε από τις δύο πρώτες Οικουμενικές Συνόδους και καθιερώθηκε από την Εκκλησία για να προστατεύσει τους πιστούς από τις αιρέσεις που ταλαιπωρούσαν τους Χριστιανούς […]

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 7 / 2023 , 10:14 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη σήμερα 20 Ιουλίου 2023 στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή, και κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των ηρώων. Στη συνέχεια, σε δηλώσεις του στους […]