15 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Αυστραλίας Μακάριος: «Οι ANZACs μάς δίδαξαν να μην επαναπαυόμαστε στη δική μας ασφάλεια»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 25 / 4 / 2022 , 14:35 από news_room

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για την Ημέρα των ANZACs
Επέτειοι σαν τη σημερινή συνιστούν ευκαιρίες για αναστοχασμό γύρω από το ιστορικό βάρος σημαντικών γεγονότων του παρελθόντος, καθώς επίσης για την άντληση πολύτιμων διδαγμάτων με διαχρονική αξία.
Η Ημέρα των ANZACs, ημέρα που το αυστραλιανό έθνος τιμά τους άνδρες και τις γυναίκες του, που έχουν αγωνιστεί με ήθος και ευσυνειδησία, θυσιάζοντας ακόμα και τις ζωές τους, για υψηλά ιδανικά, είναι μια τέτοια ευκαιρία αναστοχασμού, ιδίως υπό το φως του συνεχιζόμενου πολέμου στην δοκιμαζόμενη Ουκρανία, μετά από την εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Αν ανατρέξουμε πίσω στον χρόνο, θα συναντήσουμε νοερά τους ήρωες ANZACs σε κρίσιμες ιστορικές καμπές να υπερασπίζονται οικουμενικές αξίες, όπως την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ως Έλληνες στην καταγωγή, διαθέτουμε το προνόμιο -περισσότερο ίσως από τους υπόλοιπους συμπολίτες μας εδώ στην Αυστραλία- να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτήν την ιστορική διαδρομή των ANZACs, καθώς σε μεγάλο βαθμό εφάπτεται με τη διαδρομή των ηρωικών προγόνων μας κατά τον προηγούμενο αιώνα.
Όσοι καταγόμαστε, μάλιστα, από τη μαρτυρική Κρήτη, αισθανόμαστε σήμερα τεράστια συγκίνηση, καθώς αξιωνόμαστε να τιμήσουμε και τους Αυστραλούς που αγωνίστηκαν στο πλευρό των παππούδων μας, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία του νησιού μας και τις πανανθρώπινες αξίες ενάντια στη βαρβαρότητα και τη βία της ναζιστικής εισβολής. Τους οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη για το θάρρος, την ανιδιοτέλεια και την αλληλεγγύη που επέδειξαν προς τον ελληνικό λαό και ειδικότερα προς τον λαό της Κρήτης.
Τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη όχι μόνο για ό,τι έκαναν τότε, στο σχετικά μακρινό παρελθόν, αλλά και για ό,τι μάς δίδαξαν και συνεχίζουν να μάς διδάσκουν ως σήμερα, με το παράδειγμά τους: Να μη σιωπούμε ενώπιον της αδικίας, να μην επαναπαυόμαστε στη δική μας ασφάλεια, αδιαφορώντας για τους άλλους λαούς οι οποίοι δοκιμάζονται, αλλά να υπερασπιζόμαστε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε το δίκαιο και τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες.
Εορτάζοντας υπερήφανα τη φετινή Ημέρα των ANZACs, καταθέτουμε με συγκίνηση δύο υποσχέσεις: Ότι θα πορευόμαστε αταλάντευτα στην οδό όπου κι εκείνοι βάδισαν, και ότι δε θα τους λησμονήσουμε ποτέ!

Σχετικά Άρθρα

Πακέτο μέτρων ΔΕΘ Σήμερα η εξειδίκευσή τους από το οικονομικό επιτελείο

Πακέτο μέτρων ΔΕΘ: Σήμερα η εξειδίκευσή τους από το οικονομικό επιτελείο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 9 / 2023 , 9:19 από news_room Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Χάρης Θεοχάρης και Θάνος Πετραλιάς θα παραχωρήσουν στις 11:30 συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Η συνέντευξη Τύπου θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας […]

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με μαθητές Λυκείου

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με μαθητές Λυκείου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 4 / 2022 , 22:13 από news_room Μαθητές της Α’ τάξης Λυκείου από το Κολλέγιο Ψυχικού επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνοδευόμενοι από τον υποδιευθυντή και καθηγητές του Σχολείου, καθώς και τον π. Ιωάννη Λάμπρου, καθηγητή Θρησκευτικών του Σχολείου. Οι καθηγητές ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο […]