24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

O Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για το μεταναστευτικό

O Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για το μεταναστευτικό

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 19 / 3 / 2022 , 22:22 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο και αντιπροσωπεία του κόμματος,  στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που έχει ο Υπουργός με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για ενημέρωσή τους σε σχέση με τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Νουρής είπε ότι  έγινε ενδελεχής ενημέρωση της ΕΔΕΚ «τόσο για το θέμα της μετανάστευσης και του προβλήματος που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει όσο και αυτής της κλιμάκωσης που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα με την κατευθυνόμενη διοχέτευση μεταναστών από την Τουρκία» η οποία, όπως τόνισε, «ξεκάθαρα εργαλειοποιεί συστηματικά σε βάρος της πατρίδας μας τους ανθρώπους αυτούς».

Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής και διοχετεύονται στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων μέσω της πράσινης γραμμής.

Σημείωσε πως δυστυχώς οι ροές συνεχίζονται, λέγοντας ότι ψες βράδυ «είχαμε άφιξη άλλων 104 ατόμων από την πράσινη γραμμή».

«Αθροιστικά με τους 317 του προηγούμενου 24ώρου αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και σημαντικό», είπε ο Υπουργός.

Ανάφερε ότι έχει προβεί σε ενημέρωση των ενεργειών προς αντιμετώπιση του προβλήματος, με ιδιαίτερη έμφαση, όπως είπε, στην αποτελεσματική διαχείριση της πράσινης γραμμής. Πρόσθεσε πως την ίδια ώρα στόχος είναι «και η μεγιστοποίηση του  αριθμού των επιστροφών προς τις λεγόμενες ασφαλείς χώρες από τις οποίες προέρχεται σχεδόν το 85% των μεταναστευτικών μας ροών».

Είπε ότι ενημέρωσε την ΕΔΕΚ και για τις πρωτοβουλίες και τον τρόπο διαχείρισης των Ουκρανών που φθάνουν στην χώρα μας με αφορμή τα όσα τεκταίνονται στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας.

Ευχαρίστησε κλείνοντας την ΕΔΕΚ τόσο για την  κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων όσο και την από μέρους της διαθεσιμότητα και σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε ιδέες εμπλουτίζοντας την προσπάθεια, όπως είπε, «που το Υπουργείο Εσωτερικών καταβάλει στο να διαχειριστούμε αυτό που εξελίσσεται ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την πατρίδα μας».

Από την πλευρά του ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση, αλλά και για το γεγονός ότι «με ενέργειες και πρωτοβουλίες, προσπαθεί να δώσει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας που είναι το μεταναστευτικό».

«Ένα πρόβλημα το οποίο ουσιαστικά σε πολύ μεγάλο βαθμό αξιοποιείται από την πλευρά της Τουρκίας ως μία μορφή υβριδικού πολέμου σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημείωσε.

Είναι για αυτό το λόγο, που ενώ θα πρέπει να διασφαλίσουμε να κατοχυρώσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, από την άλλη πλευρά δεν θα πρέπει να δημιουργήσουμε τεράστια κοινωνικά προβλήματα στην πατρίδα μας, που θα δημιουργήσουν άλλες επιπτώσεις και σοβαρές παρενέργειες, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Σημείωσε ακόμη ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δυστυχώς αυτή την στιγμή 5% του πληθυσμού μας στην ουσία είναι στην πλειοψηφία τους παράνομοι μετανάστες» και πρόσθεσε πως «για αυτόν ακριβώς τον λόγο και θα πρέπει με εποικοδομητική συνέργεια από πλευράς της ΕΔΕΚ να στηρίξουμε όλες εκείνες τις πολιτικές, οι οποίες στην ουσία θα διασφαλίζουν αυτά τα δύο στοιχεία που ανέφερα».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι έχουν υποσχεθεί προς τον ΥΠΕΣ ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουν και τις επαφές και τη συνεργασία, αλλά και τις προτάσεις τις οποίες θα καταθέτουν και πρόσθεσε πως «το Υπουργείο Εσωτερικών θα έχει την ευθύνη να τις αξιολογήσει και να τις αξιοποιήσει με τον τρόπο που θα ήθελε».«Έχουμε υποσχεθεί προς τον Υπουργό Εσωτερικών ότι από την πλευρά τη δική μας θα συνεχίσουμε και τις επαφές και τη συνεργασία, αλλά και τις προτάσεις τις οποίες θα καταθέτουμε, και από την πλευρά του το Υπουργείο θα τις αξιολογήσει και θα τις αξιοποιήσει με τον τρόπο που αυτό θα ήθελε», κατέληξε ο κ. Σιζόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 10 / 2023 , 23:04 από news_room Με κάθε επισημότητα και με την λαμπρότητα που αρμόζει στην σημερινή ημέρα, τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά. Στις 11:30 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ χοροστάτησε στην πανηγυρική Δοξολογία που τελέστηκε για την Εθνική μας […]

21 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer

21 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 9 / 2022 , 16:48 από news_room Με την γήρανση του πληθυσμού, η συχνότητα της άνοιας αυξάνεται, με αποτέλεσμα η συχνότητα της μέτριας προς σοβαρή άνοιας να κυμαίνεται στο 5% περίπου του γενικού πληθυσμού για άτομα άνω των 65, και 20%-40% για άτομα άνω των 85 ετών. Επίσης τα άτομα με […]