23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι σε ναυάγιο πορθμείου

Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι σε ναυάγιο πορθμείου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 3 / 2022 , 2:47 από news_room

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες φέρονται ως αγνοούμενοι σήμερα στο Μπαγκλαντές μετά τη σύγκρουση φορτηγού πλοίου μεταφοράς φορτίου χύδην και πορθμείου σε ποταμό κοντά στη Ντάκα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

“Ανακαλύψαμε πέντε πτώματα, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Σαχ Τζαμάν, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για έναν άνδρα, τρεις γυναίκες και ένα παιδί.

Από τους 60 και πλέον επιβάτες που πιστεύεται ότι επέβαιναν στο πορθμείο, οι 22 κατάφεραν να διαφύγουν κολυμπώντας από την καταστροφή, που σημειώθηκε στον ποταμό Σιταλάκσια, δήλωσε ο επιθεωρητής Ασλάμ Μία.

Εικόνες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης έδειχναν επιβάτες να ουρλιάζουν την ώρα της σύγκρουσης μεταξύ του φορτηγού και του πορθμείου και να πηδούν στα μολυσμένα νερά του ποταμού καθώς το πλοίο βυθιζόταν.

Τοπικός αξιωματούχος, ο Μοντζουρούλ Χαφίζ, είπε ότι οι ακτοφύλακες και δύτες μετείχαν στις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων.

Τα ατυχήματα με φεριμπότ, που είναι συχνά υπερφορτωμένα και κακώς συντηρημένα, είναι συνηθισμένα στο Μπανγκλαντές, όπου οι κανόνες ασφαλείας δεν είναι αυστηροί, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τον Ιούνιο, 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά το ναυάγιο πορθμείου μετά τη σύγκρουσή του με άλλο πλοίο.

Τον Φεβρουάριο του 2015, τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση υπερφορτωμένου πλοίου και φορτηγού πλοίου σε ποτάμι δυτικά της πρωτεύουσας.

Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση Βυζαντινής Μουσικής από την χορωδία «Εργαστήρι Ψαλτικής»

Εκδήλωση Βυζαντινής Μουσικής από την χορωδία «Εργαστήρι Ψαλτικής»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 3 / 2023 , 9:19 από news_room Γίνεται γνωστό ότι η Ι. Μητρόπολις Κορίνθου διοργανώνει Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 και ώρα 19.00’, στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο με τον τίτλο: «Ἐν ἑσπέρᾳ καί πρωΐ…». Θα ψάλει η Χορωδία «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ» που διευθύνει ο κ. Αθανάσιος Παϊβανάς. Καλούνται […]

Χαιρετισμός του ΠτΔ κ. Νίκου Αναστασιάδη στο 8ο Ενεργειακό Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 / 12 / 2020 , 13:47 από news_room Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο 8ο Ενεργειακό Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, διαδικτυακά Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω το 8ο Ενεργειακό Συμπόσιο που διοργανώνουν από κοινού το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η Εταιρεία Επικοινωνίας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων Financial Media […]