28 °C Athens, GR
03/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στο Κλίβελαντ για το 48ο Κληρικολαϊκό Συνέδριο Αλλαγές στο ιδιοκτησιακό των πολυκατοικιών: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο – Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, διαμερίσματα και κανονισμούς Αθήνα: Συλλήψεις από την ΔΑΟΕ φιλάθλων για οπαδική βία, ναρκωτικά, εκβιάσεις και εμπρησμούς Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας στη γιορτή των Αγίων Αναργύρων Ενορίας Μύρτου Ιεράπετρας Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ευλόγησε το ανθρωπιστικό έργο του Ιδρύματος Four Homes of Mercy – Siksek στη Βηθανία Δημογραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο εκδήλωσης στο Καλαμάκι Πηλίου Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου Βενεζουέλα: Οι γιατροί προειδοποιούν για νέα ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση μετά τους φονικούς σεισμούς Γουατεμάλα: Νέες έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς προαναγγέλλει ο γενικός εισαγγελέας

Διαβούλευση για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό στην Αυστραλία

Διαβούλευση για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό στην Αυστραλία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 3 / 2022 , 23:21 από news_room

Την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό στην Αυστραλία, καθώς και τη διοργάνωση σχετικής live streaming εκδήλωσης στις 3 Απριλίου 2022, αποφάσισαν σε κοινή συνεδρίαση ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) και η Νομαρχιακή Επιτροπή Αυστραλίας.

Στην εκδήλωση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, θα είναι καλεσμένοι αντιπροσωπευτικοί φορείς της Ομογένειας, όπως εκπρόσωποι σχολείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ελληνιστών/τριών και μαθητών/τριών, ενώ θα συμμετάσχει η κ. Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής και Τομεάρχη Παιδείας του Κινήματος,

Στην ιστοσελίδα του ΚΙΝΑΛ υπάρχει αναρτημένο το κείμενο –πλαίσιο βάση του οποίου θα διεξαχθεί ο διάλογος (kinimaallagis.gr/συμβόλαιο-2030-με-την-ελληνική-διασπορά/).

Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού απευθύνει ανοικτό κάλεσμα στην Ομογένεια της Αυστραλίας να λάβει ενεργά μέρος στον διάλογο για να συντάξει από κοινού με το Κίνημα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ το «Συμβόλαιο 2030 με την Ελληνική Διασπορά».

Όπως επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ, μεταξύ άλλων, η τεχνολογική επανάσταση με τα νέα ψηφιακά εργαλεία δημιουργούν νέες δυνατότητες επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης και συνεργειών με τους Έλληνες Απόδημους και Ομογενείς.

Το Κίνημα Αλλαγής, με αιχμή το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζει ότι η συμμετοχή στην ευημερία αφορά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην Ελλάδα και στη Διασπορά.

Είμαστε περήφανοι γιατί το Κίνημά μας έχει ιστορικές καταβολές και διασυνδέσεις με την Ελληνική Διασπορά και διαχρονικά διατηρούμε μαζί της μια ειλικρινή και δημιουργική σχέση.

Ακούμε τα προβλήματα, μαθαίνουμε από τα επιτεύγματα και την δυναμική της, διαβουλευόμαστε και προωθούμε πολιτικές και λύσεις για την πρόοδο όλων στη Διασπορά και στην Ελλάδα.

Το Κίνημα Αλλαγής, επίσης, αναγνωρίζει ότι η ελληνική Διασπορά εξελίσσεται συνεχώς σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον, γεμάτο προκλήσεις στην μετά COVID εποχή.

Οι νέες ευκαιρίες και προοπτικές που παρουσιάζονται αναδεικνύουν την ανάγκη για ένα Συμβόλαιο με τη Διασπορά.

Στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, το Συμβόλαιο αυτό, μέσα από ένα ανθρωποκεντρικό και προοδευτικό μοντέλο ανάπτυξης, θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της Διασποράς και στην προσωπική και κοινωνική ευημερία των μελών της.

Η δημιουργική αλληλεπίδραση της Ελλάδας με την ακμάζουσα και πολύμορφη, καινοτόμο ελληνική Διασπορά, θα συνεισφέρει επίσης και στην αναζήτηση δίκαιων και βιώσιμων μοντέλων ανάπτυξης στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο πυρήνας του Συμβολαίου 2030 με την Διασπορά.

Οραματιζόμαστε την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού ως δημοσίων αγαθών που δικαιούται ο καθένας να απολαμβάνει, και που λειτουργούν ως καταλύτες δημοκρατικών, συμπεριληπτικών κοινωνιών και ως πηγή εμπλουτισμού της ελληνικότητας, της δημοκρατίας και της προόδου.

neoskosmos.com

Σχετικά Άρθρα

Η Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λάρισα

Η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λάρισα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 11 / 2022 , 21:31 από news_room Με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά ξεκίνησαν στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Μετά την επίσημη δοξολογία […]

Οι εκτοπισμένοι του Έξω Μετοχίου τίμησαν τους ήρωες της 20ης Ιουλίου 1974

Οι εκτοπισμένοι του Έξω Μετοχίου τίμησαν τους ήρωες της 20ης Ιουλίου 1974

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 7 / 2024 , 0:50 από news_room Την Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός, των εκτοπισμένων της κατεχόμενης κοινότητας Έξω Μετοχίου της επαρχίας Λευκωσίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, του ομώνυμου συνοικισμού στα Λατσιά, προϊσταμένου του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Τον Επισκόπο πλαισίωσαν οι Ιερείς του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος […]