25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να αγωνιζόμαστε για τον λαό

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να αγωνιζόμαστε για τον λαό

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 28 / 3 / 2022 , 2:21 από news_room

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής 1950-1960» του καλλιτέχνη Αναστάσιου Σωτηρίου. Την έκθεση διοργανώνει στον Πύργο από τις 25 έως και τις 27 Μαρτίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- ΠΕ Ηλείας με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκου Κοροβέση.

Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδος κ. Νικόλαος Κοροβέσης, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων, Φορέων, Οργανισμών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κληρικοί και λαϊκοί, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Ο κ. Κοροβέσης καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, τονίζοντας πως είναι ιδιαιτέρως μεγάλη η τιμή να βρίσκεται στον Πύργο. «Σε μια περίοδο δύσκολη για τους πολίτες όλης της χώρας η παρουσία σας, Μακαριώτατε, δεν είναι συμβολική, αλλά ζωτική» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης και αναφέρθηκε στην έκθεση και στην πολύτιμη συμβολή της στην κοινωνία.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου και αναφέρθηκε στον χώρο, όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση, και στην ιστορική αξία της περιοχής και υπογράμμισε ότι «θελουμε τον πολιτισμό για να γινόμαστε καλύτεροι».

Ο κ. Φαρμάκης μίλησε για την έκθεση και την νοσταλγία που προσφέρει τονίζοντας ότι αυτή η νοσταλγία μπορεί να γίνει οδηγός μας και να επιστρέψουμε στις ρίζες μας που ήταν γεμάτες αξίες.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος μίλησε για το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης σημειώνοντας πως έχει πολλά στοιχεία από την εκκλησιαστική ιστορία, ενώ αναφέρθηκε στο έργο και στην προσφορά της τοπικής Εκκλησίας και του Μητροπολίτη Ηλείας.

Ο κ. Αναστάσιος Σωτηρίου στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς, επίσης, την Περιφέρεια και τον Δήμο για την φιλοξενία της έκθεσης και αναφέρθηκε στην ιδέα και στην δημιουργία των έργων.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε ευτύχημα ότι βρέθηκε σήμερα στον Πύργο και μίλησε για την πολυετή, ουσιαστική και δυνατή συνεργασία και φιλία με τον Μητροπολίτη Ηλείας. Έκανε λόγο για την επιδημία του κορονοϊού, αλλά και για τις κρίσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και επεσήμανε ότι πλέον ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους. Υπογράμμισε ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται για τη μοναξιά της και σημείωσε ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία μιλάμε για κοινωνία προσώπων. Στον ναό, άλλωστε, προσερχόμαστε, για να συναντήσουμε τον συνάνθρωπο. Επεσήμανε, ακόμη, ότι απόψε σε αυτόν τον χώρο γίνεται μια «επανάσταση» και καλλιεργείται μία συνείδηση και ευχήθηκε να γίνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην παράδοση και στην αξία της, αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας, αγαθής διάθεσης και συναλληλίας. «Η Εκκλησία, όπως και η Πολιτεία, καλούνται να αγωνίζονται για την συναλληλία. Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε «είμαστε συνάλληλοι. Ο ένας να βοηθάει τον άλλον και να στηρίζει ο ένας τον άλλον για την πορεία αυτού του λαού. Ο λαός μας είναι ο κυρίαρχος και για αυτόν αγωνιζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για τον κάθε άνθρωπο, γιατί ο καθένας έχει αξία ανεκτίμητη. Και χρειάζεται η προσπάθεια που καταβάλλεται να είναι συλλογική». Επεσήμανε, ακόμη, ότι στην εγωκεντρικότητα που προβάλλει ο Δυτικός τρόπος ζωής η απάντηση της Εκκλησίας είναι το «εμείς» και αυτό είναι και το σύνθημα της αποψινής εκδήλωσης.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην έκθεση, ενώ προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με παλιές φωτογραφίες του Δήμου Αχαρνών και μια ολιγόλεπτη ταινία, η οποία δημιουργήθηκε με το υλικό της έκθεσης.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί μέχρι την Κυριακή 27 Μαρτίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου στην Δημοτική Αγορά. Στην τελετή των εγκαινίων στον περιβάλλοντα χώρο της Δημοτικής Αγοράς, πλαισίωνε μουσικά η χορωδία της Ι.Μ. Ηλείας.

Στην έκθεση με τίτλο «Πρωταγωνιστές μια άλλης εποχής, 1950-1960» παρουσιάζονται έξι σειρές φωτογραφικών λήψεων του καλλιτέχνη Αναστασίου Ι. Σωτηρίου που αποτυπώνουν «πεποιημένες / σκηνοθετημένες» στιγμές από την καθημερινή ζωή στην περιοχή των Αχαρνών τις δεκαετίες του 1950 και 1960.
Οι φωτογραφίες των ενοτήτων αποτελούν την αποτύπωση ενός σκηνοθετημένου εξάπτυχου σεναρίου γύρω από ήθη και έθιμα των δεκαετιών του ’50 και του ’60 με επίκεντρο τη γυναίκα: σκηνές αγροτικού και αστικού βίου και μια πτυχή της θρησκευτικής ζωής.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να αγωνιζόμαστε για τον λαό

Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία της για την ένταση στο βόρειο Κόσοβο εξέφρασε η φον Ντερ Λάϊεν

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 9 / 2021 , 1:14 από news_room Την ανησυχία της για την συνεχιζόμενη ένταση στο βόρειο Κόσσοβο εξέφρασε σήμερα από τα Τίρανα, πρώτο σταθμό της περιοδείας της στα Δυτικά Βαλκάνια, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν. Κάλεσε δε, τις δυο πλευρές, Σέρβους και Αλβανούς σε διάλογο ώστε […]

adologala_eidiseis

Θέμα διαδικτύου της εταιρίας παροχής φιλοξενίας η προσωρινή διακοπή υπηρεσιών στο adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 3 / 2024 , 1:14 από news_room ΑΔΟΛΟ ΓΑΛΑ | Ενημερώνουμε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας ειδήσεων adologala.gr, όπου επισκέπτονται για την ενημέρωση τους το portal, πως πραγματοποιήθηκε μη αναμενόμενη διακοπή πρόσβασης στην ιστοσελίδα το βράδυ της 21ης Μαρτίου 2024 η οποία οφειλόταν σε διαδικτυακό πρόβλημα της εταιρίας παροχής φιλοξενίας μας (Server). […]