20 °C Athens, GR
21/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στα Ασπρόγεια της Ι.Μ. Καστορίας Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 3 / 2022 , 19:14 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη σήμερα στις εργασίες του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, στο στάδιο Ελευθερία.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα επιτεύγματα της Κυβέρνησης, κατά τη δεκαετή της θητεία, που αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, την ανάκαμψη της οικονομίας και την αποφυγή από χρεοκοπία, τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η αντιπολίτευση δεν επικεντρώθηκε ποτέ στην ανυπαρξία έργων, στην έλλειψη αποφασιστικότητας αντιμετώπισης των κρίσιμων στιγμών τις ώρες γεννιούνταν τα προβλήματα και δεν επικρίνει την Κυβέρνηση για αυτά διότι δεν έχει επιχειρήματα, αφού η Κυβέρνηση ενώ παρέλαβε ένα χρεοκοπημένο κράτος παρέδωσε εντός ελαχίστου μια ευημερούσα πατρίδα με ρυθμούς ανάπτυξης.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος εξακολουθεί να είναι εύρωστη οικονομικά χώρα, παρά την πανδημία και παρά την οικονομική κατάσταση που βρισκόταν όταν ο ίδιος παρέλαβε την εξουσία.

Δημιουργήθηκε, είπε, ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος που καθιέρωσε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ως λίγες χώρες έχουν πράξει στην ΕΕ, καθώς και το ΓΕΣΥ, μια επαναστατική μεταρρύθμιση, αλλά και το ζήτημα με τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες, την παράταση της άδειας μητρότητας και την καθιέρωση της άδειας πατρότητας, τη μείωση της θητείας της Εθνικής Φρουράς χωρίς ωστόσο να μειωθεί η αποτρεπτική ισχύς της, καθώς και επιτεύγματα σε άλλους τομείς κοινωνικής πολιτικής, όπως η εκπαίδευση, η αξιοκρατία στη δημόσια υπηρεσία και άλλα.

Διερωτήθηκε αν αυτοί που ζητούν αλλαγή θέλουν να καταργήσουν την ΑΤΑ, το ΕΕΕ, το ΓΕΣΥ, ή άλλες κοινωνικές παροχές και μεταρρυθμίσεις, και τι πραγματικά επιζητούν;

«Εμείς τολμήσαμε, εμείς βάλαμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, εμείς έχουμε κυριολεκτικά μεταμορφώσει κάθε γωνιά της Κύπρου. Υπήρχαν παλαιότερα υποσχέσεις δεκαετιών για έργα. Επισκεφθείτε τώρα την Πάφο, το Παραλίμνι, τη Λεμεσό, τη Λευκωσία, θα δείτε τη σφραγίδα της παρούσας διακυβέρνησης. Δισεκατομμύρια είναι οι δαπάνες ανάπτυξης που έχουν διατεθεί. Δεκάδες έργα έχουν ολοκληρωθεί και άλλα βρίσκονται υπό εκτέλεση», είπε ο Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι «δεν περιορίζεται το ενδιαφέρον μας στις πόλεις, αλλά εκτείνεται και στην ύπαιθρο. Μέσα από τη σύσταση του Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων χαράσσουμε νέα πολιτική. Αύριο θα υπάρξουν εξαγγελίες που ολοκληρώνουν αυτή την πολιτική, που διευρύνουν τα κριτήρια, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο το οικιστικό πρόβλημα που ενδεχόμενα να αντιμετωπίζουν οι νέοι μας στις πόλεις, αλλά ιδιαίτερα στις ορεινές κοινότητες».

Επεσήμανε ακόμα ότι «αυτά είναι όσα χρωστούσαμε στον λαό, αλλά είναι και όσα ο λαός εκτιμά και αναγνωρίζει».

Υπογράμμισε πως όλα αυτά χρειάζονταν και συμμαχίες ώστε να επιτευχθεί η υιοθέτηση τους από τη Βουλή και αυτό έγινε με την ηγεσία και συμβολή του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε όλη αυτή τη δεκαετία επικράτησε η λασπολογία και ο μηδενισμός από πλευράς της αντιπολίτευσης, η οποία όμως δεν λέει τι θα πράξει αν φύγει η Κυβέρνηση, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημείωσε εξάλλου ότι η αντιπολίτευση δημιουργούσε και κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τοξικό κλίμα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να αυξήσουν τη διαφορά από τον ΔΗΣΥ.

«Ο λαός θέλει σταθερότητα, πυγμή, αποφασιστικότητα, ανάληψη πολιτικού κόστους και ευθυνών. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν διαπράχθηκαν λάθη κατά τη διακυβέρνηση μας ή δεν υπήρξαν γεγονότα που μας στεναχώρησαν. Στόχος δεν ήταν αυτά που ισχυρίζονταν (η αντιπολίτευση), αλλά η ευημερία του συνόλου. Αν σε αυτή την προσπάθεια διαπράξαμε λάθη, δεν έχουμε την παραμικρή δειλία να ζητήσουμε συγγνώμη και να απολογηθούμε στον λαό. Ένα είναι, όμως, να διαπράττεις λάθη και να τα αναγνωρίζεις και να τα διορθώνεις και άλλο είναι να ζητάς την επανεκλογή για να επαναλάβεις τις καταστροφές που έφερες σε αυτό τον τόπο», είπε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε σε ενότητα, σημειώνοντας ότι η επιχειρηματολογία είναι η καλύτερη πρακτική, σημειώνοντας ότι μέσα από τη διχόνοια επετράπη στο παρελθόν να φέρουν κάποιοι τα όσα ήρθαν στον τόπο το 2012.

«Συνεργασία ζητούμε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτό που θα αφήσουμε ως κληροδότημα, την Κύπρο του αύριο, ένα όραμα που θα ολοκληρώσει όλες τις προσπάθειες. Μην επιτρέψετε να υπάρξει ανατροπή και αναστροφή», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνοντας: «Ενωμένοι, ποτέ ηττημένοι. Είναι η τελευταία χάρη που ζητώ από όλους εσάς που με τιμούσατε για τόσα χρόνια, που με αναδείξατε στην Προεδρία του κράτους για μια ολόκληρη δεκαετία».

Σχετικά Άρθρα

Εκοιμήθη ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Νίκος Μαγγίνας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 11 / 4 / 2021 , 11:16 από news_room Του Χριστόφορου Ρίμπα Εκοιμήθη ο φωτογράφος και επι πολλά έτη συνεργάτης του παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Νίκος Μαγγίνας. Ο φωτογράφος που τον συνόδευε σε κάθε κίνηση του εξέυπνευσε και στο άκουσμα της είδησης αυτής ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε αμέσως Πατριαρχικό Τσισάγιο. […]

Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Ολοκληρώθηκε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Οι αποφάσεις

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 31 / 5 / 2023 , 15:36 από news_room Τήν Δευτέραν, 16ην/ 29ην  Μαΐου 2023, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων, συνελθοῦσα ὑπό τήν Προεδρίαν τῆς Α.Θ.Μ. τοῦ Πατρός ἡμῶν καί Πατριάρχου Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου ἐπελήφθη διαφόρων θεμάτων τοῦ Πατριαρχείου μεταξύ τῶν ὁποίων τά κάτωθι: α. Αἱ ἑορταί τοῦ Ἁγίου Πάσχα καί […]