17 °C Athens, GR
19/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Πρέσβης του Ιράν – Adologala.gr Ο Πρέσβης της Λιθουανίας στην Άγκυρα επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Βυζαντινό Μελούργημα – Το νέο μουσικό βυζαντινό σχήμα του Αθανάσιου Δασκαλοθανάση Χωρίς υποτροφίες μένουν δεκάδες φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου – Adologala.gr Πρόταση ψηφίσματος του Βουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη μετά την επίσκεψη του στην Πρεσβεία των ΗΑΕ Μια εβδομάδα μετά, η οικογένεια της Δημοσιογράφου που σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά θρηνεί και θέλει δικαιοσύνη Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Ακρόπολη: Επίσημη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Σύνοδος της Αμερικής: Η Νικαράγουα «δεν ενδιαφέρεται» να συμμετάσχει Αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 3 / 2022 , 19:14 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη σήμερα στις εργασίες του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, στο στάδιο Ελευθερία.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα επιτεύγματα της Κυβέρνησης, κατά τη δεκαετή της θητεία, που αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, την ανάκαμψη της οικονομίας και την αποφυγή από χρεοκοπία, τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η αντιπολίτευση δεν επικεντρώθηκε ποτέ στην ανυπαρξία έργων, στην έλλειψη αποφασιστικότητας αντιμετώπισης των κρίσιμων στιγμών τις ώρες γεννιούνταν τα προβλήματα και δεν επικρίνει την Κυβέρνηση για αυτά διότι δεν έχει επιχειρήματα, αφού η Κυβέρνηση ενώ παρέλαβε ένα χρεοκοπημένο κράτος παρέδωσε εντός ελαχίστου μια ευημερούσα πατρίδα με ρυθμούς ανάπτυξης.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος εξακολουθεί να είναι εύρωστη οικονομικά χώρα, παρά την πανδημία και παρά την οικονομική κατάσταση που βρισκόταν όταν ο ίδιος παρέλαβε την εξουσία.

Δημιουργήθηκε, είπε, ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος που καθιέρωσε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ως λίγες χώρες έχουν πράξει στην ΕΕ, καθώς και το ΓΕΣΥ, μια επαναστατική μεταρρύθμιση, αλλά και το ζήτημα με τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες, την παράταση της άδειας μητρότητας και την καθιέρωση της άδειας πατρότητας, τη μείωση της θητείας της Εθνικής Φρουράς χωρίς ωστόσο να μειωθεί η αποτρεπτική ισχύς της, καθώς και επιτεύγματα σε άλλους τομείς κοινωνικής πολιτικής, όπως η εκπαίδευση, η αξιοκρατία στη δημόσια υπηρεσία και άλλα.

Διερωτήθηκε αν αυτοί που ζητούν αλλαγή θέλουν να καταργήσουν την ΑΤΑ, το ΕΕΕ, το ΓΕΣΥ, ή άλλες κοινωνικές παροχές και μεταρρυθμίσεις, και τι πραγματικά επιζητούν;

«Εμείς τολμήσαμε, εμείς βάλαμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, εμείς έχουμε κυριολεκτικά μεταμορφώσει κάθε γωνιά της Κύπρου. Υπήρχαν παλαιότερα υποσχέσεις δεκαετιών για έργα. Επισκεφθείτε τώρα την Πάφο, το Παραλίμνι, τη Λεμεσό, τη Λευκωσία, θα δείτε τη σφραγίδα της παρούσας διακυβέρνησης. Δισεκατομμύρια είναι οι δαπάνες ανάπτυξης που έχουν διατεθεί. Δεκάδες έργα έχουν ολοκληρωθεί και άλλα βρίσκονται υπό εκτέλεση», είπε ο Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι «δεν περιορίζεται το ενδιαφέρον μας στις πόλεις, αλλά εκτείνεται και στην ύπαιθρο. Μέσα από τη σύσταση του Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων χαράσσουμε νέα πολιτική. Αύριο θα υπάρξουν εξαγγελίες που ολοκληρώνουν αυτή την πολιτική, που διευρύνουν τα κριτήρια, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο το οικιστικό πρόβλημα που ενδεχόμενα να αντιμετωπίζουν οι νέοι μας στις πόλεις, αλλά ιδιαίτερα στις ορεινές κοινότητες».

Επεσήμανε ακόμα ότι «αυτά είναι όσα χρωστούσαμε στον λαό, αλλά είναι και όσα ο λαός εκτιμά και αναγνωρίζει».

Υπογράμμισε πως όλα αυτά χρειάζονταν και συμμαχίες ώστε να επιτευχθεί η υιοθέτηση τους από τη Βουλή και αυτό έγινε με την ηγεσία και συμβολή του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε όλη αυτή τη δεκαετία επικράτησε η λασπολογία και ο μηδενισμός από πλευράς της αντιπολίτευσης, η οποία όμως δεν λέει τι θα πράξει αν φύγει η Κυβέρνηση, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημείωσε εξάλλου ότι η αντιπολίτευση δημιουργούσε και κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τοξικό κλίμα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να αυξήσουν τη διαφορά από τον ΔΗΣΥ.

«Ο λαός θέλει σταθερότητα, πυγμή, αποφασιστικότητα, ανάληψη πολιτικού κόστους και ευθυνών. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν διαπράχθηκαν λάθη κατά τη διακυβέρνηση μας ή δεν υπήρξαν γεγονότα που μας στεναχώρησαν. Στόχος δεν ήταν αυτά που ισχυρίζονταν (η αντιπολίτευση), αλλά η ευημερία του συνόλου. Αν σε αυτή την προσπάθεια διαπράξαμε λάθη, δεν έχουμε την παραμικρή δειλία να ζητήσουμε συγγνώμη και να απολογηθούμε στον λαό. Ένα είναι, όμως, να διαπράττεις λάθη και να τα αναγνωρίζεις και να τα διορθώνεις και άλλο είναι να ζητάς την επανεκλογή για να επαναλάβεις τις καταστροφές που έφερες σε αυτό τον τόπο», είπε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε σε ενότητα, σημειώνοντας ότι η επιχειρηματολογία είναι η καλύτερη πρακτική, σημειώνοντας ότι μέσα από τη διχόνοια επετράπη στο παρελθόν να φέρουν κάποιοι τα όσα ήρθαν στον τόπο το 2012.

«Συνεργασία ζητούμε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτό που θα αφήσουμε ως κληροδότημα, την Κύπρο του αύριο, ένα όραμα που θα ολοκληρώσει όλες τις προσπάθειες. Μην επιτρέψετε να υπάρξει ανατροπή και αναστροφή», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνοντας: «Ενωμένοι, ποτέ ηττημένοι. Είναι η τελευταία χάρη που ζητώ από όλους εσάς που με τιμούσατε για τόσα χρόνια, που με αναδείξατε στην Προεδρία του κράτους για μια ολόκληρη δεκαετία».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο ΟΚΥπΥ εξηγεί στους πολίτες πως μπορούν να υποβάλουν τις εισηγήσεις, τα παράπονα και τα αιτήματα τους – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 7 / 2021 , 14:40 από news_room Στόχος η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού Για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), η διασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας σε όλους τους συμπολίτες μας είναι προτεραιότητα. Οι ανησυχίες, οι εποικοδομητικές εισηγήσεις, ακόμη και […]

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επισκέπτεται ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 2 / 2021 , 2:22 από news_room Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, μεταβαίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) όπου θα επισκεφθούν τη Διεθνή Αμυντική Έκθεση που πραγματοποιείται στο Άμπου Ντάμπι. […]

Pin It on Pinterest