Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 3 / 2022 , 3:19 από news_room
Στις 16 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης συζήτηση του μακαριώτατου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου με τον Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο.
Από την πλευρά της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας συμμετείχε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.
Εκ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας παρέστη ο επικεφαλής του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών καρδινάλιος Κουρτ Κοχ.
Ο Μακαριώτατος χαιρέτισε εγκαρδίως τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα να οργανωθεί αυτή η συνομιλία.
Στη συνέχεια έγινε λεπτομερής συζήτηση της κατάστασης στην ουκρανική γη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ανθρωπιστικές διαστάσεις της παρούσης κρίσεως και τις ενέργειες της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της. Οι δύο πλευρές τόνισαν την ξεχωριστή σημασία της συνεχιζόμενης διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, εκφράζοντας την ελπίδα για την ταχεία επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης.
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Κύριλλος επίσης συζήτησαν σειρά επίκαιρων ζητημάτων διμερούς συνεργασίας.