27 °C Athens, GR
22/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Ηράκλειο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ευγένιου Εκδήλωση του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με θέμα «Οι δημοσιογράφοι στον πόλεμο» Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός Με λαμπρότητα τιμά & εορτάζει η Νέα Σμύρνη την πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ι.Μ. Καστορίας: Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προς της Σαμαρείτιδος Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην ανάκληση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ανάδειξη των ευρημάτων στο Φαληρικό Δέλτα Μπάιντεν και Γιουν δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε απειλές της Βόρειας Κορέας Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη Στις 22 Μαϊου 2022 η πρώτη ιερά πανήγυρη του Αγίου Ευμενίου του νέου – Ανακοίνωση της Ι.Α.Κ.

Η έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Η έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 3 / 2022 , 2:49 από news_room

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου ξεκίνησε το Σάββατο, 5 Μαρτίου (ο αντίστοιχος Σεπτέμβριος του βορείου ημισφαιρίου), στο Σύδνεϋ, το νέο κατηχητικό έτος για τους νέους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.
Η εναρκτήρια εκδήλωση για τα Κατηχητικά Σχολεία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Χριστιανικής Ενώσεως, στο προάστιο Bexley, παρουσία του Προέδρου της, κ. Ιωάννη Ψαρομμάτη, του Αντιπροέδρου, κ. Στυλιανού Μαγδαλόπουλου, του πρώην Προέδρου και εκ των ιδρυτών της Ενώσεως, κ. Μιχαήλ Αντωνιάδη, στελεχών και κατηχητών, καθώς και κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.
Ο κ. Ψαρομμάτης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο, εκφράζοντας τη μεγάλη χαρά όλων που είχαν ανάμεσά τους τον πνευματικό τους πατέρα και τη δυνατότητα να λάβουν την ευλογία του ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. «Είναι ευχής έργον που η Εκκλησία μας έχει τέτοιους αγωνιστές», σημείωσε μεταξύ άλλων, όταν αναφέρθηκε στους νέους Κατηχητές, επισημαίνοντας ότι τα νέα παιδιά βασίζονται στον πόθο της ψυχής και στην ειλικρίνεια της καρδίας για να υπηρετήσουν την αλήθεια του Χριστού.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με επαινετικά λόγια για το έργο των Κατηχητών και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ψαρομμάτη και όλους τους Κατηχητές για την πολύτιμη διακονία τους και για τον αγιοπνευματικό, όπως διέκρινε, τρόπο που επιτελούν το έργο τους.
Ανατρέχοντας στα νεανικά του χρόνια και ενθυμούμενος την προσωπική του εμπειρία διδασκαλίας σε Κατηχητικά Σχολεία, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος διέκρινε ότι τα παιδιά διαθέτουν ένα ιδιαίτερο αισθητήριο, που δεν το έχουν οι μεγάλοι, ως προς την αναγνώριση και την αποδοχή της αλήθειας αυτών που διδάσκονται. Στη βάση αυτής της διαπίστωσης, προέτρεψε τους καθηγητές των κατηχητικών να δίδουν βαρύτητα στο να διδάσκουν τους νέους με το προσωπικό τους παράδειγμα, με τη χριστιανική και πνευματική τους ζωή. «Όσο και να προσπαθείτε να διδάξετε από τα χαρτιά, δεν θα επιτύχετε εάν δεν καταφέρετε να διδάξετε με τη ζωή σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Περαιτέρω, προέτρεψε τους κατηχητές να πασχίζουν να διαμορφώνουν ένα περιβάλλον χριστιανικής χαράς, ώστε «αυτοί που θα φεύγουν από την αίθουσα του Κατηχητικού να έχουν μέσα τους πληρότητα, να έχουν το αίσθημα της χαράς και να φεύγουν αναπαυμένοι».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσευχή και με τη διαβεβαίωση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας ότι θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους Κατηχητές, ευλογώντας και υποστηρίζοντας το έργο τους.

Η έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Η έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Η έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Η έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Η έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κάλυμνος: Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στο νησί

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 1 / 2021 , 22:08 από news_room Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στη νήσο Κάλυμνο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικής εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής […]

Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας θα συγκληθεί τον Νοέμβριο 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 10:17 από news_room Στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις  29 Δεκεμβρίου 2020, οι Συνοδικοί συζήτησαν το θέμα συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας το έτος 2021 (πρακτικά υπ᾽αριθμ. 103). Σύμφωνα με την παρ. 2 άρθ. 3. του […]

Pin It on Pinterest