12 °C Athens, GR
29/11/2022

Τελευταια Νέα
Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Ψηφίστε στην δημοσκόπηση του ADOLOGALA.GR – Ποιός είναι καταλληλότερος για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου; Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις Μητροπολιτών Αιτωλίας, Ηλείας και Δράμας στην ΠτΔ – Οι ημερομηνίες των ενθρονίσεων Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Ο Εσπερινός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Γηροκομείο των Αθηνών (Φωτορεπορτάζ) Εκλογή τριών Βοηθών Επισκόπων στο Φανάρι – Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Νοέμβριο Ομιλία π. Ευάγγελου Παπανικολάου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προς κληρικούς Αδελαΐδος: «Παρακαλώ να πορευθούμε με αγάπη και ενότητα» Συνέντευξη στην εφημερίδα «Σημερινή» παραχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος Ποιμαντορικό Σαββατοκύριακο του Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου Περικόσμηση του Έλληνος Πρέσβη στην Αίγυπτο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ στην παράσταση «ο Καστανάς» του Θεατρικού Εργαστηρίου Καμεράνο Χειροτονία Διακόνου Πέτρου Γεωργιάδη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Tον Δεκέμβριο ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γεμίζει μουσική

H Ελλάδα παρουσιάζει στην Expo Dubai 2020 τις επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη

H Ελλάδα παρουσιάζει στην Expo Dubai 2020 τις επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 2 / 2022 , 2:59 από news_room

H αξιοποίηση του κλάδου της τεχνολογίας και της καινοτομίας ανοίγει δρόμους για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί στρατηγική στόχευση για την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece). Οι τομείς αυτοί είναι η αιχμή της ελληνικής παρουσίας στην έκθεση Expo 2020 Dubai, όπου η Ελλάδα συμμετέχει με σύνθημα «Greece Tomorrow, Today» και προβάλλει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα που την επανατοποθετούν στον επενδυτικό χάρτη.

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Enterprise Greece και προστίθεται πως, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η επίσκεψη στην Expo 2020 Dubai του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για την Έρευνα και Καινοτομία, Χρίστου Δήμα, ο οποίος ήταν ο οικοδεσπότης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της έκθεσης με θέμα «Elevating Science, Technology & Innovation». Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο Terra Auditorium, συμμετείχαν 15 ανερχόμενες startups, μέλη του Elevate Greece, 7 ερευνητικά κέντρα και εκπρόσωποι του τεχνολογικού πάρκου «Thess Intec».

Ο κ. Δήμας, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε: «Το ελληνικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας έχει αποκτήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα μια ιδιαίτερα εξωστρεφή δυναμική. Για πρώτη φορά μια ελληνική επιχειρηματική, ερευνητική και επιστημονική αποστολή της ελληνικής πολιτείας, επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σκοπός της επίσκεψης μας εδώ είναι η εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος, η εμβάθυνση της συνεργασίας μας, οι επενδύσεις, η ανταλλαγή ιδεών και η μελέτη βέλτιστων πρακτικών σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των οικοσυστημάτων καινοτομίας και της ερευνητικής δραστηριότητας. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 15 νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, 7 ερευνητικά κέντρα και το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς ThessINTEC».

Στο χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρόεδρος της Enterprise Greece και γενικός επίτροπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Έκθεση DUBAI 2020 EXPO, Ιωάννης Σμυρλής, αναφερόμενος στο Theme Statement της ελληνικής συμμετοχής «Η Ελλάδα του Αύριο Σήμερα», τόνισε ότι η χώρα οδεύει προς μια νέα εποχή με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς ριζικές και δυναμικές μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Στη συνέχεια ο κ. Σμυρλής πρόσθεσε ότι δεδομένου του ηγετικού ρόλου του Υπουργείου Εξωτερικών στην προώθηση της οικονομικής διπλωματίας, καθώς και στη διαμόρφωση ενός ξεκάθαρου και συνεκτικού πλαισίου δράσης, για το εμπόριο, τις επενδύσεις και την οικονομική εξωστρέφεια, σημαντική είναι η δημιουργία της «Πύλης Εξωστρέφειας» της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, στην οποία ενσωματώνεται και το δίκτυο των πρεσβειών, των προξενείων και των γραφείων ΟΕΥ που λειτουργούν και ως φορείς προώθησης της ελληνικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Elevate Greece, που έχει ως στόχο τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξής τους για την ανάδειξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας. Τέλος, ο κ. Σμυρλής επεσήμανε ότι και η Enterprise Greece, υπό τη σκέπη του Υπουργείου Εξωτερικών, στηρίζει καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με ισχυρές δυνατότητες εξωστρέφειας υπογραμμίζοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το Εθνικό Στρατηγικό Εξωστρέφειας 2022, στο οποίο ενσωματώνονται πολυάριθμες δράσεις για την προώθηση της ελληνικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός κ. Δήμας είναι επικεφαλής επιχειρηματικής και επιστημονικής αποστολής, η οποία επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με στόχο τη προώθηση συνεργασιών και επενδύσεων και την παρουσίαση της δυναμικής του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και τεχνολογίας. Η αποστολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, την Enterprise Greece, την πρεσβεία στο Αμπού Ντάμπι και το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ντουμπάι.

Υπενθυμίζεται ότι η Expo 2020 Dubai θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 και η Enterprise Greece έχει την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος στη Τελετή Αποφοιτήσεως των Αποφοίτων της Σχολής της Ιόππης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 7 / 2021 , 22:45 από news_room Τό ἑσπέρας τοῦ Σαββάτου, 20ῆς Ἰουνίου/ 3ης Ἰουλίου 2021, ἔλαβε χώραν ἡ τελετή ἀπονομῆς τῶν τίτλων- ἀπολυτηρίων τῶν ἀποφοίτων τῆς Σχολῆς τῆς Κοινότητος Ἰόππης / Γιάφφας τοῦ Πατριαρχείου παρά τῆς Α.Θ.Μ. τοῦ Πατρός ἡμῶν καί Πατριάρχου Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, συνοδευομένου ὑπό […]

Ανατροπή στην υπόθεση Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε η Εισαγγελία Χαλκίδας

Ανατροπή στην υπόθεση Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε η Εισαγγελία Χαλκίδας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 11 / 2021 , 17:47 από news_room Κακουργηματική δίωξη σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη άσκησε η Εισαγγελία Χαλκίδας, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι συνήγοροι της οικογένεια του εκλιπόντος Μανώλης Φωτάκης και Κώστας Παπαδάκης. Η Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορία για ανθρωποκτονία […]

Pin It on Pinterest