24 °C Athens, GR
22/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος στο Νυμφαίο – Adologala.gr Με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε η πολιούχος Νέας Σμύρνης, Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ηράκλειο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ευγένιου Εκδήλωση του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με θέμα «Οι δημοσιογράφοι στον πόλεμο» Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός Με λαμπρότητα τιμά & εορτάζει η Νέα Σμύρνη την πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ι.Μ. Καστορίας: Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προς της Σαμαρείτιδος Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην ανάκληση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ανάδειξη των ευρημάτων στο Φαληρικό Δέλτα Μπάιντεν και Γιουν δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε απειλές της Βόρειας Κορέας

H Ελλάδα παρουσιάζει στην Expo Dubai 2020 τις επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη

H Ελλάδα παρουσιάζει στην Expo Dubai 2020 τις επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 2 / 2022 , 2:59 από news_room

H αξιοποίηση του κλάδου της τεχνολογίας και της καινοτομίας ανοίγει δρόμους για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί στρατηγική στόχευση για την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece). Οι τομείς αυτοί είναι η αιχμή της ελληνικής παρουσίας στην έκθεση Expo 2020 Dubai, όπου η Ελλάδα συμμετέχει με σύνθημα «Greece Tomorrow, Today» και προβάλλει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα που την επανατοποθετούν στον επενδυτικό χάρτη.

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Enterprise Greece και προστίθεται πως, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η επίσκεψη στην Expo 2020 Dubai του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για την Έρευνα και Καινοτομία, Χρίστου Δήμα, ο οποίος ήταν ο οικοδεσπότης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της έκθεσης με θέμα «Elevating Science, Technology & Innovation». Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο Terra Auditorium, συμμετείχαν 15 ανερχόμενες startups, μέλη του Elevate Greece, 7 ερευνητικά κέντρα και εκπρόσωποι του τεχνολογικού πάρκου «Thess Intec».

Ο κ. Δήμας, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε: «Το ελληνικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας έχει αποκτήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα μια ιδιαίτερα εξωστρεφή δυναμική. Για πρώτη φορά μια ελληνική επιχειρηματική, ερευνητική και επιστημονική αποστολή της ελληνικής πολιτείας, επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σκοπός της επίσκεψης μας εδώ είναι η εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος, η εμβάθυνση της συνεργασίας μας, οι επενδύσεις, η ανταλλαγή ιδεών και η μελέτη βέλτιστων πρακτικών σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των οικοσυστημάτων καινοτομίας και της ερευνητικής δραστηριότητας. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 15 νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, 7 ερευνητικά κέντρα και το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς ThessINTEC».

Στο χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρόεδρος της Enterprise Greece και γενικός επίτροπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Έκθεση DUBAI 2020 EXPO, Ιωάννης Σμυρλής, αναφερόμενος στο Theme Statement της ελληνικής συμμετοχής «Η Ελλάδα του Αύριο Σήμερα», τόνισε ότι η χώρα οδεύει προς μια νέα εποχή με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς ριζικές και δυναμικές μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Στη συνέχεια ο κ. Σμυρλής πρόσθεσε ότι δεδομένου του ηγετικού ρόλου του Υπουργείου Εξωτερικών στην προώθηση της οικονομικής διπλωματίας, καθώς και στη διαμόρφωση ενός ξεκάθαρου και συνεκτικού πλαισίου δράσης, για το εμπόριο, τις επενδύσεις και την οικονομική εξωστρέφεια, σημαντική είναι η δημιουργία της «Πύλης Εξωστρέφειας» της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, στην οποία ενσωματώνεται και το δίκτυο των πρεσβειών, των προξενείων και των γραφείων ΟΕΥ που λειτουργούν και ως φορείς προώθησης της ελληνικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Elevate Greece, που έχει ως στόχο τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξής τους για την ανάδειξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας. Τέλος, ο κ. Σμυρλής επεσήμανε ότι και η Enterprise Greece, υπό τη σκέπη του Υπουργείου Εξωτερικών, στηρίζει καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με ισχυρές δυνατότητες εξωστρέφειας υπογραμμίζοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το Εθνικό Στρατηγικό Εξωστρέφειας 2022, στο οποίο ενσωματώνονται πολυάριθμες δράσεις για την προώθηση της ελληνικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός κ. Δήμας είναι επικεφαλής επιχειρηματικής και επιστημονικής αποστολής, η οποία επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με στόχο τη προώθηση συνεργασιών και επενδύσεων και την παρουσίαση της δυναμικής του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και τεχνολογίας. Η αποστολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, την Enterprise Greece, την πρεσβεία στο Αμπού Ντάμπι και το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ντουμπάι.

Υπενθυμίζεται ότι η Expo 2020 Dubai θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 και η Enterprise Greece έχει την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΗΣ

Πρόσκληση Ιεράς Μονής Παναγιάς Σαλαμιωτίσσης για τη Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 4 / 2021 , 4:16 από news_room ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΗΣ ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ – ΑΓΡΥΠΝΙΑ   Την Παρασκευή προς Σάββατο, 16-17 Απριλίου  2021 θα τελεσθεί αγρυπνία μαζί με την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στην Ιερά Μονή μας. Θα αρχίσουμε στις 8:45 μ.μ. της Παρασκευής μέχρι τις 1:00 π.μ. περίπου […]

Ισραήλ Δύο αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων νεκροί από «φίλια πυρά»

Ισραήλ: Δύο αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων νεκροί από «φίλια πυρά»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 1 / 2022 , 21:50 από news_room Δύο αξιωματικοί μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων του ισραηλινού στρατού σκοτώθηκαν από «φίλια πυρά» έξω από το στρατόπεδό τους στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανακοίνωσε το επιτελείο. Οι αξιωματικοί έκαναν περιπολία ή […]

Pin It on Pinterest