19 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Σ. Ματαρέλα: Πρέπει να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια των ασθενέστερων

Σ. Ματαρέλα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 2 / 2022 , 21:10 από news_room

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ορκίσθηκε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας για τη δεύτερη, συνεχή θητεία του.

Στη 40λεπτη ομιλία του, θέλησε να δώσει μεγάλη έμφαση στον κοινωνικό ρόλο της πολιτικής δράσης: «η καταπολέμηση κάθε ανισότητας πρέπει να είναι ο κύριος στόχος της πολιτικής δράσης, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ζήτησε να προασπιστούν τα δικαιώματα και να τύχει σεβασμού η αξιοπρέπεια των γυναικών που δυσκολεύονται να εισέλθουν στον χώρο της εργασίας, των νέων «οι οποίοι, πολύ συχνά έχουν μια κακοπληρωμένη, επισφαλή δουλειά», όπως και να προληφθούν οι θάνατοι στους χώρους εργασίας. «Είναι απαράδεκτο να χάνει τη ζωή του κάποιος κατά την εκτέλεση της εργασίας του» , είπε ο Ματαρέλα και τόνισε ότι «πρέπει να καταπολεμηθεί δυναμικά ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός».

«Η ανισότητα δεν είναι το αναγκαίο κόστος της ανάπτυξης. Αντιθέτως, αποτελεί εμπόδιο για κάθε προοπτική ανάπτυξης», είπε ο Ιταλός πρόεδρος.

Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, με τη διαφύλαξη της αυτονομίας του δικαστικού σώματος, αλλά και την εξασφάλιση της αναγκαίας αποτελεσματικότητας που ζητούν οι πολίτες.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα θέλησε να τιμήσει και τη μνήμη της Μόνικα Βίτι, της μεγάλης Ιταλίδας ηθοποιού η οποία έφυγε χθες από τη ζωή, χαρακτηρίζοντάς την

«μια μεγάλη πρωταγωνίστρια του πολιτισμού και του κινηματογράφου της χώρας», όπως και του εκλιπόντος προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Μπαταρέλα τάχθηκε «υπέρ μια πιο δίκαιης και αποτελεσματικής Ευρώπης», η οποία «πρέπει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή».

Με αναφορά στις ρωσο-ουκρανικές εντάσεις, ο Ιταλός πρόεδρος υπογράμμισε: «Εδώ και πολλές δεκαετίες η Ευρώπη ζει σε συνθήκες ειρήνης. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να ξαναρχίσει να φυσά ο άνεμος της σύγκρουσης, σε μια ήπειρο η οποία γνώρισε τις τραγωδίες του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Η επίδειξη δύναμης πρέπει να δώσει τη θέση της στην αμοιβαία κατανόηση».

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα, τέλος, απευθυνόμενος στους Ιταλούς γερουσιαστές και βουλευτές, υπογράμμισε ότι «οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να στηρίξουν τις ειρηνευτικές διαδικασίες στην ταλανιζόμενη μεσογειακή και μεσανατολική πραγματικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

«Οι δεξιότητες των νέων» σε εκδήλωση της Κομισιόν στην 86η ΔΕΘ

«Οι δεξιότητες των νέων» σε εκδήλωση της Κομισιόν στην 86η ΔΕΘ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 9 / 9 / 2022 , 11:20 από news_room «Οι δεξιότητες των νέων» που θα τους βοηθήσουν να οικοδομήσουν το επαγγελματικό τους μέλλον είναι στο επίκεντρο εκδήλωσης -διαλόγου που διοργανώνει η  αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στην 86η ΔΕΘ, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και […]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε τον Αρχιραββίνο κ. Ishak Haleva

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 23 / 4 / 2021 , 17:09 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση τον Σοφολογιώτατο Αρχιραββίνο των Εβραίων της Πόλεως κ. Ishak Haleva, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσουν σε εγκάρδια ατμόσφαιρα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.