24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας (3)

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 2 / 2022 , 23:20 από news_room

Επίσημη επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σύδνεϋ πραγματοποίησε το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας, ο οποίος έφτασε από την Καμπέρα γι᾽ αυτό το σκοπό.

Τον κ. Παπακώστα καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος τον ξενάγησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τον ενημέρωσε για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης του ιστορικού και διατηρητέου κτιρίου του Ναού, μετά τη ζημία που υπέστη λόγω της καταστρεπτικής πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος και ο Έλληνας διπλωμάτης είχαν μια εγκάρδια συζήτηση, με επίκεντρο τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας και τα πεδία συνεργασίας των διπλωματικών αρχών της Ελλάδος με την τοπική Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Παράλληλα, ο κ. Παπακώστας είχε την ευκαιρία να μελετήσει τα αρχιτεκτονικά σχέδια των νέων εγκαταστάσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και της νέας Θεολογικής Σχολής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, η επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Αυστραλία, κα Κάτια Γκίκιζα, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καράς.

Τέλος, ο Πρέσβης της Ελλάδος επισκέφθηκε την αρχιεπισκοπική κατοικία, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του.

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας (3) Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας (3) Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας (3) Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας (3)

Σχετικά Άρθρα

O Οικουμενικός Πατριάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις της εκκλησιαστικής Κοινότητος Νεοχωρίου

O Οικουμενικός Πατριάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις της εκκλησιαστικής Κοινότητος Νεοχωρίου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 12 / 2022 , 13:36 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η εκκλησιαστική Επιτροπή της Κοινότητος Νεοχωρίου, την Κυριακή προ των Χριστουγέννων, 18 Δεκεμβρίου 2022, στον αυλόγυρο του Ι.Ν. Παναγίας Κουμαριωτίσης, όπου τον καλωσόρισαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Επόπτης […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην χειροτονία του Διακόνου Σωτήριου Κουτσούρη στο Μήλεσι Αττικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην χειροτονία του Διακόνου Σωτήριου Κουτσούρη στο Μήλεσι Αττικής

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 29 / 1 / 2024 , 5:49 από news_room Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε σήμερα το πρωί στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής η εις Διάκονον χειροτονία του Σωτήριου Κουτσούρη από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο. Συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβος, ενώ παρέστη και […]