23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Με Μακρόν και Κέρι συναντάται ο Πρόεδρος στη Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο “One Ocean”

Με Μακρόν και Κέρι συναντάται ο Πρόεδρος στη Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο “One Ocean”

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 2 / 2022 , 10:35 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα συμμετάσχει σήμερα, στη Βρέστη της Γαλλίας, στη Σύνοδο “One Ocean”, που διοργανώνει η Γαλλική Προεδρία της ΕΕ, στο περιθώριο της οποίας θα έχει συναντήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και τον απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για την Κλιματική Αλλαγή, Τζον Κέρι.

Χθες βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για τις προσπάθειες επανάληψης του διαλόγου στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Μάριο Πελεκάνο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μισέλ για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη της διαδικασίας για επίλυσης του Κυπριακού, εκφράζοντας την ίδια ώρα την απογοήτευσή του για τη συνεχιζόμενη άρνηση της τουρκικής πλευράς να αποδεχθεί τον διορισμό απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, επίσης, στις προτάσεις του για υιοθέτηση ενός ουσιαστικού πακέτου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που αποσκοπούν, αφενός, στην καλλιέργεια θετικού κλίματος που να διευκολύνει την προετοιμασία του εδάφους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, εντός του πλαισίου συμφωνημένων παραμέτρων του ΟΗΕ και, αφετέρου, στον τερματισμό των τουρκικών παράνομων ενεργειών επί ξηράς και θαλάσσης που είναι επιβλαβείς για την Κύπρο και τον λαό της, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, για την ευρύτερη περιοχή και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ζήτησε την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προώθηση και υλοποίηση των συγκεκριμένων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία, όπως είπε, τυγχάνουν στήριξης και από τουρκοκυπριακά οργανωμένα σύνολα, ενώ, παράλληλα, ενθάρρυνε την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους της Ένωσης για επίλυση του Κυπριακού, οι οποίες ασφαλώς να είναι συμπληρωματικές των Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εργασίες της Συνόδου “One Ocean”, που αρχίζουν σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα είναι ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα ‘Ένας ωκεανός λύσεων για την κλιματική αλλαγή”. Θέμα της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με επίκεντρο την Πράσινη Ναυτιλία.

Στη συζήτηση θα πάρουν, επίσης, μέρος ο Πρόεδρος Μακρόν και ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, άλλων κρατών και διεθνών οργανισμών, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο κ. Πελεκάνος είπε επίσης πως με τον κ. Κέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα συζητήσει εκτενώς και για την πρωτοβουλία του για αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Σταύρου Καλαφάτη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των Πεσόντων Αστυνομικών

Στ. Καλαφάτης: «Καθήκον και υποχρέωση της Πολιτείας να είναι δίπλα στην αποστολή των Ελλήνων Αστυνομικών»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 2 / 2023 , 14:31 από news_room Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των Πεσόντων Αστυνομικών Στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, που πραγματοποιήθηκε στο Ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Δημητρίου & Αγίου Αρτεμίου, […]

Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου – Εορτολόγιο 20 Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 10 / 2020 , 11:39 από Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, ο οποίος έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου και τιμήθηκε απ’ αυτόν με το αξίωμα του πατρικίου, του οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία και της οσίας Ματρώνης Χιοπολίτιδος. Με την κατάληψη της εξουσίας από […]