17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα

Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 2 / 2022 , 6:10 από news_room

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, τελέσθηκε σήμερα Κυριακή του Ασώτου, 20 Φεβρουαρίου 2022, υπό της Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, η εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, Αξώμης κ. Δανιήλ και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ταμιάθεως κ. Γερμανός και Νειλουπόλεως κ. Νικόδημος, πλαισιούμενοι από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, άλλων Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και από την Επισκοπή Μπουκόμπας. Συμπροσευχόμενοι ήταν Αλεξανδρινοί χριστιανοί και προσκυνητές προερχόμενοι από την Μητρόπολη Ιερισσού με επικεφαλής την Γερόντισσα Μαριάμ, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αρναίας. Στην Ιερά Ακολουθία διακόνησαν οι μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος».

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Μπουκόμπας ξεκινώντας από τον ψαλμικό στίχο «Το έλεός σου Κύριε καταδιώξει με πάσας τας ημέρας της ζωής μου» σκιαγράφησε την πορεία της ζωής του μέχρι σήμερα.

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος, εξέφρασε την χαρά του για την σημερινή χειροτονία και τους κοινούς δεσμούς με τον Εψηφισμένο. Η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή ήταν η κοινή τροφός. Όταν ο Μακαριώτατος αποφοιτούσε το 1974 ο π. Χρυσόστομος εισερχόταν σ’ αυτή. Στη συνέχεια εξέφρασε τον σεβασμό του στον Μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο και την προσφορά του στην Εκκλησία. Αναφέρθηκε δε στην ιδιαίτερη αγάπη του στην Τανζανία και την Μπουκόμπα. «Έχω ιδιαίτερη αγάπη στην όμορφη Τανζανία την οποία επισκέφθηκα τέσσερεις φορές και στην ομορφότερη Μπουκόμπα που επισκέφθηκα πάλι τέσσερεις φορές.

Ρώτησα κάποτε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, που υπηρέτησε την ιεραποστολή στην Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως 1982-1991 σε δύσκολα χρόνια: – Αν θέλατε να ξαναπάτε στην Αφρική, πού θα πηγαίνατε; Τότε εκείνος με νοσταλγία μου απάντησε: -Στην Μπουκόμπα.

Τόσο όμορφη είναι η καταπράσινη Μπουκόμπα δίπλα στην λίμνη Βικτώρια!

Και αν είναι όμορφη η Μπουκόμπα, είναι ομορφότεροι άνθρωποι της Μπουκόμπας».

Ο Μακαριώτατος θυμήθηκε την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μπουκόμπα τον Οκτώβριο του 2021.

«Η χαρά μου και η εκτίμηση μου στον π. Χρυσόστομο πολλαπλασιάσθηκε μετά την επίσκεψη μου στην Μπουκόμπα. Τέτοια υποδοχή δεν ξανάγινε στα 17 χρόνια της Πατριαρχίας μου ποτέ και πουθενά».

Μετά την ακολουθία προσφέρθηκε δεξίωση στο αρχονταρίκι της Μονής και γεύμα στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας προς όλους.

Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα

Σχετικά Άρθρα

Η Ακολουθία των Παθών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 4 / 2021 , 17:17 από news_room Τό ἑσπέρας τῆς Πέμπτης, 16ης 29ης Ἀπριλίου 2021, Μεγάλης Πέμπτης, ἔλαβε χώραν εἰς τό Καθολικόν τοῦ Πανιέρου Ναοῦ τῆς Ἀναστάσεως ἡ Ἀκολουθία τῶν Παθῶν, ἤτοι ὁ Ὄρθρος τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Παρασκευῆς, ἐν ᾧ ἡ ἀνάμνησις τῶν κολαφισμῶν, τῶν ἐμπτυσμῶν, τῆς ἐνδύσεως χλαμύδος κοκκίνης καί λοιπῶν […]

Η εξόδιος Ακολουθία της Μοναχής Χριστονύμφης στη νήσο Κάλυμνο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 8 / 2021 , 7:05 από news_room Την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 και ώρα 11 π.μ., στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος ετέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της Μοναχής Χριστονύμφης, παρουσία του Ιερού Κλήρου της νήσου, της Ηγουμένης Κυπριανής και της […]