27 °C Athens, GR
22/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Ηράκλειο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ευγένιου Εκδήλωση του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με θέμα «Οι δημοσιογράφοι στον πόλεμο» Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός Με λαμπρότητα τιμά & εορτάζει η Νέα Σμύρνη την πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ι.Μ. Καστορίας: Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προς της Σαμαρείτιδος Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην ανάκληση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ανάδειξη των ευρημάτων στο Φαληρικό Δέλτα Μπάιντεν και Γιουν δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε απειλές της Βόρειας Κορέας Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη Στις 22 Μαϊου 2022 η πρώτη ιερά πανήγυρη του Αγίου Ευμενίου του νέου – Ανακοίνωση της Ι.Α.Κ.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 2 / 2022 , 12:23 από news_room

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ενασκώντας τις εξουσίες που μου παρέχει το Σύνταγμα, προχωρώ σήμερα στον διορισμό του κ. Δημήτρη Δημητρίου, στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή αποστολή του Σώματος, που είναι απόλυτα συνυφασμένη με την τήρηση της ευνομίας στην κοινωνία, καθοριστικής σημασίας για την απόφαση του διορισμού του κ. Δημητρίου υπήρξε η άρτια ακαδημαϊκή κατάρτιση που διαθέτει, αλλά την ίδια ώρα και η πλούσια εμπειρία που αποκόμισε από την πολύχρονη υπηρεσία σε μάχιμες και νευραλγικές θέσεις του Σώματος.

Στο πλαίσιο αυτό είμαι απολύτως βέβαιος ότι, ενεργώντας με την ίδια ευσυνειδησία και αμεροληψία που τον χαρακτήριζε μέχρι στιγμής, θα ανταποκριθεί απόλυτα στην καθόλα υπεύθυνη θέση που του εμπιστεύεται η Πολιτεία.

Θεωρώ πως θα ήταν παράλειψη αν δεν εξέφραζα τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον αποχωρούντα Υπαρχηγό κ. Χρίστο Μαυρή, ο οποίος ύστερα από μια μακρά και ευδόκιμη υπηρεσία αφυπηρετεί από το Σώμα. Του εύχομαι κάθε καλό, γεμάτος υγεία στη νέα του πορεία.

Δεδομένου του εν εξελίξει εκσυγχρονιστικού σχεδιασμού της Αστυνομίας Κύπρου, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα, αναμένω την ενεργό σας συνδρομή κ. Δημητρίου στην προσπάθεια αυτή.

Μία προσπάθεια, η οποία θέτει στο επίκεντρό της:

· Τη διαρκή αναβάθμιση του κύρους και της αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας.

· Την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

· Την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

· Την ενδυνάμωση των σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Αξίζει να σημειώσω ότι στο πλαίσιο των καινοτόμων προσεγγίσεων και των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν επιτεύχθηκε για πρώτη φορά από το 1960 η αναβάθμιση των δομών της Αστυνομίας, ως επίσης η προαγωγή της λειτουργικής και επιχειρησιακής επάρκειας του Σώματος και των μελών του.

Τούτο δεν σημαίνει ότι έχουν εξαλειφθεί και οι αδυναμίες που κατά καιρούς καταγράφονται. Αδυναμίες που οφείλονται, δυστυχώς, στους ελάχιστους εκείνους που είτε εξ αμελείας είτε δολίως υποπίπτουν σε πράξεις διαφθοράς με αποτέλεσμα να αμαυρώνεται η εικόνα του Αστυνομικού Σώματος ή να υποτιμάται η σημαντική πρόοδος και οι επιτυχίες που καταγράφονται καθημερινά στην πάταξη του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος. Για αυτό και θεωρώ πως δεν υπάρχουν άλλες από τις επιλογές από:

Α. Τη μηδενική ανοχή σε όσους προσβάλλουν με τις πράξεις ή παραλείψεις τους την Αστυνομική Δύναμη,

Β. Αυστηρή τήρηση των κανόνων αξιοκρατίας, προαγωγή των ικανών και άξιων που αναβαθμίζουν το κύρος της Δύναμης, ανεξάρτητα της όποιας πολιτικής σκοπιμότητας.

Εκείνο για το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι αμετάθετος στόχος παραμένει η πλήρης μετεξέλιξη της Αστυνομίας σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο και αποδοτικό οργανισμό.

Κ. Δημητρίου, είναι αυτή την προσπάθεια που καλείσθε να συνδράμετε συνεχίζοντας την προσφορά σας, λειτουργώντας προς την επιτέλεση της αποστολής και του υψηλού ρόλου του Σώματος, με απόλυτη συνέπεια και σε στενότατη πάντα συνεργασία με την προϊσταμένη Υπουργό, τον Αρχηγό της Δύναμης και όσους άλλους των φορέων εμπλέκονται.

Προς τον σκοπό αυτό, αδιαπραγμάτευτος γνώμονας των ενεργειών και των αποφάσεών σας θα πρέπει να είναι το όφελος της Υπηρεσίας και η υπεράσπιση των πολιτών και των δικαιωμάτων τους.

Ο διορισμός σας πέραν της ύψιστης τιμής συνεπάγεται και ύψιστη ευθύνη.

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι σε απόλυτη συνεργασία με την Πολιτική Προϊστάμενη της Δύναμης, την Ηγεσία και το προσωπικό της Αστυνομίας και με σεβασμό έναντι της κοινωνίας των πολιτών θα φανείτε αντάξιος και θα δικαιώσετε την επιλογή που σήμερα καταγράφεται δια της πράξεως αυτής, από την Πολιτεία».

Από την πλευρά του ο νέος Υπαρχηγός της Αστυνομίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι αναλαμβάνει με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης τα νέα του καθήκοντα έχοντας πλήρη επίγνωση το πολυεπίπεδο και πολυδιάστατο των προκλήσεων σε θέματα που άπτονται της δημόσιας τάξης, ασφάλειας και αστυνόμευσης.

Πρόσθεσε ότι θα καταβάλει το άπαν των δυνάμεων του για να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του Προέδρου της Δημοκρατίας και των απαιτήσεων των πολιτών.

Είπε ακόμα ότι «η κυπριακή Αστυνομία έχει να επιτελέσει έργο που υπερβαίνει τα στενά όρια της πατρίδας μας, που και αυτά όμως περιορίζονται λόγω της παράνομης τουρκικής κατοχής», έχοντας να αντιμετωπίσει θέματα όπως είναι η τρομοκρατία, το διεθνές οικονομικό και οργανωμένο έγκλημα, η παράνομη μετανάστευση που λειτουργούν πολλαπλασιαστικά ως προς τις ευθύνες της Αστυνομίας».

Τέλος, είπε ότι η Αστυνομία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού στα πλαίσια των οποίων θα σχεδιαστεί ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

Πηγή: ΓΤ&Π

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

«Η πολιορκία της Κορίνθου» - Η όπερα που συνέθεσε ο Ροσίνι για να ενισχύσει την Ελληνική Επανάσταση

«Η πολιορκία της Κορίνθου» – Η όπερα που συνέθεσε ο Ροσίνι για να ενισχύσει την Ελληνική Επανάσταση

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 9 / 4 / 2022 , 21:14 από news_room Της Τόνιας Μανιατέα: «Η όπερα αναφέρεται στον πόλεμο των Ελλήνων και κυρίως στους Έλληνες του Μεσολογγίου. Αυτό είναι ένα στοιχείο που της επιφυλάσσει ενθουσιώδη επιτυχία»! Είναι Απρίλης του 1826 στο Παρίσι. Ό,τι έχει παρουσιαστεί το μελόδραμα του σπουδαίου Ιταλού […]

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Κ.Κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΕΠΙ ΤΟΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΟΙΣ 2020

Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄: Οι Χριστιανοί απειλούνται στην Γεννέτειρα της πίστεως τους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 1 / 2022 , 17:37 από news_room Ὁ Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄ ἔγραψε τό ἀκόλουθο ἄρθρο γιά τήν ἐφημερίδα The Times: «Ἔχοντας ὑπηρετήσει ὡς ἱερέας στή βορειοανατολική Ἀγγλία πρίν ἀπό πολλά χρόνια, θυμᾶμαι τίς συννεφιασμένες μέρες τοῦ Ἰανουαρίου. Ἐδῶ στήν Ἱερουσαλήμ, ἐνῶ ἀπολαμβάνουμε ἕνα πιό φωτεινό […]

Pin It on Pinterest