17 °C Athens, GR
19/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Πρόταση ψηφίσματος του Βουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη μετά την επίσκεψη του στην Πρεσβεία των ΗΑΕ Μια εβδομάδα μετά, η οικογένεια της Δημοσιογράφου που σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά θρηνεί και θέλει δικαιοσύνη Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Ακρόπολη: Επίσημη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Σύνοδος της Αμερικής: Η Νικαράγουα «δεν ενδιαφέρεται» να συμμετάσχει Αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Ολοκληρώθηκε η Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίων Εκκλησιών Στην Ιερατική Σύναξη των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Α-Ζ παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Σε δύο εκδηλώσεις επαγγελματικών Λυκείων της Χαλκίδας παρέστη ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα

Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 2 / 2022 , 6:10 από news_room

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, τελέσθηκε σήμερα Κυριακή του Ασώτου, 20 Φεβρουαρίου 2022, υπό της Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, η εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, Αξώμης κ. Δανιήλ και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ταμιάθεως κ. Γερμανός και Νειλουπόλεως κ. Νικόδημος, πλαισιούμενοι από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, άλλων Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και από την Επισκοπή Μπουκόμπας. Συμπροσευχόμενοι ήταν Αλεξανδρινοί χριστιανοί και προσκυνητές προερχόμενοι από την Μητρόπολη Ιερισσού με επικεφαλής την Γερόντισσα Μαριάμ, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αρναίας. Στην Ιερά Ακολουθία διακόνησαν οι μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος».

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Μπουκόμπας ξεκινώντας από τον ψαλμικό στίχο «Το έλεός σου Κύριε καταδιώξει με πάσας τας ημέρας της ζωής μου» σκιαγράφησε την πορεία της ζωής του μέχρι σήμερα.

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος, εξέφρασε την χαρά του για την σημερινή χειροτονία και τους κοινούς δεσμούς με τον Εψηφισμένο. Η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή ήταν η κοινή τροφός. Όταν ο Μακαριώτατος αποφοιτούσε το 1974 ο π. Χρυσόστομος εισερχόταν σ’ αυτή. Στη συνέχεια εξέφρασε τον σεβασμό του στον Μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο και την προσφορά του στην Εκκλησία. Αναφέρθηκε δε στην ιδιαίτερη αγάπη του στην Τανζανία και την Μπουκόμπα. «Έχω ιδιαίτερη αγάπη στην όμορφη Τανζανία την οποία επισκέφθηκα τέσσερεις φορές και στην ομορφότερη Μπουκόμπα που επισκέφθηκα πάλι τέσσερεις φορές.

Ρώτησα κάποτε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, που υπηρέτησε την ιεραποστολή στην Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως 1982-1991 σε δύσκολα χρόνια: – Αν θέλατε να ξαναπάτε στην Αφρική, πού θα πηγαίνατε; Τότε εκείνος με νοσταλγία μου απάντησε: -Στην Μπουκόμπα.

Τόσο όμορφη είναι η καταπράσινη Μπουκόμπα δίπλα στην λίμνη Βικτώρια!

Και αν είναι όμορφη η Μπουκόμπα, είναι ομορφότεροι άνθρωποι της Μπουκόμπας».

Ο Μακαριώτατος θυμήθηκε την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μπουκόμπα τον Οκτώβριο του 2021.

«Η χαρά μου και η εκτίμηση μου στον π. Χρυσόστομο πολλαπλασιάσθηκε μετά την επίσκεψη μου στην Μπουκόμπα. Τέτοια υποδοχή δεν ξανάγινε στα 17 χρόνια της Πατριαρχίας μου ποτέ και πουθενά».

Μετά την ακολουθία προσφέρθηκε δεξίωση στο αρχονταρίκι της Μονής και γεύμα στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας προς όλους.

Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Η χειροτονία του Επισκόπου Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομου στην Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η-χειροτονία-του-Μητροπολίτη-Καστορίας-κ.κ.-Καλλίνικου

Μητροπολίτης Καστοριάς: Η περιφορά της ” Ζωής εν Τάφω ” στον παγωμένο κόσμο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 4 / 2022 , 11:38 από news_room Λόγος στήν περιφορά τοῦ Ἐπιταφίου στην Καστοριά 2022 τοῦ Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου Σήμερα περιφέρουμε στήν πόλη μας, καί σέ κάθε πόλη καί χωριό τῆς Ἑλληνικῆς γῆς καί τῆς Ὀρθοδοξίας, τήν Ζωή ἐν Τάφῳ. Περιφέρουμε τόν Ἐπιτάφιο πάνω σέ μιά […]

IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450

Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 7 / 2021 , 18:03 από news_room Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης – Adologala.gr Ο άνθρωπος επιθυμεί να επιτύχει στη ζωή του, επιθυμεί να ζήσει σε όλη την ένταση την ζωή του, επιθυμεί και επιδιώκει την ευτυχία του, έτσι λοιπόν απόψε […]

Pin It on Pinterest