18 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Cosmos Christian Löffler και Ergon Ensemble σε μία μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Cosmos Christian Löffler και Ergon Ensemble σε μία μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 1 / 2022 , 2:59 από news_room

Cosmos

Christian Löffler και Ergon Ensemble

σε μία μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

12 Ιανουαρίου 2022

Με την έλευση του 2022, η αυλαία των συναυλιών Cosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει ενώνοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μουσικής.

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 20:30, ένας από τους πιο δημιουργικούς και καινοτόμους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, ο Γερμανός παραγωγός και συνθέτης Christian Löffler, συναντάει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος το κορυφαίο σύνολο σύγχρονης μουσικής, Ergon Ensemble, για ένα μοναδικό live που θα ενώσει δύο φαινομενικά ετερόκλητους κόσμους.

Cosmos Christian Löffler και Ergon Ensemble σε μία μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Σε συνέχεια της κυκλοφορίας του άλμπουμ του με τίτλο Parallels από την Deutsche Grammophon, στο οποίο επανεπεξεργάζεται κλασικά κομμάτια σπουδαίων συνθετών όπως οι Μπαχ, Μπετόβεν, Σοπέν, Βάγκνερ, Σμέτανα και Μπιζέ και τα εντάσσει σε downtempo ηχοτοπία, ο πολυπράγμων Löffler επιστρέφει στην Αθήνα για μια άκρως ενδιαφέρουσα σύμπραξη. Μουσικές από διαφορετικούς αιώνες, ήχοι από κονσόλες και έγχορδα, «συγκρούονται» επί σκηνής σε μια συναυλία που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και είναι πλαισιωμένη με οπτικοακουστικά εφέ που θα δημιουργήσουν μια καθηλωτική εμπειρία.

Ο μουσικός, συνθέτης και εικαστικός Christian Löffler γεννήθηκε στο Γκράιφσβαλντ, μια μικρή πόλη της Βόρειας Γερμανίας, το 1985. Χαμηλού προφίλ καλλιτέχνης αλλά ιδιαίτερα δραστήριος, ξεκίνησε ως αυτοδίδακτος μουσικός σε ηλικία 14 ετών, αναζητώντας έναν διαφορετικό ήχο. Τα εκλεπτυσμένα και γεμάτα ενέργεια live sets του, σε συνδυασμό με την ικανότητά του να συνδυάζει τους μελαγχολικούς τόνους και τις εναλλαγές συναισθημάτων με τη χορευτική μουσική, δημιούργησαν μέσα στα χρόνια πολλούς θαυμαστές. Στην τρέχουσα περιοδεία του για το άλμπουμ Parallels, δεν εμπνέεται απλώς από κλασικούς συνθέτες, αλλά τους εντάσσει στη γλώσσα της σύγχρονης μουσικής.

Το Ergon Ensemble δημιουργήθηκε το 2008 με στόχο την παρουσίαση του έργου τόσο σύγχρονων, εν ζωή συνθετών, όσο και αριστουργημάτων avantgarde μουσικής από τον 20ο και τον 21ο αιώνα. Διαθέτοντας έναν βασικό πυρήνα μουσικών που ενισχύεται, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πρότζεκτ, από μεγάλο αριθμό ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών, αποτελεί σήμερα το κορυφαίο συγκρότημα σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα. Η μεγάλη ευελιξία του, η ακρίβεια των εκτελέσεων, η άψογη προετοιμασία, καθώς και το ταλέντο των μουσικών που το απαρτίζουν, έχουν οδηγήσει σε εξαιρετικές κριτικές και ευρεία αποδοχή από το κοινό. Το Ergon Ensemble έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και έχει εμφανιστεί σε πολλά εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ (Φεστιβάλ Αθηνών, SNF Nostos, Suså Festival (Δανία), κ.ά.).

Cosmos Christian Löffler και Ergon Ensemble σε μία μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Εισιτήρια
Ζώνη Α – γενική είσοδος €20
Ζώνη Β – γενική είσοδος €15, μειωμένο €10

Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Ticket Services ή τηλεφωνικά στο 210 7234567.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.snfcc.org/ChristianLοffler και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ το 2019 το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών: τον Θόλο στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

Cosmos Christian Löffler και Ergon Ensemble σε μία μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To χειμερινό ωράριο λειτουργίας είναι:
    • Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: καθημερινά 06.00-00.00

    • Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-22.00

    • Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 09.00-22.00

Οι ώρες λειτουργίας ενδέχεται να αλλάξουν λόγω των μέτρων κατά της COVID-19.

  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCCFREEWIFI.
  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Πηλουσίου κυρού Νήφωνα στην Αίγυπτο - Adologala.gr

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Πηλουσίου κυρού Νήφωνα στην Αίγυπτο – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 12 / 2020 , 22:05 από news_room Μεσίστιες κυμάτιζαν σήμερα οι σημαίες στην πολυαιώνια ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, με τις μεγάλες καμπάνες του μοναστηριού να μεταφέρουν σε όλη την περιοχή το θλιβερό νέο της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτη Πηλουσίου (Πορτ Σαΐντ) κυρού Νήφωνα, που υπηρέτησε επί πολλά χρόνια […]

Άνοιξε πάλι το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, η εκεχειρία τηρείται

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 5 / 2021 , 5:53 από news_room Το Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ άνοιξε και πάλι σήμερα για τους εβραίους επισκέπτες, μερικές μέρες αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και Παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα. Η βία ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τις ισραηλινές δυνάμεις […]