16 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

«8 Αθηναίοι συζητούν: Τι σημαίνει να είσαι ενεργός πολίτης σήμερα;»

8 ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ (3)

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 1 / 2022 , 2:59 από news_room

ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ 8 ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ;

Στο πλαίσιο της σειράς ψηφιακών συζητήσεων της Στέγης για την ελληνική κοινωνία: SOCIETY UNCENSORED


12 Ιανουαρίου 2022 | 12:00 | Onassis Channel στο YouTube

Δείτε το trailer: https://youtu.be/Kf6k38Wdgo8

Δείτε τη συζήτηση εδώ: https://youtu.be/9UoifQJN6s

8 ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ (3)


Πώς μπορούμε να κατανοήσουμε τι σημαίνει το να είναι κάνεις πολίτης πέρα από τον επίσημο ορισμό του κράτους;

«Η πόλη έχει λαλιά στις διαφορετικές γλώσσες. Έχει καινούριες ιδέες και καινούριες ταυτότητες. Είμαστε όλες και όλοι κομμάτι της πόλης και τη φτιάχνουμε όλες και όλοι μαζί.»

Στις 12 Ιανουαρίου ανοίγει η σαιζόν της σειράς “Society Uncensored” με τη συζήτηση «8 Αθηναίοι συζητούν: Τι σημαίνει να είσαι ενεργός πολίτης σήμερα;» στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Πώς φτιάχνουν οι άνθρωποι την πόλη, συλλογικά και δημιουργικά; Πώς διαφορετικοί αγώνες για την πολιτειότητα μοιάζουν και συνδέονται μεταξύ τους; Η νέα online συζήτηση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση αίρει τα σύνορα της πολιτειότητας, αποτυπώνοντας τις πραγματικότητες της καθημερινής αστικής ζωής και αναδεικνύοντας πρακτικές του δρόμου για τη διαμόρφωση της πόλης.

Σε συν-επιμέλεια με το Φόρουμ Συριακής και Ελληνικής Νεολαίας, ένα διεθνές ακτιβιστικό κίνημα με έδρα την Αθήνα, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φέρνει κοντά διάφορες οργανώσεις πολιτών που ασχολούνται με πρακτικές ενεργής πολιτειότητας. Συναντιούνται διαφορετικές γνώσεις από πολλαπλές οπτικές: κοινοτική τέχνη, προσφυγικός ακτιβισμός, σεξεργασία, Μαύρες Σπουδές, νομοθεσία για το άσυλο, περιβαλλοντική βιωσιμότητα, εκπαίδευση και πολλά ακόμα. Η συζήτηση προσεγγίζει τις ανάγκες, τις ιδέες και τις μεθόδους πολιτειότητας, τις προκλήσεις που ανακύπτουν και τους τρόπους συλλογικής υπέρβασής τους, περνώντας από καθημερινές πράξεις σε δημιουργικούς τρόπους να υπάρχουμε στον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, έρχονται στο προσκήνιο εκδοχές αθηναϊκής πολιτειότητας που είναι γεμάτες ζωντάνια και επαναστατικότητα, που φέρνουν χαρά και πολιτικές ανατροπές.

8 ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ (3) 8 ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ (3)

Η πόλη και οι τρόποι να είναι κανείς πολίτης δεν είναι ποτέ σταθεροί ή τελεσίδικοι. Τους ξαναφανταζόμαστε και τους ξαναφτιάχνουμε διαρκώς. Καθώς η έννοια της πολιτειότητας όπως ορίζεται από το κράτος περνά σε δεύτερη μοίρα, η Αθήνα γίνεται ένα πεδίο δοκιμής νέων ιδεών, ένα τραγούδι αλληλεγγύης, ένα αντηχείο διεκδικήσεων, μια αφθονία φωνών και γλωσσών.

Συντελεστές:

Συμμετέχουν:

Michael Afolayan, Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASA
Ayman Alkalaa, Φόρουμ Συριακής και Ελληνικής Νεολαίας (SGYF)
Keira Dignan, ECHO Mobile Library
Έλενα Καραγιάννη, Εικαστικός-Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων Υπ. Παιδείας στη δομή Σχιστού, Ιδρύτρια του σωματείου: Δίκτυο Τέχνης και Δράσης
Βαγγέλης Μανωλόπουλος, Οργάνωση Γη
Χρύσα Μελά,
Khora Asylum Support Team (KAST)
Νιόβη Ζαραμπούκα-Χατζημάνου,
Victoria Square Project (VSP)

Συντονιστής: Tom Western (UCL, SGYF)
Επιμέλεια:
Tom Western, Πάσκουα Βοργιά

Διεύθυνση Παραγωγής: Πάσκουα Βοργιά, Σμαράγδα Δογάνη
Επίβλεψη της κινηματογράφησης και του οπτικοακουστικού υλικού: Χρήστος Σαρρής
Κινηματογράφηση και μοντάζ:
ALASKA
Line Production: Ευγενία Αγκιστριώτη

Μια παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση
Σε συνεργασία με το Φόρουμ Συριακής και Ελληνικής Νεολαίας

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

Επιμέλεια Σειράς: Πάσκουα Βοργιά, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Πάσκουα Βοργιά, Σμαράγδα Δογάνη
Head of Creative: Χρήστος Σαρρής
Γενική Τεχνική Διεύθυνση: Λευτέρης Καραμπίλας

To βίντεο θα παραμείνει διαθέσιμο χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό

Λίγα λόγια για τη σειρά της Στέγης Society Uncensored
Μια σειρα ψηφιακων συζητησεων για την ελληνικη κοινωνια

Η κοινωνία είναι οι άνθρωποι, και οι άνθρωποι ήταν και θα είναι πάντα στο επίκεντρο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Άνθρωποι που συναντιούνται και συζητούν, ανοιχτά, αδιαμεσολάβητα, για κρίσιμα και επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής και του τόπου, αποτελούν τους πρωταγωνιστές της νέας ψηφιακής σειράς συζητήσεων Society Uncensored που διοργανώνουν οι Λέξεις & Σκέψεις της Στέγης.

8 ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ (3) 8 ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ (3)

Χωρίς λογοκρισία, οι πολίτες μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Εκπρόσωποι οργανώσεων με ενεργό δράση, μέλη από την ακαδημαϊκή και την καλλιτεχνική κοινότητα, από τα πεδία του ακτιβισμού και της κοινωνίας των πολιτών, της δημοσιογραφίας, της έρευνας, της νομικής εκπροσώπησης και της διακυβέρνησης, άνθρωποι διαφόρων εθνοτήτων και κοινοτήτων της Αθήνας παίρνουν θέση απέναντι στα ζητήματα που ανοίγουν και ανοίγονται μέσα από τον διάλογο.

Βαθιές και ειλικρινείς συζητήσεις που αναδεικνύουν σημαντικές πλευρές της κοινωνικής μας ζωής, σε μια ανοιχτή ψηφιακή πλατφόρμα συνδιαλλαγής και γόνιμου διαλόγου: Αυτός είναι ο σκοπός της σειράς Society Uncensored, που δημιουργήθηκε για να ακουστεί μια πληθώρα «φωνών», με στόχο τη διάχυση διαφορετικών –και ενίοτε περιθωριοποιημένων ή αμφιλεγόμενων– απόψεων, τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση απέναντι σε κυρίαρχα κοινωνικά θέματα, όπως αναδεικνύονται μέσα από την τρέχουσα επικαιρότητα, τις δημόσιες συζητήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και τα ΜΜΕ, αλλά και την καθημερινότητά μας.

8 ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ (3)

Διαβάστε περισσότερα:

Για τη συζήτηση 8 Αθηναίοι συζητούν: Τι σημαίνει να είσαι ενεργός πολίτης σήμερα;

https://www.onassis.org/el/initiatives/societyuncensoredaseriesofdigitaldiscussions/8-atheniansdiscusswhatdoesitmeantobeanactivecitizentoday

Για την ψηφιακή σειρά συζητήσεων Society Uncensored

https://www.onassis.org/el/initiatives/societyuncensoredaseriesofdigitaldiscussions

Σχετικά Άρθρα

Ο Μεγάλος Κανόνας στους Αγίους Τόπους

Ο Μεγάλος Κανόνας στους Αγίους Τόπους

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 3 / 2023 , 20:02 από news_room Τό ἑσπέρας τῆς Τετάρτης, 16ης/29ης Μαρτίου 2023, ἐψάλη ὁ Μέγας Κανών τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου Ἐπισκόπου Κρήτης τοῦ Ἱεροσολυμίτου εἰς τόν Πανίερον Ναόν τῆς Ἀναστάσεως, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Ἀριστάρχου, ὁ ὁποῖος καί μετά τό πέρας τῆς Ἀκολουθίας ὡμίλησεν διά τόν ποιητήν τοῦ […]

Τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου στην Αγία Γή

Τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου στην Αγία Γή

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 19 / 2 / 2023 , 15:08 από news_room Τήν πρωΐαν του Σαββάτου, 5ης /18ης Φεβρουαρίου 2023, μετά τήν θείαν Λειτουργίαν ἐπί τοῦ Φρικτοῦ Γολγοθᾶ, τῆς ὁποίας προεξῆρξεν ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ἡσύχιος, ἐτελέσθη τό τεσσαρακονθήμερον μνημόσυνον ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τοῦ μακαριστοῦ Πατριάρχου Ἱεροσολύμων κυροῦ Εἰρηναίου. Τοῦ Μνημοσύνου προεξῆρξεν ἡ Α.Θ.Μ. […]