15 °C Athens, GR
19/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean” Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ Οικουμενικός και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην αναγόρευση του ομότιμου Καθηγητή Βλάσιου Φειδά σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις

Την Φρεγάτα του ΠΝ της Γαλλίας στον Πειραιά επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος

Την Φρεγάτα του ΠΝ της Γαλλίας στον Πειραιά επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 1 / 2022 , 21:12 από news_room

Τη σημασία της άσκησης συνεργασίας της φρεγάτας «Provence» με πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκαφών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, «που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε, σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου τη φρεγάτα «Provence» του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας που ναυλοχεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως ανακοινώθηκε, τον υπουργό συνόδευσαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε στη φρεγάτα τύπου FREMM ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Πατρίκ Μεζονέβ.

Η άσκηση, όπως τόνισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «στοχεύει στην ανάπτυξη κοινής στρατηγικής κουλτούρας και στην περαιτέρω ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων δυνάμεων Ελλάδος και Γαλλίας, με σκοπό την αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Αναφερόμενος στην παρουσία της φρεγάτας στην Ελλάδα και τις κοινές ασκήσεις με το Πολεμικό Ναυτικό, επισήμανε ότι «αποτελούν μία ακόμα έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής, διαχρονικής και στρατηγικής σχέσης Ελλάδας και Γαλλίας, στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας».

«Η επίσκεψή σας», επισήμανε, «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σημαντικών δραστηριοτήτων της αμυντικής μας συνεργασίας που όλες έλαβαν χώρα φέτος, μέσα στον Ιανουάριο». Και συνέχισε: «Αναφέρομαι στην επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε μαζί με την Γαλλίδα ομόλογό μου, την υπουργό κ. Παρλύ, στα ναυπηγεία της «Naval Group» στη Λωριάν στις 13 Ιανουαρίου, εκεί όπου πρόκειται να ναυπηγηθούν οι τρεις νέες φρεγάτες τύπου «Belh@arra» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που θα ενισχύσουν την θωράκιση της πατρίδος μας, της κυριαρχίας της και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της».

«Και λίγες μέρες αργότερα», συμπλήρωσε, «με ξεχωριστή ικανοποίηση, υπερηφάνεια και ενθουσιασμό, υποδεχθήκαμε παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τανάγρα, τα έξι πρώτα από τα 24 «Rafale», που θα δώσουν στην Πολεμική μας Αεροπορία ακόμη μεγαλύτερη ισχύ και υπεροχή για να αντιμετωπίσει οιαδήποτε πρόκληση ή απειλή».

«Ακολούθησε», πρόσθεσε ο υπουργός, «αμέσως μετά, στις 21 Ιανουαρίου, η επίσκεψη στην Ελλάδα του Γάλλου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγού Μπουρκχάρ και η υπογραφή με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Φλώρο, του Κοινού Κειμένου Κατευθυντήριων Οδηγιών για την εμβάθυνση της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας».

«Οι τόσο σημαντικοί αυτοί σταθμοί στην αμυντική μας συνεργασία, αντανακλούν την ισχυρή θέληση των χωρών μας τόσο διμερώς, αλλά και ως εταίροι στην Ε.Ε. και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, να εμβαθύνουν και να διευρύνουν την αμυντική τους Συνεργασία, όπως άλλωστε προβλέπεται στη συμφωνία για την Εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια, που υπογράφηκε στο Παρίσι τον περασμένο Σεπτέμβριο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Για την επίσκεψη της φρεγάτας «Provence» στην Αστυπάλαια πριν δύο μέρες, ο υπουργός τόνισε ότι «πρόβαλε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου τίμησε «τον Ιππόλυτο Μπισσόν, αξιωματικό του Γαλλικού Ναυτικού, ο οποίος έχασε εκεί τη ζωή του, το 1827, κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης».

Η φρεγάτα «Provence» κατέπλευσε στον Πειραιά χθες, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και θα παραμείνει μέχρι την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου. Σήμερα, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την αποστολή και τις δυνατότητες της φρεγάτας, καθώς και ξενάγηση στους χώρους της.

Σημειώνεται ότι μετά τον απόπλου του πλοίου από τον Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν κοινές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης πολεμικών πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της φρεγάτας «Provence».

episkepsi-fregata-peiraia-ypourgos-kybernisi-ellada-adologala (1) episkepsi-fregata-peiraia-ypourgos-kybernisi-ellada-adologala (1) episkepsi-fregata-peiraia-ypourgos-kybernisi-ellada-adologala (1)

Σχετικά Άρθρα

Λήξη των ” ΚΘ’ Δημητρίων” του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Χαλκίδας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 10 / 2021 , 1:24 από news_room Μετην Χάρη του Θεού ολοκληρώθηκαν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις «ΚΘ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ2021», που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Έτσι, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, το βράδυ, τελέσθηκε η καθιερωμένη τελευταία ιερά […]

Τα καιόμενα σημεία επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 7 / 8 / 2021 , 21:42 από news_room Καθώς συνεχίζει να μαίνεται η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης και Ιστιαίας-Αιδηψού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη εκεί, προκειμένου να επικοινωνήσει με τους βαριά πληγέντες χριστιανούς της περιοχής, ώστε και αυτοπροσώπως να συμπαρασταθεί στην μεγάλη δοκιμασία τους. Συγκεκριμένα, την […]